Jump to content

zela80

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav pametnijima od mene! U fokusu mi je kupnja kuce koja ima rjesenje o izvedenom stanju: namjena - nauticki turizam! Da li to ima neke implikacije s obzirom da bi se kuca koristila za stanovanje? Da li je problematicno naknadno napraviti prenamjenu u stambenu? Kuca se nalazi na parceli u stambenoj zoni. Hvala!
  2. Pitanje u vezi prijave boravišta - ako je nekretnina na koju se prijavljuje boravište u vlasništvu dva suvlasnika, da li oba suvlasnika moraju dati suglasnost odnosno biti prisutna u MUP-u prilikom prijave? Hvala unaprijed!
  3. Radi se o zgradi u izgradnji u kojoj bih kupio stan, no pojavile su se priče da investitoru susjedi pokušavaju osporiti lokacijsku dozvolu radi "Zaklanjanja pogleda na sljeme". Investitor je dobio pravomoćnu lokacijsku i građevinsku dozvolu i tek nakon toga su se javili susjedi i krenuli u osporavanje lokacijske. Nažalost teško je doći do provjerenih činjenica, ali navodno da su susjedi došli do određenog napretka u cijeloj priči. Usput, građevinska dozvola je pravomoćna od 04.01.2008. Postoji li neki način da se provjeri trenutni status lokacijske i građevinske dozvole mimo investitora?
  4. Zanimaju me pravne posljedice uspješnog osporavanja lokacijske dozvole za zgradu u izgradnji (neetažirana bez uporabne), a koja ima pravomoćnu građevinsku dozvolu. A isto to, ali u slučaju da se zgrada u međuvremenu etažira i stanari se upišu kao vlasnici? Hvala i pozdrav!
  5. Putem e-izvadak.pravosudje.hr sam vidio da na zk ulošku od zkč na kojoj se gradi jedna nova zgrada stoje dvije aktivne plombe. Na prvoj pod vrsta upisa stoji "uknjižba", a pod sadržaj prijedloga "UPIS PRAVA VLASNIŠTVA U ZK.UL.". Kod druge plombe vrsta spisa "ostalo", a sadržaj prijedloga "ZABILJEŽBA SPORA U ZKUL". Da li mi netko može pojasniti što to znači? Da li znači da je zemljiše/zgrada pod nekakvim sporom? Unaprijed se ispričavam ukoliko su navedeni podaci nedovoljni, ja i pravo nismo baš na ti Hvala i pozdrav!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija