Jump to content

BAGICA

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je BAGICA objavio

  1. Poštovani! Živim u stambenoj zgradi 2god i kada smo preuredili stan ugradili smo mjerilo za vodu a još uvijek ne možemo plaćati samo svoju potrošnju nego djelimo sa svim stanarima a nas je samo dvoje tj. najmanji broj članova a najveći račun jer pojedinci uopće ne plaćaju vodu.Bila sam i u uredu Vodovoda i čistoće gdje se njihova službenica dobro izderala na mene jer sam kupila mjerilo bez suglasnosti ostalih stanara i da bez njihove suglasnosti ja svoju potrošnju ne mogu ni plaćati.Pa meni nije jasno zašto su mi onda ti isti ljudi prodali to slavno mjerilo bez upozorenja da neću moći plaćati po njemu a i zašto bi se moji susjedi složili da ja plaćam svoju potrošnju kad ja već 2 godine uredno plaćam i svoju i njihovu bez pobune a nitko se ne zna kulturno ni pozdravit na ulazu tako da to stvarno nije ni za očekivati. Molim neki pametni savjet,jer mi nije u interesu svađati se s dotičnima već samo podmiriti obveze prema državi po njenim zakonima!
  2. Poštovani, sa sutrašnjim datumom mi izlazi porodoljni dopoust i danas sam bila na razgovoru s poslodavcem i 1.ugovor koji mi je uručio glasi "zaposlenici se daje otkaz zbog kašnjenja na posao i neodgovornosti" ja sam mu rekla da to ne želim uzeti jer tekst koji je naveo nije točan zatim mi je dao 2. ugovor na kojem je pisalo da pristajem na sporazumni otkaz a ja ni to nisam potpisala jer su mi gospoda sa zavoda rekli da s tim ne mogu dobijati nikakvu naknadu i dobro su se svi nasmijali kad su pročitali moje ugovore i poručili mom šefu da malo bolje čita zakone. I sad sam dobila novi ugovor koji glasi "TEMELJEM ODREDBA ČLANKA 106 I ČLANKA 125 ZAKONA O RADU DIREKTOR DRUŠTVA DONOSI ODLUKU O OTKAZU UGOVORA O RADU. ZAPOSLENICI SE DAJE OTKAZ UGOVORA O RADU SKLOPLJENOG NA NEODREĐENO VRIJEME DANA 15,07,2006, RAZLOG OTKAZA SU TRENUTNE GOSPODARSKE PRILIKE TE JE NAVEDENA RADNICA TEHNOLOŠKI VIŠAK 03,2009.Datum nije naveden i sad mene zanima dali on može promjeniti taj isti ugovor jer ja nisam ništa potpisala jer mi je poslodavac rekao da se takvi primjerci ne potpisuju i dali će mi na zavodu priznati jer je naveden samo mijesec prestanka rada ali ne i dan. Unaprijed zahvaljivam!!
  3. puno vam hvala na odgovorima! Da osigurana sam na neodređeno vrijeme i koliko sam ga uspjela shvatiti on meni ima namjeru dati sporazumni a to mi nikako ne odgovara i ja mu to ne želim potpisati jer onda gubim sva prava sa zavoda.
  4. molim savjet i pomoć,naime 18,03,2009, mi istječe porodiljni i danas sam nazvala šefa da se dogovorimo kada bi se ja trebala vratiti na posao(radim u prodavaonici odjevnih predmeta) na moje mijesto je zaposlio 2 nove radnice i sada kaže da je s njima jako zadovoljan i da mu ja nisam potrebna već da na dijete izvučem još 3 godine ali ja to ne želim jer mi je dijete živo i zdravo.Ali da se ja onda zakonski moram vratiti na posao barem 5 min. pa da će mi on onda uručiti otkaz. I sada mene zanima dali on na to ima pravo i šta ja mogu učiniti da ostvarim bar neku naknadu jer mi je i muž ostao bez posla a od nečega moramo živjeti. Moj šef je inače jako neugodan i sve radnice koje su otišle nisu imale pravo na naknadu jer im je pisao neke nebuloze u ugovoru tipa krale su,neslaganje s kolegicama uglavnom lagao je pa mi to još više otežava situaciju.Molim vas recite mi šta da radim. unaprijed zahvaljivam!
  5. Dobra večer ja sam nova i zamolila bih da mi netko pomogne.Naime kao i većinu trgovaca i meni je ova godina krizna i danas mi je poslodavac uručio otkaz i vratio mi radnu knjižicu,poreznu karticu i raskid ugovora o radu još me i pitao zdrastvenu jer kaže me nije samo sa socijalnog odjavio.U ugovoru piše da se raskida zbog smanjenja obima posla i sad mene zanima dali ja imam pravo na naknadu sa zavoda i koja mi je dokumentacija potrbna da svoje pravo ukoliko ga imam i ostvarim. UNAPRIJED ZAHVALJIVAM!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija