Jump to content

zebraos

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. znači li to da je ta nagodba ništavna?
  2. 1997. godine sam kao maloljetnik potpisao vansudsku nagodbu za vraćanje 5.139,82 kn na ime podignute mirovine nakon smrti djeda kojeg smo uredno odjavili u mirovinskom. Nakon par rata sam prestao sa plaćanjem jer nisam bio u mogućnosti plaćanja, te mi se dogodila ovrha na trećini plaće 2005.godine za isti slučaj. Zbog pametne knjigovođe u mojoj firmi koja je očito mislila da je otplaćen cijeli iznos sa pripadajućim kamatama je prestala sa uplatama na račun mirovinskog da bi danas dobio opomenu od mirovinskog osiguranja kako prema njihovoj evidenciji postoji dug po nagodbi iz 1997. godine te da ako ne uplatim iznos od 4.170,40 kn u roku od 8 dana, štetu će dojaviti pravnom odjelu radi naplate sudskim putem. Napominjem da mi je ukupno skinuto oko 5.000,00 kn sa plaće do sada, tj. do zadnje isplate koja je bila prije 1,5 godina. Što mi je činiti?! Hvala!
  3. Pa nije nastupila zastara jer je to bilo za račune od 8/06 do 1/07, a rješenje je o ovrsi je 19.7.2007.Nije prošla godina dana; ako je po Zakonu o obveznim odnosima?!Oni imaju foru da ti stave datum koji im paše,a dodje ti par mjeseci od tog datuma, a ne otprilike par dana koliko treba pošti da dođe!Tako da si tu uzmu vrijeme koje im odgovara da ne dođe do zastare!
  4. Poštovanje! Molim Vas da mi pomognete u vezi problema sa dugom prema Tele 2! Naime, imam dug u iznosu od 1700,00 kn koji se odnosi na razdoblje od 8.mj 2006. do 1 mj.2007. Rješenje o ovrsi glasi na datum 19.7.2007. koje sam primio negdje sredinom 12.mj. 2007.U roku od 8 dana sam odgovorio da ne osporavam dug,ali ga nisam u mogućnosti vratiti odjednom itd. Od tada ni traga ni glasa da bi primio 23.6.2009.pošiljku sa suda u Zagrebu,podnesak ovrhovoditelja koji je podnešen 3.1.2008. Općinskom građanskom sudu u Zagrebu, koji ga je zaprimio 7.1.2008., gdje ovrhovoditelj predlaže sudu da me se uputi kontaktirati odvjetnički ured Sučić da bi se sklopio sporazum o otplati duga.U sudski spor se do sada nije ulazilo, da li je ovrha pravomoćna. Da li je moguće da se ne plate kamate tj. postoji li kakva zakonska caka! Hvala unaprijed!
  5. Ovdje u nalogu piše da imam pravo prigovora u roku 8 dana nadležnom prekršajnom sudu putem ove policijske uprave.ja sam iz Osijeka, a to se dogodilo par km ispred Koprivnice.znači šaljem to u PU KC-KŽ?
  6. napominjem sa sam zaustavljen radi rutinske kontrole, a ne činjenja prekršaja, a u nalogu piše da sam kretao na takav način nakon sankcioniranja prekršaja, kojeg nije bilo niti je isti bio sankcioniran!
  7. ali uopće nisam bio kratkog fitilja!sve sam učinio na fer način počevši od isključivanja iz prometa do suradnje sa policajcima jer ih je u trenutku zaustavljanja bilo oko 6-7 uz dvoja patrolna i jednim civilnim vozilom, sve golf 4.isključio sam se iz prometa na šljunčanom putu kraj glavne ceste i prilikom kretanja je došlo do proklizavanja kotača, ali bez postizanja max br okretaja. na kakvu opasnost?
  8. Dobio sam prekršajni nalog od PU Kc-Kž gdje se navodi da sam nakon sankcioniranja prekršaja krenuo na takav način da je došlo do proklizavanja pogonskih kotača na šljunčanoj podlozi i dobio uplatnicu od 1000 kn + sudski troškovi 110 kn.Naime, zaustavljen jesam od strane policijskih službenika, ali nisam učinio nikakav prekršaj niti sam sankcionoran po istom, nego je bila rutinska kontrola koja se sastojala od pretresa vozila i vađenja dječjih kolica iz prtljažnika i stvari iz putne torbe koja je bila u putničkom prostoru, a putovao sam sa suprugom i djetetom od 6 mj. na operacijski zahvat djeteta u Zagreb.Molim pomoć!Što učiniti?!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija