Jump to content

zela80

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je zela80 objavio

  1. Pozdrav svima! Imam situaciju s poreznom upravom za koju vas molim pomoc i savjet. Naime, prosle godine sam mijenjao poslodavca. Zadnji radni dan kod prethodnog mi je bio petak, a pocetak kod novog ponedjeljak. Tako su mi napravljene odjave i prijave, jer stari poslodavac ne pristaje na odjavu u nedjelju, a novi ne pristaje na prijavu u subotu. Sve to meni laiku izgleda ok i logicno i nikakav problem, e sad komplikacija - u paraleli sam imao pausalni obrt, na kojeg nisam prijavio doprinose, jer su mi iste placali poslodavci. I dobijem ja mail iz porezne uprave da sam imao prekid radnog odnosa od 2 dana i da sam morao za ta dva dana napraviti prijavu na obrt i da to moram rijesiti s HZMO. Na moje pitanje po kom osnovu su oni zakljucili takvo stanje, uputili su me na clanak 239 Zakona o doprinosa iz kojeg ja ne mogu iscitati nesto konkretno. Moje konkretno pitanje glasi: da li oni zaista imaju osnova da me ganjaju za ta dva vikend dana? Po mojoj laickoj logici onda ispada da se poslodavac uz obrt moze promijeniti samo usred radnog tjedna? Zahvaljujem!
  2. Pozdrav pametnijima od mene! U fokusu mi je kupnja kuce koja ima rjesenje o izvedenom stanju: namjena - nauticki turizam! Da li to ima neke implikacije s obzirom da bi se kuca koristila za stanovanje? Da li je problematicno naknadno napraviti prenamjenu u stambenu? Kuca se nalazi na parceli u stambenoj zoni. Hvala!
  3. Pitanje u vezi prijave boravišta - ako je nekretnina na koju se prijavljuje boravište u vlasništvu dva suvlasnika, da li oba suvlasnika moraju dati suglasnost odnosno biti prisutna u MUP-u prilikom prijave? Hvala unaprijed!
  4. Radi se o zgradi u izgradnji u kojoj bih kupio stan, no pojavile su se priče da investitoru susjedi pokušavaju osporiti lokacijsku dozvolu radi "Zaklanjanja pogleda na sljeme". Investitor je dobio pravomoćnu lokacijsku i građevinsku dozvolu i tek nakon toga su se javili susjedi i krenuli u osporavanje lokacijske. Nažalost teško je doći do provjerenih činjenica, ali navodno da su susjedi došli do određenog napretka u cijeloj priči. Usput, građevinska dozvola je pravomoćna od 04.01.2008. Postoji li neki način da se provjeri trenutni status lokacijske i građevinske dozvole mimo investitora?
  5. Zanimaju me pravne posljedice uspješnog osporavanja lokacijske dozvole za zgradu u izgradnji (neetažirana bez uporabne), a koja ima pravomoćnu građevinsku dozvolu. A isto to, ali u slučaju da se zgrada u međuvremenu etažira i stanari se upišu kao vlasnici? Hvala i pozdrav!
  6. Putem e-izvadak.pravosudje.hr sam vidio da na zk ulošku od zkč na kojoj se gradi jedna nova zgrada stoje dvije aktivne plombe. Na prvoj pod vrsta upisa stoji "uknjižba", a pod sadržaj prijedloga "UPIS PRAVA VLASNIŠTVA U ZK.UL.". Kod druge plombe vrsta spisa "ostalo", a sadržaj prijedloga "ZABILJEŽBA SPORA U ZKUL". Da li mi netko može pojasniti što to znači? Da li znači da je zemljiše/zgrada pod nekakvim sporom? Unaprijed se ispričavam ukoliko su navedeni podaci nedovoljni, ja i pravo nismo baš na ti Hvala i pozdrav!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija