Jump to content

marina010

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Puno puno hvala!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Sve sam već sastavila ali su me malo preplašili po pitanju uzdržavanja, još jednom puno hvala!!
  2. Dobar dan, ukratko, suprug i ja želimo pokrenuti sporazumni razvod braka, sve po dogovoru. Već 5 godina neživimo zajedno, međutim u tih 5 godina njegovo financijsko sudjelovanje u odgoju djeteta nemogu potkrijepiti dokazima ( izvodima računa, uplatnice) jer je sve davao "meni na ruke", iskreno, nismo razmišljali o tome..Rečeno nam je ako je bračna zajednica prestala postojati više od 3 godine, razvod će biti brži, bez mirenja i tih odugovlačenja..pa me zanima ako nemam dokaz o uplati da li sudac/sutkinja može zatražiti da on to sve ponovno plati?? Molim za pomoć!!!!!!!!!!!!
  3. Dan, ako sam pogriješila mjesto objavljivanja unaprijed se ispričavam. Moj suprug i ja živimo odvojeno, imamo sina koji živi samnom i sa mojim roditeljima. Prilikom promjena mjesta boravka u policijskoj postaji potpisali smo sve potrebne papire, izjavu o suprugovoj dozvoli da dijete živi sa mnom, a moj otac kao vlasnik stana potpisao je da možemo živjeti sa njima. Kada sam došla na zdravstveno promijeniti i tamo adrese, svoju i djetetovu te obnoviti svoju karticu oslobađanja participacije (onu smeđu iskaznicu) gospođa mi je rekla da moramo ići kod javnog bilježnika gdje moramo dati izjavu da neživimo zajedno i da trebamo za to svjedoke. Ja sam nezaposlena i nemam nikakva primanja. Zanima me što dalje? Koji su postupci sada i što je bolje? Pridružiti se roditeljima u zajedničkom kućanstvu u kojem samo otac ima primanja, mirovinu? Ili da se vodimo samo ja i moje djete? Nerazumijem ako smo svi na istoj adresi zar to već nije zajedničko kućanstvo? Te ako smo već sve potpisali u policijskoj postaji zašto sada treba ići kod javnog bilježnika?? Unaprijed hvala i ako je malo zbrčkano pitanje sorry..al cijeli dan jurcam od jednih do drugih i više neznam što i gdje
  4. pozdrav svima moja prijateljica radi u kaficu kao cistacica, radi dva sata. Kazu da su zadovoljni s njom, ali, kako zivi nedaleko od kafica, zovu je za svaku sitnicu kad se sporka.Primjer, dodju radnici sa baustele i oni odmah zele da ona dodje i pocisti za njima i tako stalno. Osigurali je nisu, i koliko sam ja shvatila niti zele, a posao joj naravno treba.Zanima me da li ona ima kakva prava, osim da se pokupi i ode? Ja sam joj savjetovala da se dogovori s njima pa da im dodje radit ta dva sata ujutru i dva sata popodne, naravno u vrijeme kad svima odgovara jer ima dvoje male djece, ali pod uvjetom da je osiguraju.Neznam da li sam napravila pravu stvar i da li je uopce to moguce, da je osiguraju na 4 sata ili ta 2 i koliko se to uopce isplati? Ako se itko razumije ili je bio u slicnoj situaciji, ja bi bila vrlo zahvalna na odgovoru!!
  5. ja sam ovdje nova, pa se unaprijed ispričavam ako je na ovo moje pitanje vać dat odgovor! dakle, rječ je o pokretanju sporazumnog raskida braka mene zanima kako socijalna služba sudjeluje u tom procesu s obzirom da imamo maloljetno djete? ja i suprug smo u iznimno odličnim odnosima-prijateljskim, i sve smo "dogovorili" između sebe, jos nismo bili ni u jednoj od ustanova (sud, centar za socijalno) iz razloga sto sve od potrebne dokumentacije zelimo imati pripremljene. kome prvo idemo; sudu sa već ispisanim zahtjevom ili centru? koji papiri, odnosno da li treba podnjeti zahtjev(kao za sud)i centru? zahtjev smo napisali po uzoru na vaš primjer unaprijed se zahvaljujem i još jednom ispričavam ako je tema vec obrađena
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija