Jump to content

rivaldo

Korisnik
  • Broj objava

    22
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je rivaldo objavio

  1. Obzirom da si radila i prije i sad u firmi treba ti navršene 4 godine radnog staža na pravnim poslovima. Najbolje je da vidiš sama na stranici www.pravosudje.hr Tu imaš sve o pravosudnom ispitu.
  2. Ne, to nije moguće. Ukoliko se predmetni dug ne bi mogao naplatiti od primanja Vašeg muža u tom slučaju moguća je eventualno promjena sredstva ovrhe (zapljena pokretnina, vozila npr.) i to isključivo onih predmeta koji su u vlasništvu odnosno suvlasništvu Vašeg muža.
  3. Pozdrav svima, bio bih jako zahvalan ukoliko bi mi netko mogao poslati primjer ugovora o pristupanju dugu.
  4. Evo i meni je potreban jedan savijet u vezi ove teme. Radila sam kod privatnika 6 godina,zadnjih par mjeseci sam ostala u firmi sama i dogovor je bio da se neće radit nedjelje i blagdani. Sve je teklo u redu do Božića kada sam trebala bit tri dana doma,a kako je to njoj bilo valjda pre dugo da je dućan zatvoren na kraju smijene mi je rekla da se radi ali da ne moram doć pa da ćemo vidjet šta će biti.Ja nisam došla radit jer je bio takav dogovor ranije i samo me nazvala da u ponedjeljak ne moram dolazit na posao. U ugovoru o otkazu stoji da radni odnos prestaje zbog skrivljenog ponašanja radnika tj.neopravdanog nedolaska na posao. Molim vas da mi pomognete dal imam kakva prava za tužbu ili nešto. Unaprijed hvala. Prema ovome što ste rekli proizlazi da Vam poslodavac nije omogućio pravo na obranu, a trebao je. Isto tako, u roku od 15 dana od dana dostave odluke o otkazu imate pravo podnijeti poslodavcu zahtjev za zaštitu prava, a zatim tek koristite tužbu kao pravno sredstvo. Obzirom da je radno pravo osjetljivo područje, a ja mlad pravnik bez mnogo iskustva jedino što Vam još mogu reći sa sigurnošću jest da Vam je u ovom slučaju najbolje angažirati odvjetnika specijaliziranog za radne sporove radi zaštite Vaših prava.
  5. Gjuro 666, ništa njih ne sprečava da pokrenu ovršni postupak, međutim ukoliko oni to naprave vi ćete istaknuti prigovor zastare. Ukoliko to ne napravite, sud će donijeti presudu u njihovu korist ( odnosno javni bilježnik rješenje o ovrsi ukoliko ne podnesete prigovor uopće) jer ne pazi na zastaru po službenoj dužnosti.
  6. I mene jako zanima odgovor na to pitanje. Obzirom da zadužnica ima pravnu snagu pravomoćnog rješenja o ovrsi rekao bih da je zastara u tom slučaju 10 godina. Ali ipak ne samo što nisam siguran u to nego ne znam teče li zastarni rok od dana ovjere ili dana aktiviranja zadužnice kod banke.
  7. I mene to zanima, ja također čekam već skoro 4 mjeseca.
  8. Također ne bi bilo loše da zatražiš od prodavatelja da priloži potvrdu o vlasništvu vozila koju izdaje MUP,a u kupoprodajni ugovor zatraži da se unese odredba prema kojoj vozilo u trenutku prijenosa vlasništva ne smije biti opterećeno nikakvim uknjiženim ili neuknjiženim teretima te da u protivnom imaš pravo na jednostrani raskid ugovora.
  9. Zatezne kamate ti se računaju po novom ZOO-u i za materijalnu(imovinsku)štetu od dana nastanka štete.
  10. Sudski savjetnici u izvanparničnom postupku smiju postupati u svim postupcima, osim postupaka oduzimanja poslovne sposobnosti, razvrgnuća suvlasničke zajednice i uređenja međe.
  11. Pozdrav svima, molio bih da mi netko objasni proceduru u vezi sklapanja sporazuma o osiguranju novcane trazbine prijenosom prava vlasnistva?
  12. Vještačenje o pravu je dopušteno u tri slučaja. 1.kad je riječ o nekom stranom pravu 2.kad je riječ o pravu koje je prestalo važiti 3.kad je riječ o nekom standardu izvan prava
  13. rivaldo

    uvjeti za suca

    Zatim moraš položiti pravosudni ispit (za koji moraš imati određene uvjete). Također se traži određeno radno iskustvo na pravnim poslovima,a u zakonu se navode i određena stručnu sposobnost i iskazane radne sposobnosti.
  14. Postoji razlika među volonterima.Sudski volonter ima pravo odraditi 18 mjeseci u sudu i sud mu plaća doprinose dok volonter preko firme ima pravo na sudu odraditi 12 mjeseci te mora odraditi još 12 mjeseci u firmi gdje je zaposlen da bi stekao uvjete za pravosudni.Ovako je bilo prema starom zakonu,a prema novom ne znam.
  15. Obnova postupka stupila je na snagu već. Kao i čl. 237. (tajnost istrage). Ostalo sve po starom za ovaj rok. evo gledam čl 237, to je dokazno ročište a ne tajnost. Pardon,čl. 231.
  16. Obnova postupka stupila je na snagu već. Kao i čl. 237. (tajnost istrage). Ostalo sve po starom za ovaj rok.
  17. Ja isto učim kpp po toj skripti od 113 str. Čini mi se dobra iako sam naletio na par grešaka poput sastava suda i sl.Obnovu postupka sam učio po novome. Mislim da je kazneno najbolje učiti po skripti od Garačić i iz Općeg dijela KZ. I da se iz posebnog dijela zna u kojoj Glavi se pojedina djela nalaze...
  18. Ja mislim da bi mogao pocet 15-og.koji pada u ponedjeljak.Valjda neće prije toga.
  19. Zovem neprestano od 8 sati i konačno sam dobio vezu prije 10min. Prije toga isto 3 puta sam dobio liniju pa se nitko nije javio...Katastrofa.
  20. Pozdrav,i ja također izlazim na rok u lipnju. Učim već mjesec dana,ali dosta sporo. I ja mislim da se sprema puno ljudi za taj rok.Obzirom da su 22. i 25. lipnja neradni bit će gužve na ispitima.
  21. I meni ista stvar.Također izlazim za 3 miseca,borim se svaki dan,ali jako sporo učim.Pokušavam se koncentrirati na građansko i kazneno da ih dobro spremim,a nadam se da cu ove ostale predmete brzo spremiti jer znam da ću učit kad me uhvati panika...
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija