Jump to content

bcde

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala Persevera, Mama je danas opet bila kod odvjetnika i sastavio je prijedlog u kojem traži revalorizaciju iznosa na 1000 kn, a ukoliko sud ne prihvaća taj iznos traži financijsko vještačenje.Mi taj prijedlog moramo odnijeti na sud. Isto tako je sastavio i uputu u kojoj ističe da je potrebno pokrenuti sudski postupak radi plaćanja uzdržavanja za vrijeme studiranja i traži iznos od 1500 kn/mj. Ovo sad je vjerovatno glupo pitanje: taj prijedlog i uput uvelike izgledaju kao obična isprintana molba, da li će sud uvažiti taj prijedlog kao zahtjev... ili se na temelju tog prijedloga i upute na sudu sastavlja zahtjev? unaprijed hvala svakome tko odgovori
  2. Kako konkretno trebam reagirati? Podnijeti zahtjev na izmjenu presude? ( tako nešto je sutkinja( neslužbeno) tražil od nas? Podnijeti zahtjev za alimentaciju za studente? (što odvjetnik govori da je jedino moguće) Ili na idućem ročištu tražiti da financijski vještaci utvrde današnju vrijednost onadašnje presude?
  3. Redovan sam student. Otac mi nikad nije plaćao alimentaciju. Protiv njega je mama (zapravo postupak vodi državno odvjetništvo) podignula kaznenu prijavu 2007 na temelju presude o alimentaciji još iz 1988. u toj presudi iznos alimentacije je bio 100 000 dinara, sutkinja je rekla da je drž. odvjetništvo to preračunalo u današnju vrijednost i da iznosi 2kn. Rekla nam je da podnesemo zahtjev na izmjenu iznosa presude, tako nekako... No, odvjetnik je reako da ne možemo učiniti to, već da mogu samo podignuti zahtjev da se alimentacija plaća i za vrijeme mog studiranja. Koji zahtjev zapravo trebamo podnijeti? I da li je istina da je moguće da će za 18g neplaćanja alimentacije moj otac platiti samo 400 kn?
  4. Imam dug za račun za ht iz 2001.g na 20000kn. 2003g je pokrenut postupak ovrhe. 9. 7. 2007. je održano zadnje ročište na kojem je dan prokazni popis imovine. Imovine za ovrhu nema (niti nekretnina, niti novčanih sredstava, nezposlen sam, pa mi ne mogu niti sjesti na plaću, od pokretnina ima tv i video... uglavnom - ništa). Mogu li ja sada dati prigovor zastare (jednogodišnji rok zastare kod tel. računa)? Kako se to daje? Ima li uopće zastare kod ovrhe? Što mogu učiniti da se ovaj postupak prekine?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija