Jump to content

webmacho

Korisnik
  • Broj objava

    17
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je webmacho objavio

  1. Kome se mogu žaliti ako sam recimo u čeliji od duplo manje kvadratnih metara nego što je propisano zakonom?
  2. Da li zna netko nešto o ovakvom dokaznom materijalu??
  3. to sam i mislio. onda je 4 mj zatvora.. malo je to tražite više
  4. Više se ne trebate brinuti bit će godinu dana na sigurnom.
  5. vidiš ima i takvih. pitanje je glupo ali ništa manje ni više nego sam događaj
  6. Da li se neko potpisano pismo (poslano poštom) policiji gdje osoba A tereti drugu osobu B može koristiti na sudu kao dokaz protiv osobe B, ako osoba A ne da iskaz u policiji pred odvjetnikom ili ne svjedoči na sudu direktno?
  7. I zanima me još onda da li je samo taj dokaz dovoljan za osudu?
  8. Ipak nemamo dežurnog pravnika. Iskaz svjedoka jest dokaz. Prvooptuženi nije svjedok, već suokrivljenik. Dakle on ne svjedoči, već iskazuje kao okrivljenik, ali se i to smatra dokazom. Kao svjedok se može pojaviti tek ako se odvoji postupak za njega, odnosno ako se pravomoćno završi puno hvala na odgovoru!
  9. 50 pregleda niti jedan odgovor
  10. Znam da se svakoga može osuditi bez dokaza samo na osnovi vjerodostojnih svjedoka. Ali ipak me zanimaju detalji konkretne situacije: Koliko je vjerodostojan svjedok (osoba A) prvo optuženi u nekom slučaju i da usput želi dio krivnje prebaciti na drugu osobu (osoba B)? On (osoba A) je jedini svjedok i to ne direktno inkriminirajućeg događaja nego može samo svjedočiti da je platio toj drugoj (osobi B) da učini nešto za njega. Predpostavimo da drugih dokaza ni svjedoka nema. Baš niti jedan. Koliko je vjerovatno ili nije da (osoba B) u tom sudskom procesu bude osuđena?
  11. Hvala puno! A ako netko potpiše ali ne u prisustvu odvjetnika da li to može biti korišteno na sudu?
  12. Nakon što je izdana tjeralica zbog ne javljanja na sud i jer tražena osoba nije bila na prijavljenoj adresi, kad se osoba uhiti privede na sud sve se riješi i tjeralica bude skinuta... Da li je nakon toga svega standardna procedura da policija ponovo dolazi na vrata (prijavljenu adressu) kako bi utvrdila pravu adresu osobe za kojom je bila izdana tjeralica?
  13. Da li u slučaju kad sam priveden na obavjesni razgovor tamo kažem nešto što inaće pod tim okolnostima nebi i ako to nisam potpisao sam ili pred odvjetnikom, da li to može biti dokaz na sudu protiv mene? Da li postoji mogućnost da su snimali moj razgovor i da ta snimka sa krim obrade u policijskoj stanici može biti dokaz?
  14. Super! puno hvala. Na tom optužnom prijedlogu su tri osobe a četvoro ih je sudjelovalo u tom kaznenom djelu. Da li postoji mogućnost da se četvrta osoba optuži naknadno ako prikupe dokaze ili je to to?
  15. Molim vas koja je razlika između: Optužnog prijedloga i Optužnice? Jeli to jedno te isto? Da li nakon optužnog prijedloga dolazi optužnica ili je to sama optužnica? Radi se o kaznenom djelu računalne prevare. Državni odvjetnik iz Rijeke predlaže da se glavna rasprava održi na općinskom sudu u Malom Lošinju. Da li sad svi akteri i svjedoci tog optužnog prijedloga dolaze na glavnu raspravu kad dobiju pozive ili je to samo neki prijedlog?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija