Jump to content

grgaBnm

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Imao sam slican problem .Mene nisu snimali kad sam dolazio prema mjestu gdje su bili zaustavljeni .Sjedili su u sluzbenom vozilu i razgovarali .To mogu potvrditi i tri osobe koje su bile samnom u mom vozilu.Imali su zatvorena stakla na vozilu i nisu drzali laser uperen prema mom vozilu.Tek kad sam prosao mjesto na kojem su bili zaustavljeni ca 200-300 m ukljucili su se na cestu i vozili na vecoj udaljenosti u pravcu u kojim sam se i ja vozio.Nakon ca 1,5 km su ukljucili rotirajuce pl.svijetlo te mi se naglo priblizili na sto sam usporio jer sam mislio da me zele preteci ali kad su i oni smanjili brzinu i skroz mi se priblizili stao sam i ako mjesto nije bio primjereno (sigurno za zaustavljanje )jer je bilo u blizini zavoja.Jedan sluzbenik je dosao do mog vozila i zatrazio dokumente te rekao da dodem do njihovog vozila.Sjeo je u auto te rekao da sam vozio kroz to mjesto gdje su oni bili zaustavljeni 86km/h i da moram platiti kaznu od 1000kn.Rekoa sam da to nije istina jer kao prvo nisam toliko vozio jer su me dva vozaca upozorila sa ablendovanjem(paljenjem duga-kratka svijetla )kad smo se mimoilazili i da sam vozio ispod 60km/h a kao drugo niste me snimali kad sam se priblizavao vasem vozilu.Na to mi je rekao ali snimali smo te kad si odlazio kad si se udaljavao od nas.Uzeo je laser te ga vise puta ukljucivao i iskljucivao pa mi onda rekao evo ovo je brzina tvog vozila.Pitao sam ga zar moze i kroz zatvoreno staklo na vozilu rekao je da moze.Potom sam mu rekao da mi to nisu cista posla te sam sam rekao da cu se raspitati jeli to istina da taj uredaj moze da se koristi i kroz zatvorena stakla na vozilu i dali se sa tim uredajem snimaju vozila kada produ mjesto gdje se vrsi nadzor prometa i mjerenje brzine.Kad sam to rekao drugi sluzbenik je malo cudno pogledao svog kolegu kao da mu je s time nesto htio reci.Ja jesam postepeno ubrzavao kad sam prosao to mjesto gdje su bili zaustavljeni ali tu i prestaje naselje ,oni su bili zaustavljeni na kraju naselja.Nakon desetak min pregovaranja na tem. ispod nule celzija i na vjetru ponudio mi je da platim 500 kn na sto sam pristao samo iz razloga sto sam se premrzao i sto bi mi jedna od osoba koja je bila sa mnom u vozilu zakasnila na vazan termin ako bi se jos duze zadrzao.Zato sam pokusao da se zalim tel. putem ali nisam uspio nikoga dobiti na brojevima koji su namjenjeni za prituzbe na rad policijskih sluzbenika pa sam se putem elektronske poste zalio MUP-u iz tog grada u kome mi se ovaj slucaj desio.Ako dobijem odgovor obavjestit cu vas na ovom forumu.
  2. Hvala na brzom odgovoru !!!Mogao bih ja mirno spavati ali ja sam se skoro premrzao objasnjavajuci policijskom sluzbeniku da sam siguran da mi nemogu naplatiti kaznu jer nisam napravio prekrsj ali gos. me je ipak ubjedio da moram platiti kaznu od 500kn sto sam i ucinio.Zato trebam savjet gdje da posaljem prituzbu da se ovaj slucaj preispita .Zvao sam broj za prituzbe na rad pol.sluz. ali mi se nitko ne javlja na ovaj broj 0800-0092.
  3. Dali mi netko moze odgovoriti na ovo pitanje? Dali je moguce da me policija snimi odnosno da izmjeri brzinu moga vozila kada sam odlazio od mjesta gdje su bili zaustavljeni i to sa laserskim uredajem bez video-foto zapisa i jos kroz zatvorena stakla iz policijskog vozila ,te dali su me nakon toga trebali pratiti ca.1,5 km da bi me tek onda zaustavili pa i kaznili? Unaprijed hvala!!!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija