Jump to content

cz32

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. cz32

    zahtjev za

    Ane,Ane. ovo je bila vise zafrkancija na vlastiti racun.Naravno da se treba potpisati.Nadam se da su barem ostale stvari vise manje u redu.Moj razvod je i zavrsio prije tri godine pa sam zahtjev vadio iz konteksta tuzbe,dok se sporazumnog vise ni ne sjecam.E sad kad smo ovoj gospodji ipak olaksali , a vidim da si Dipl. iur.,molim za odgovor na moje pitanje: Moze li majka bez mog znanja napraviti djetetu putovnicu(dijete ima 4 godine) i smije li ga protivno mojoj volji odvoditi u inozemstvo. Inace i nismo imali tezih problema u komunikaciji,ali mi se u posljednje vrijeme odbija bilo kakva mogucnost savjeta,trazenja bilo cega vezano uz zdravlje djeteta(npr ne zeli djetetu napraviti alergotest iako smo odavno vec zakljucili da je na nesto alergican),Neda ni da upoznam djetetovu dadilju,ni ljude s kojima se dijete druzi dok ona radi.To su medjutim stvari u koje sam do sad imao povjerenja.Do sad,odnosno dok mi dijete nije odvela preko vikenda u bosnu(kupres) lazuci da mi je dijete u autu s jos jednim djetetom te da vozi otac tog drugog djeteta.Sam sin mi je rekao da nije u tom autu,nego da je vozio jedan mamin prijatelj.Osim tga rekla je da su u sobi sami ona i moje dijete.Naravno i to je bila neistina jer je u sobi-doduse u krevetu do-spavao i taj mamin prijatelj.Ja tog covjeka ne poznam i uatoc tome sto mi se kunu da oni nemaju ista skupa,da ima curu,da su samo fredovi itd. za mene nije normalno da mi dijete spava s nekim maminim prijateljima po sobama i necu dozvoliti da ga se odgaja tako da je to noralmo.Sutra ce biti neko drugi,preksutra neko treci...Iako sam od nje trazio samo garanciju i obecanje da se takva vrsta laganja i takav nacin boravka vise nece ponoviti,ona kaze>ako mislis da je to tvoje pravo,Tuzi jer ih drukcije neces dobiti.BAs me briga sto ih je bilo 7-8 na kupresu,moje djete je jos premalo da bi to razumjelo.Postoji li neki pravni lijek (barem zbog putovnice i odlazaka u inozemstvo)jer ovo ecu i nemogu tolerirati.Pa makar i drukcije. Hvala u naprijed
  2. cz32

    zahtjev za

    Bome,kod mene nije bilo njenog potpisa pa joj je tuzba ipak prosla. Vidi stvarno,...ko zna mozda bi mogao ponistiti presudu zbog toga.Hm,..moram malo razmisliti.
  3. Mozete zatraziti zajednicku skrb iako se ona u principu odnosi na nesto drugo.Vise tipa zajednicke brige za skolovanje,odgoj i nekakve posebne obveze roditeljske skrbi.Medjutim tesko da ce vam sud dozvoliti seljakanje djece sest mjeseci ovamo,sest tamo.Navodno je sudovima na prvom mjestu interes djece koja bi trebala prije svega imati nekakvu stabilnost i sigurnost a to je stalnim promjenama tesko postici.Npr sest mjeseci jedan vrtic,pa sest drugi.a o skoli da ne pricamo.Prijedlog:dajte djecu na skrb ocu,regulirajte vrijeme koje ce provoditi kod vas(to ionako uglavnom i bude oko 4 mjeseca godisnje),a sva ostala prava oko njihovog odgoja,zdravlja i slicno vam ionako pripadaju
  4. cz32

    zahtjev za

    evo imam ja.Doduse to je bila tuzba za razvod(bivse zene),ali je kasnije postala zahtjev za sporazumni razvod braka.salje se opcinskom sudu vaseg mjesta boravka,a trebalo bi pisati otprilike ovako:opcinskom sudu tom i tom predlagatelj(vas suprug) i predlagateljca(vi) podnosi ZAHTJEV za sporazumnu rastavu braka nakon toga ide po tockama: 1/Predlagatelji su sklopili brak xx.xx.xxxxx.godine u mjestu X,u maticnoj knjizi vjencanih pod brojem xyz za godinu xyz. Ako su u braku rodjena djeca navesti njihova imena i prezimena te datume rodjenja. zatim:DOKAZ : pregled izvoda iz maticne knjige vjencanih od datuma xyz i rodnih listova od dat xyz(djece)Naravno ove izvode treba priloziti uz zahtjev. 2/Tu napisete ukratko zasto se zelite razvesti pa jeste li bili u postupku posredovanja prije rastave braka.(ni neznam jeli to obavezno ako nemate djecu) pa zakljucak czsc koji je posredovao u tom postupku. Ako je takvog postupka bilo onda kao dokaz morate priloziti zapisnik iz njega. Onda napises sto ste se uspjeli dogovoriti . 3/ radi izlozenog predlazemo da sud donese slijedecu PRESUDU 1/rastavlja se brak sklopljen dana xyz izmedju predlagatelja X i predlagateljice Y rodjene(djevojacko prezime) u maticnoj knjizi vjencanih koja se vodi za podrucje npr Zagreb upisan pod rednim brojem x. Ako nema djece onda je to dovoljnoA ako ima onda po tocku 2 stavljas prijedlog kome ce se povjeriti dijete pod tocku 3 nacin na koji ce se odvijati susreti i druzenja s roditeljem s kojim ne zivi i na kraju pod tocku 4 vas eventualni dogovor o iznosu alimentacije ili bilo cemu drugom. to bi trebalo biti dovoljno .SRETNO!
  5. Odnosno, zanima me da li dodjeljivanjem djeteta na skrb jednom roditelju,drugi biva lisen roditeljske skrbi te koja roditeljska prava gubi,a koja zadrzava. Imam i konkretno pitanje-mogu li majka ili otac napraviti putovnicu za dijete bez znanja drugog roditelja,te smiju li ga voditi u inozemstvo bez pristanka,ili protivno volji drugog roditelja.Da li bi se i na koji nacin takav slucaj sankcionirao,posebice ako se i pri takvom(bez dozvole) odlasku u inozemstvo daju neistiniti podaci o nacinu putovanja,smjestaju i osobama koje ce s djetetom boraviti.(iako putuje i s jednim od roditelja)
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija