Jump to content

mirnab

Korisnik
  • Broj objava

    72
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je mirnab objavio

  1. ma kakav idol, kaj ti je, vidim da nam je ista situacija s brojem djece, pa sam ti mogla biti samo poticaj i ohrabrenje, čemu ovaj podforum i služi. i baš me jako raduje kad netko u istoj gabuli uspije! znam da je meni dok sam imala jedno dijete izgledalo kao da je nemoguće, pa nisam niti pokušavala, a na kraju sam se s dvoje na pravosudni odlučila samo zahvaljujući nagovoru i podrški kolegice koja ima troje malih (i koja je isto položila!!)
  2. bravo jakijaka, čestitam iskreno!!!
  3. ma fućkaš kućne poslove.... ionako ih nitko ne voli raditi i kolko god ih radiš, opet moraš opet - toga sam se nekako najlakše odrekla
  4. pa ne znam, zaključujem na osnovu svog iskustva, triput sam slušala i jednom odgovarala (pa sam dakle i četvrti put slušala druge). možda griješim, ali takav mi je bio dojam da nekako nitko ne želi srušiti kandidata koji polaže popravni, a kamoli koji izlazi sve drugi put. imaš tešku kombinaciju, ali ohrabri se da je ipak lakše samo to dvoje ponavljati odjednom, nego svih deset predmeta... :cita: :cita: :cita: :cita: :cita: :cita: :cita: :cita: :cita: :cita: :cita: :cita: opet moram reći da se radi o slučajnom i možda nereprezentativnom uzorku, ali niti jednom nisam vidjela da je netko pao popravak. pa i za tebe navijam da bude tako!!
  5. metuzalemka, i meni je jako žao, baš sam pratila da vidim kako ti je bilo. nemojte sad odustati od novog polaganja, pa sad već puno znate, šteta bi bilo to sve baciti... a vidjela sam i da su puno fleksibilniji na ispitu prema ljudima koji polažu drugi put!
  6. ma znam da je sada gadno, al proći će za par dana, vjeruj... ja sam si za zadnja 3 dana (imala sam vikend između pismenih i usmenog) ostavila svih 10 predmeta za brzo ponavljanje po pitanjima, a građansko cijelo za ponedjeljak ujutro. imala sam osjećaj da neke stvari vidim prvi puta, najviše me ubio baš taj ponedjeljak ujutro (trebao je biti sučević). i tako ja utvrdim sve sučevićeve začkoljice, kad na porti sretnem miletića... koji me i ispitivao. ali stvarno ne brinite, toliki mjeseci učenja daju ploda, a ispitivači ionako ne idu previše u detalje. bitno da kužiš koncept, i bit će dobro, snađeš se po logici stvari, a i oprostit će ti ako koje pitanje ne znaš. ja sam izašla sigurna da ću pasti, a prošla sam glatko. samo se borim s ptsp-jem (na legalisu sam svaki dan), kao i Sue bit će dobro!!!
  7. slažem se s marinom. nažalost uvijek stvar treba samostalno ispitati i malo pogledati propise jer službenici često znaju dati pogrešnu informaciju. npr. da gubiš pravo na porodiljnu naknadu ako ti u tijeku porodiljnog ističe ugovor o radu na odr. vrijeme (netočno), ili da nezaposlenim majkama za vrijeme porodiljnog ne ide staž (netočno), ili da je najjednostavnije babysittericu držati na crno jer je prekomplicirano gnjavit se sa plaćanjem staža, a i baš ne znaju kako se to radi (šalter informacija porezne uprave na upit kako prijaviti babysittericu )
  8. ne razumijem točno kako bi ona to vidjela - poslodavac ti npr. da potvrdu da si kod njega neprekidno od dd.mm.yy. do 11.7.2009. zaposlena na pravnim poslovima. Kako itko vidi da si na porodiljnom? Ja sam, istina, uvjete stekla točno dan prije odlaska na porodiljni, tako da ne mogu osobno svjedočiti što u tvom konkretnom slučaju, ali zaista ne vidim na koji način bi oni to vidjeli iz tvoje potvrde. Ne bi bila ni neistinita informacija da si zaposlena na pravnim poslovima do 11.7.2011. jer ti još uvijek jesi zaposlena, i to na pravnim poslovima. Osim ako potvrda o vježbeničkom stažu podliježe nekim posebnim uvjetima (ja sam pravnik iz gospodarstva, pa to ne znam). Možda da pitaš ovdje na forumu za mame i bebe, tamo ima puno trudnica i mama koje pravosudni rješavaju upravo u tom periodu!
  9. To je bilo moguće jer u Americi postoji pravilo first-to-invent (pravo stječe onaj koji dokaže da je prvi izumio), dok je u Europi pravilo first-to-file (tko prije prijavi)...
  10. Točno, dj-bobo je u pravu. I porodiljni i komplikacije ubrajaju se i za to vrijeme staž teče, a uostalom iz potvrde poslodavca o duljini trajanja rada na pravnim poslovima uopće nije vidljivo da li je u međuvremenu pao i koji porodiljni...
  11. Evo moj prilog dragoj Sue da prestigne Flokija (Floki, nije ništa osobno ) Sue ništa se ne uznemiravaj za premijersko mjesto, i predsjednik će nam skoro u penziju, pa će bit valjda i tamo kakav natječaj
  12. Draga Sue, evo čestitam još jednom!!!!!! Bravo!!!!!!! Jako mi je drago, kao i svima ovdje! Puno ti hvala na nesebičnoj podršci meni i svima ovdje, bez tvoje pomoći cijelo ovo traumatično iskustvo bilo bi mi puno teže.... nije mnogo ljudi spremno tako bezrezervno pomagati, i to svima! :hvala: :hvala: :hvala: :hvala: :hvala:
  13. nije proslo na tu adresu!
  14. nama je kos na seminaru rekao da će trebati...
  15. s obzirom da sam informatički genije , ja to ne znam napravit, al ako hoće netko kome sam poslala, može slobodno!! s tim da se unaprijed ispričavam za tipfelere (nisam se imala vremena vraćati) i ne tvrdim da je jedino ta skripta dovoljna - to sam naprosto sebi napravila za ponavljanje temeljem neke starih i već objavljenih skripti (tu se ograđujem glede autorskih prava) + predavanja brežanski i jelčić!!
  16. wow! girlpower!! :beba: :cita: :baba:
  17. Točno, ne postoje supermenke nego samo superwomanke... baka i dida servis sam pošteno priznala odmah, za muža nitko nije rekao da je kriv, za obitelj i ambiciju bilo te sram, a za sebe i sebičnost stvarno ne znam kako ti pade na pamet da sudiš ljude koje ne poznaš... btw, mislim da si zalutao na ovaj podforum, budući da je on prvenstveno započet kako bi se međusobno međusobno ohrabrile majke koje u posve specifičnim uvjetima pripremaju ovaj ispit. meni je posve sigurno koristilo kad sam vidjela da nisam jedina i kad sam vidjela kako se ovdje javljaju mame koje su položile.
  18. cini, ne prolazi ti na tu adresu, ako može, daj neku drugu!!
  19. Grozno, to je i meni prvo palo na pamet... a nešto se prepirem s mužem :dvoje:i tumačim mu da je užasno bitno dal netko nešto napravi iz namjere ili nehaja... strašno, usred prepirke ja s frankovim fomulama... mislim skužila sam da je kazneno materijalno izrazito aplikabilno u obiteljskom životu, a i subjektivna/objektivna odgovornost za štetu, tj. dal je faktor krivnje uopće bitan... btw - jeste skužili da se za štetu koju napravi dijete od 0-7 godina odgovara isto kao za štetu od opasne stvari ili psa... genijalno, imam doma 2 opasne stvari :beba: :beba:
  20. ma hvala puno :hvala: al moram priznati, imala sam revan baka i dida servis (mislim svaka čast muževima, volja im je na visini, ali kapacitet ograničen ) sad i ja malo mogu
  21. a nekima iz 6. su već javili komisiju telefonom (onima koji izlaze već 10.6.)
  22. Drage mame, evo, jučer položila, naravno bez "veze" koja se dolje spominje (glupo mi je to i navoditi, al vidim da je tema), dakle: djece - dvoje, 2 i 4 god posao - uredno, čitavo vrijeme, i do dva dana prije ispita učenje - nsb poslije posla svaki dan, dežurna na noćnom učenju potrebno vrijeme: 6 mj program - puni, budući da nisam imala državni stručni komisija - buljan, miletić (umjesto sučevića), hrvoj-šipek, jurić-ivanišević, garačić - svi super (zna li netko kako se skida s red bulla?) mislila sam da nemam šanse jer nisam imala slobodno od posla i jer imam djecu, pa samim tim i manje vremena... al može se, zato se ne dajte!!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija