Jump to content

Nipa

Korisnik
  • Broj objava

    49
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Nipa objavio

  1. Čestitam ti od srca. Vidjet ćeš, za par dana ćeš zaboraviti na sve muke. Ne sumnjam da ćeš kao i ja nastaviti lutati po forumu. Malo iz navike, malo radi pomoći drugima. Uživaj u slobodi!
  2. Ja sam imala totalnu paranoju da ne dobijem Garačićku i naravno dobijem. Ipak je kazneno nešto šta ne radim, a ona je dosta zahtjevna. Zadnjih par dana sam samo njenu skriptu ponavljala. Dok nisam saznala komisiju skriptu sam samo brzinski prešla i učila po zakonu. Onda kad sam vidjela da mi je ona frka me uhvatila. Jer kad nakon učenja po zakonu uzmeš skriptu sve ti je nekako drugačije. I neke one teoretske gluposti ja jednostavno nisam mogla zapamtiti. Što se tiče ispitivanja, one kreće sa presudom i u tome je dosta detaljna. Pita da joj detaljno prepričaš cijeli slučaj i zašto si tako presudila. To sam znala pa sam je bolje i napisala od one iz gp-a. Drži se ona svojih pitanja, ali to ti nije neka utjeha s obzirom da toga ima puno. Drži se svojih pitanja ti znači skriptu pjevati od početka do kraja. S tim da je mene pitala pomilovanje ili amnestiju, više se ne sjećam, a ja sam joj rekla obrnuto od onoga što sam morala. Uhvatila me panika valjda. I nije mi to zamjerila. Što se tiče zkp-a tu pita puno manje i drži se svojih pitanja. A to ti nije mala stvar. Nije ona tako strašna nego jednostavno ima ta svoja pitanja koja moraš znati. Mislim da ste vi u većoj prednosti od nas, imate potencijalne dvije komisije,ali i puno više vremena da se spremite po ispitivačima. Ovi s kraja roka naravno. I da te još utješim, svi smo kod nje prošli. Mislim da smo se za to svi najbolje spremili. Zato smo popadali upravu i org. pravosuđa.
  3. Ja sam do kraja učila sve, samo ubrzano i s naglaskom na pitanja. Iz svakog predmeta sam si stavljala zvjezdice u skriptama ako moj ispitivač to pita. Ali nisam mogla učiti npr gpp samo po pitanjima. Ovako mi je bilo lakše. Učim redom, a onda se vratim i više puta ponovim baš ako je nešto pitanje. S tim da sam sve brže ponavljala kako se bližio kraj. Ako si uzmem npr 1 dan za zkp onda imam jedan dan i držala sam se plana. I imala sam npr Garačićku, nemaš tu puno planiranja. Njenu skriptu i oderi, nema tamo nečeg što možeš izbaciti. Ali opet sve to ovisi, svatko ima svoj način.
  4. Ovo za konačnost sam i ja vidjela u pitanjima i taj odgovor i isto mi nije bilo najjasnije, ali nitko mi nije znao objasniti. Tako da kad me je to pitao ja sam mu tako i rekla moleći se da sam dobro rekla, a čovjek sav oduševljen. E da kolegice, dobro ste to rekli. Tako da recite tako i ne razbijajte glavu zašto. Bitno da se prođe!
  5. Da, mene je to pitao zadnji put. Nemaš frke, Vlahinju si usavršila.
  6. Tako je. Što se tiče diskriminacije, pita te koja je to pozitivna diskriminacija. To je ta tolerirana zakonom, očituje se u recimo zaštiti invalida, majki, dojilja... Dakle pravi se razlika između njih i ostalih radnika, ali to je pozitivno. Štiti se određena skupina radnika. Eto, ako bude još nešto trebalo tu sam.
  7. Ne, treći slučaj vam je kad tijelo koje nije donijelo akt pa zbog toga bude pokrenut upravni spor naknadno donese akt. I ona dva koja ste naveli. Smrt je razlog obustave, ali to je opći razlog kao i ukoliko se stranke nagode ili stranka odustane od svog zahtjeva. To su dakle tri razloga obustave postupka. A ona tri su kod upravnog spora. Pala kod Vlahinje i ponavljala kod Vlahinje, a to je njegovo pitanje tako da vjerujte to je to.
  8. d3t3nt0r čestitam!!! Rekla sam ti da će sve biti ok. Sad u normalan život.
  9. Meni je tajnica rekla kad sam pala da oni nastoje da dobiješ drugog ispitivača. I u tom nastojanju ja dobila istog. Tako da očito nema pravila.
  10. d3t3nt0r meni je isto bio isti ispitivač i nije bilo nikakvih problema. Neće biti ni tebi. Meni je tajnica rekla da oni nastoje da imaš drugog ispitivača, a evo i u mom i tvom slučaju nije tako. Ali sve će biti u redu, vidjet ćeš. Uostalom bar si odgovarao kod tog istog i znaš kako i šta pita. Ne brini! conquest i manji prostor i manje slušača i ispitivač ti je na manjoj udaljenosti. Prije sam čitala o tome da je gore lakše, s obzirom da sam odgovarala na oba načina mogu potvrditi da zaista je lakše. Istina je da isključiš druge ljude kad počneš odgovarati, ali ipak nije isto 10 slušača i ovaj put 1. Ako se ikako može, predlažem borbu za gornje prostorije. Sue hvala ti. Tebe sam rado čitala u doba učenja. Držim ti fige!
  11. Evo ja sam danas svoju muku riješila. Ako će još nekome pomoći od ponavljača 1. ili 2. ispita da vas utješim da je puno lakše nego prvi put. Odgovarala sam gore i puno je ugodnije i prisnija atmosfera nego u velikoj dvorani. Odgovarala sam sa onima koji su polagali cijeli ispit. Drugi put, isti ispitivač- Vlahinja. Da, da i kod njega se može pasti. Uglavnom, držite se ljudi. Znam da je teško opet ponavljati i da je najgore jer ti svi govore da si gotov, a ti znaš da nisi. Natjerajte se još malo i slijedi osjećaj da je cijela tona pala s vaših leđa. A ovi koji imaju sve, ne dajte se zaplašiti. Pa nije ni do sad ovaj ispit bio lagan, niti će od 9. mj. biti ne znam koliko gori nego do sad. Pretjerivanja i nepotrebna panika nikome ne koristi. Sretno svima!
  12. Drago mi je da je netko pokrenuo i tu temu. Ja sam pala jedan ispit i isto sam primjetila da sam bila jedna od rijetkih koja se nakon toga javila. Ispada da pišu samo sretno položeni. Imam popravak u subotu i mogu reći da je filing totalno drugačiji. Ne ubijam se od učenja, laganini ponavljam pa šta bude. Teško je bilo nakon toliko mjeseci i nekih mjesec dana koliko sam se odmarala opet krenuti. Ovako kad se padne jedan imaš filing da si gotovo, a nisi. Sretno svima, koji su sve pali i koji su nešto pali. Opaka volja nam je potrebna za izdržati sve to, ali da se.
  13. 15 dana od dostave rješenja.
  14. Koliko sam ja shvatila stranci samo ako postoji međunarodni sporazum.
  15. Hvala svima. Odoh dalje na ponavljanje.
  16. U slučaju upravnog spora: 1. razlozi za obustavu postupka (3 slučaja) 2. rok za donošenje presude 1. Ja sam našla onaj slučaj kad tužitelj odustane od tužbe i kad nadležno tijelo donese novi akt pa tužitelj izjavi da je zadovoljan tim aktom ili ne da nikakvu izjavu. To su dva, nemam pojma koji je treći. 2. da li je dva mjeseca kao kod žalbe? Imam popravak iz uprave i izbezumljena sam pa bi svaka pomoć dobro došla.
  17. Dobro kakve veze ovo ima sa pitanjima?
  18. Žao mi je, ali imam još upravu za položiti tako da sam ovo sve drugo proslijedila dalje. Koliko se sad mogu sjetiti jedno od pitanja ti je u kakvim vijećima sude sudovi za mladež, kakva moraju biti ta vijeća(osobe različitog spola), šta ako nisu, pa onda pitanja vezana za maloljetnički zatvor, trajanje, kada se može taj zatvor zamijeniti kaznom normalnog zatvora, do koliko godina počinitelja se primjenjuje-23, kazne za starije i mlađe maloljetnike, općenito o kaznama po tom zakonu. To je ovako što mi je palo na pamet, nadam se da sam makar malo pomogla. Brzo se zaboravi sve to. Ja i dalje mislim da se ne trebaš s tim opterećivati ako nemaš nekog tko zaista to i pita. Ali ako već želiš, zakon je mali pa baci pogled.
  19. Ovisi tko ti bude u komisiji. Meni je bila Garačićka, ona ima nekih desetak pitanja koja vrti. To sam si izvukla tek kad sam počela raditi po njenim pitanjima.
  20. Hvala ti. Ja tebi želim uspješno polaganje. Ja sam u dva dana zaboravila na sve muke i dane učenja, sad mi se čini kao da svega nije ni bilo. Možda se i sretnemo na mom 2. polaganju. Pratim vas pa javim datum...
  21. Ja nisam ništa pila. Najbolji poticaj za koncentraciju bio je prvo poziv za rok, a onda kad sam saznala komisiju. Od frke i panike mozak radi sto na sat.
  22. Evo i mog iskustva. Na žalost nisam gotova, imam popravak iz uprave. Ono čega sam se najmanje bojala i možda onda i najmanje ponovila. Ali nema veze, zadovoljna sam. Još taj jedan mi se čini kao kap u moru kad se sjetim svega ostalog. Garačić je bila ok, presude su bile super. Od ostalih Kriletić, Buljan, Brežanski i Vlahinja. Pitanja sva iz liste objavljenih tako da nema smisla da ponavljam, a vidim da je netko već i objavio. Puno hvala svima, ekipa iz ožujka je bila mrak. Pomogli ste toliko puta u danima najveće muke i panike. Somuch želim da rasturi slijedeći put.
  23. Somuch, šokirana sam!!! Znaš da sam mislila na tebe i mislim si da sigurno slaviš jer se ne javljaš. Ali ovako nešto, ne mogu vjerovati. To je prestrašno i grozno. Troje ispitivača da ti se promjeni i još kojih troje, za ubit se. Dala si sve od sebe, nemaš si šta zamjeriti. A ovako nešto niti si mogla spriječiti niti utjecati na to. Pitam se kakvo će iznenađenje nama pripremiti.
  24. Baš sam se ja pitala šta će vam to i tko to uopće pita?!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija