Jump to content

Todbringer

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ah, da ne zaboravim, imam pitanja i odgovore za Komadinu po kojima sam ja učio. Ima nekih 35 stranica i više je nego dovoljno za prolaz. Obuhvaćena su SVA njegova pitanja (čak i predetaljno; ni ne trudite se sa svim onim pravnim lijekovima, to ne pita ili pita samo nabrojati ih). Isto tako, pitanja i odgovori od Djeteline su u pravilu dovoljna za KPP i KP kod Baranović ali je riskantno jer je možda malo prešturo a i uvijek je pitanje iz prakse može odvući izvan te skriptice a onda ste, kak se narodski veli, najebali ko sivonje. Gagro ima sve zajedno nekih 20 pitanja koja pita. Ako si napravite skriptu po pitanjima ona bi bila nekih 5-6 stranica, ne više. Ja sam je radio ručno u bilježnici, pa je ne mogu slati mailom :tuzan: Za Vičića je ZPP je ZPP je ZPP je ZPP, ali ne naštrebati. Mi se nismo sjetili svih nabrajanja niti smo znali odgovore na sva pitanja, ali smo pokazali da to razumijemo i da možemo o tome diskutirati i zaključivati logično i on je bio jako zadovoljan i smatrao da je to i više nego za prolaz. Miletić je isto isključivo po pitanjima (pitao me i stečaj, ali sam već znao njegova ta pitanja i znao sam odgovore jer ih često napišu kada objavljuju pitanja, ja zakon ni vidio nisam). Inače, posjed i vlasništvo detaljnije, služnosti samo i isključivo definicija stvarne služnosti i definicija hipoteke i založnog prava. Više vremena posvetiti ZOO-u, ali ne dirati ugovore. Samo znati ono što pita od ugovora, tj. doživotno-dosmrtno (jedna rečenica: vlasništvo se prenosi u trenutku...) i koji ugovori imaju formu javnobilj. akta. Sve u svemu, 2 tjedna napornog učenja, doslovce. Ne zajebavam se.
  2. Danas sam položio. Bilo nas je sedam i nitko nije pao. Komisija: Vičić, Miletić, Gagro, Komadina, Baranović. Pitanja su doslovce sva objavljena. Odgovori ne moraju biti detaljni niti opširni (npr. odgovor na pitanje "založno pravo" je svojim riječima objasniti što je i da se za nekretnine osniva upisom u ZK; ništa više od toga). Nitko ne pita svaki rok, svaku posebnu iznimku, sva nabrajanja. Neće vam uzeti kao krivo ako nešto ne znate ili ako se ne možete sjetiti nekog nabrajanja. I najvažnije: SVI ISPITIVAČI ŽELE DA PROĐETE! Ovo nije faks di vas gnjave sa glupostima. što se tiče ispitivača, ne znam kojeg bih više nahvalio. Sve one priče da je ovaj onakav onaj takav su gluposti. Vičić je bio idealan, pričljiv, veseo; Baranović smirena, zabavna, razgovorljiva; Miletić, Komadina i Gagro savršeni. Cijeli ispit se kod SVIH ispitivača vodio više kao razgovor i bilo je jako, jako ugodno i opušteno. Jedino je važno da radite isključivo po pitanjima čim saznate komisiju (vjerujte, imati ćete sasvim dovoljno vremena za proći sva pitanja svih od trenutka saznanja za komisiju pa do ispita). Ja ću objaviti sva pitanja koja sam skupio sutra, jer sam jednostavno preumoran sada. Sretno i znajte da nije tako strašno kako vam se svima sada čini! P.S. Hvala svima na pitanjima i odgovorima za Baranović! zahvaljujući njima sam prošao KPP!
  3. ja bih bio jako, jako, JAKO zahvalan ako bi mi neko mogao poslati bar pitanja i odgovore od Baranović. Hitno mi je jer je ispit preksutra! Moj mail je todbringer1@hotmail.com Unaprijed zahvaljujem!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija