Jump to content

marina010

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je marina010 objavio

  1. Puno puno hvala!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Sve sam već sastavila ali su me malo preplašili po pitanju uzdržavanja, još jednom puno hvala!!
  2. Dobar dan, ukratko, suprug i ja želimo pokrenuti sporazumni razvod braka, sve po dogovoru. Već 5 godina neživimo zajedno, međutim u tih 5 godina njegovo financijsko sudjelovanje u odgoju djeteta nemogu potkrijepiti dokazima ( izvodima računa, uplatnice) jer je sve davao "meni na ruke", iskreno, nismo razmišljali o tome..Rečeno nam je ako je bračna zajednica prestala postojati više od 3 godine, razvod će biti brži, bez mirenja i tih odugovlačenja..pa me zanima ako nemam dokaz o uplati da li sudac/sutkinja može zatražiti da on to sve ponovno plati?? Molim za pomoć!!!!!!!!!!!!
  3. Dan, ako sam pogriješila mjesto objavljivanja unaprijed se ispričavam. Moj suprug i ja živimo odvojeno, imamo sina koji živi samnom i sa mojim roditeljima. Prilikom promjena mjesta boravka u policijskoj postaji potpisali smo sve potrebne papire, izjavu o suprugovoj dozvoli da dijete živi sa mnom, a moj otac kao vlasnik stana potpisao je da možemo živjeti sa njima. Kada sam došla na zdravstveno promijeniti i tamo adrese, svoju i djetetovu te obnoviti svoju karticu oslobađanja participacije (onu smeđu iskaznicu) gospođa mi je rekla da moramo ići kod javnog bilježnika gdje moramo dati izjavu da neživimo zajedno i da trebamo za to svjedoke. Ja sam nezaposlena i nemam nikakva primanja. Zanima me što dalje? Koji su postupci sada i što je bolje? Pridružiti se roditeljima u zajedničkom kućanstvu u kojem samo otac ima primanja, mirovinu? Ili da se vodimo samo ja i moje djete? Nerazumijem ako smo svi na istoj adresi zar to već nije zajedničko kućanstvo? Te ako smo već sve potpisali u policijskoj postaji zašto sada treba ići kod javnog bilježnika?? Unaprijed hvala i ako je malo zbrčkano pitanje sorry..al cijeli dan jurcam od jednih do drugih i više neznam što i gdje
  4. pozdrav svima moja prijateljica radi u kaficu kao cistacica, radi dva sata. Kazu da su zadovoljni s njom, ali, kako zivi nedaleko od kafica, zovu je za svaku sitnicu kad se sporka.Primjer, dodju radnici sa baustele i oni odmah zele da ona dodje i pocisti za njima i tako stalno. Osigurali je nisu, i koliko sam ja shvatila niti zele, a posao joj naravno treba.Zanima me da li ona ima kakva prava, osim da se pokupi i ode? Ja sam joj savjetovala da se dogovori s njima pa da im dodje radit ta dva sata ujutru i dva sata popodne, naravno u vrijeme kad svima odgovara jer ima dvoje male djece, ali pod uvjetom da je osiguraju.Neznam da li sam napravila pravu stvar i da li je uopce to moguce, da je osiguraju na 4 sata ili ta 2 i koliko se to uopce isplati? Ako se itko razumije ili je bio u slicnoj situaciji, ja bi bila vrlo zahvalna na odgovoru!!
  5. ja sam ovdje nova, pa se unaprijed ispričavam ako je na ovo moje pitanje vać dat odgovor! dakle, rječ je o pokretanju sporazumnog raskida braka mene zanima kako socijalna služba sudjeluje u tom procesu s obzirom da imamo maloljetno djete? ja i suprug smo u iznimno odličnim odnosima-prijateljskim, i sve smo "dogovorili" između sebe, jos nismo bili ni u jednoj od ustanova (sud, centar za socijalno) iz razloga sto sve od potrebne dokumentacije zelimo imati pripremljene. kome prvo idemo; sudu sa već ispisanim zahtjevom ili centru? koji papiri, odnosno da li treba podnjeti zahtjev(kao za sud)i centru? zahtjev smo napisali po uzoru na vaš primjer unaprijed se zahvaljujem i još jednom ispričavam ako je tema vec obrađena
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija