Jump to content

ruda44

Korisnik
  • Broj objava

    37
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je ruda44 objavio

  1. Nemogu izdržati,moram se nadovezati,nezanam jesi ti radio taj posao,ali mogu ti reći da se teorija i praksa baš ne podudaraju,dok sam se aktivno bavio tim poslom imao sam sličan slučaj kad mi je tip dao vozačku od brata(bili su blizanci),na kraju je zaradio ,6 mj.zatvora,koja mu je pretvorana u 2 godine uvjetno.,i naravno dobio je prekršajnu kaznu koja ga je slijedila za počinjeni prometni prekršaj.možemo mi razmatrati razne teorije ali u stvarnosti se odigrava dosta drugačije.
  2. A zašto vi mislite da su Vam oni trebali izmjerit brzinu,gospodine,policija Vam je odradila prometnu nezgodu,dokazi su bili jasni i vidljivi,mokar kolnik,sletjeli ste sa ceste,neprilagođena brzina,da ste vozili i 30 na sat,i sletjeli opet bi vam pisali niste prilagodili brzinu vozila stanju kolnika.Zakon je isti i za strance u slučaju takove nezgode,samo za razliku od nas ide na skraćeni prek,i plaća kaznu odmah,.Možete pisat prigovor,zadnja je sučeva riječ.
  3. Sivko ti je lijepo objasnio,ja ću se samo nadopunit pošto sam nekad radio taj posao,licencu ti nije dužan pokazati ni jedan policajac,a ti se možeš žaliti pa ćeš naknadno preko PP dobiti broj licence,ali u današnje vrijeme niti jedan policajac to ne radi ako nema licencu,odkuda ti ova informacija za medicinske rukavice,malo smiješno zvuči,a kod alkotestiranja postupak ti je objašnjen,jedino te policajac kod ispunjavanja zapisnika pita želiš li vaditi krv,a to dosta građana nezna ,tražiš li vađenje krvi,krv se vadi u domu zdravlja ili bolnici,a analiza se vrši u centru za krim vještačenja,i ako ti pokaže da imaš alkohola u krvi,to ti je dodatnih cca 1000 kuna,pošto plaćaš sam iz svog džepa ako je nalaz pozitivan.
  4. Moglo bi tu svašta izać,ti razmišljaš samo o žalbi,a di stoji da te policija neće prijavit za davanje lažnih podataka( u ovom slučaju bratova vozačka) ovlaštenoj službenoj osobi.
  5. lijepo ste napisali da postoji znak zabrane parkiranja.a ovo obrazloženje da ste mislili da znak vrijedi do prvog raskrižja,nemojte ni spominjati u prigovoru,samim time priznajete da ne poznate zakon i znakove,najpametnije vam je poslati zamolbu da vam kaznu pretvore u mjeru pisanog upozorenja,imao sam sličan slučaj prošle godine,napiso sam zamolbu i dobio mjeru upozorenja koja mi je poštom stigla na kućnu adresu.
  6. Zakon o sigurnosti prometa na cestama (Narodne novine broj: 67/2008, 48/2010 – Odluka Ustavnog suda Republike Hrvatske i 74/2011) u članku 2. stavak 1. točke 67. i članak 221. stavak 3. navodi jasne odredbe o mladim vozačima, odnosno iz navedenih odredbi jasno proizlazi da je mladi vozač svaki vozač u dobi od 16 do 24 godine i da ne postoje nikakve iznimke od tog pravila, pa čak ni za osobe koje su završile srednjoškolsko obrazovanje za zanimanje vozač te iste ne smiju u prometu na cesti upravljati osobnim automobilom (B kategorije) čija snaga motora prelazi 80 kW. Mislim da je tu napravljen veliki propust na štetu mladih vozača koji su završili srednju škou za KV vozača.
  7. mladi vozači ne smiju upravljati automobilom čija snaga motora prelazi 80kW (oko 105 konjskih snaga). Ukoliko mladi vozač upravlja automobilom jačeg motora od propisanog, kaznit će se za prekršaj novčanom kaznom u iznosu od 1000 kn.Sumnjam da će policajac na mjestu p.tekršaja pisati mjeru upozorenjaMožete naknadno zamolbom zatražit mjeru pisnog upozorenja,a to vam ovisi o policiji hoće vam pretvorit u mjeru ili će vas odbiti.Nema tu pravila.
  8. e vlasnika kači ono: jer je dozvolio i omogućio da isti upravlja neregistriranim vozilom,nije uopće bitna kazna za neregistirano vozilo i odjava,najbitnija stavka ti je osiguranje vozila,što nekad davno nije uopće bilo kažnjivo.
  9. vidum da je ova tema dosta stara,ali svejedno moram postavit pitanje: U mirovini sam skoro 4 godine,imam 49 godina,čin stožernog narednika,mirovina profesionalna omjer 80 vojno 20 civilno, PTSP,u ratu sam bio od prvog do zadnjeg dana u specijalnoj policiji,nemam RVI,e sad mene zanima,pošto je mijenjan zakon o branitaljima,da u opću mogu ići samo oni koji imaju RVI,hoće li oni mene zvati da mi prof. pretvore u opću ili ću dok sam živ bit u profesionalnoj mirovini.
  10. Evo moj primjer: Umirovljen prošle godine u 11 mjesecu. profesionalna nesposobnost 80/20 bez RVI-a čin nadnarednik 23 godine staža (17 god.policijski službenik,od toga 10 godina bio pripadnik specijalne postrojbe) dragovoljac mirovina 4.180,00 kuna
  11. A di piše da moraju bit u paru,a ovo isto da se ne mjeri po kiši,pa to su priče za malu djecu,još će netko napisat da nesmiju mjerit do 11 sati ujutro jer su vozači malo mamurni pa ne vide policajce na cesti.
  12. Koliko je meni poznato,Hzzo ima od nove godine neku politiku,da svi branitelji koji dobe rješenje od Ike o postotku oštećenja,a na isto ulože žalbu,Hzzo ih automatski skida sa bolovanja,tako je barem u MUP-u,za vojsku neznam,od početka godine u Karlovcu skinuli su sedmoricu koji su se žalili na rješenja,te su sad na nekakvoj skrbi MUP-a.
  13. Sami ste rekli da ste prošli kroz znak stop,znači niste se zaustavili,a vozilo koje vas je udarili kretalo se cestom sa prednošću prolaska,on je brzo vozio,jeli njegova brzina vještačena ili ne u to ne ulazim,a za alkohol,vaša koncentracija je puno veća nego njegova pa mislim da će to ipak vama biti otževajuća okolnost,dotični će najvjerojatnije dobiti kaznu za alkohol i možda za brzinu,ali nisam baš siguran da će odgovarat za prometnu nesreću ili samo djelomično.Valjda će još netko ponudit svoje mišljenje.
  14. Pa samim time što ste pristali na alkotestiranje ste priznali neke stvari,i sad bi išli sa pričom da niste vi vozili,pa zašto ste pristali na alkotestiranje ako niste vozili to vozilo,zbog kojeg razloga bi vas oni alkotestirali,uostalom ako se policiji učini nešto sumjivo lako oni to provjere,jeste vi vozili ili niste,ima raznih metoda kako bi se to utvrdilo ako će se ići u krajnost, a ovdje ste naveli neke svjedoke koji bi svjedočili u vašu korist.Samo jednu stvar ste zaboravili da se za lažno svjedočenje može zaradit kaznenu prijavu,a ako do toga dođe onda je ovo ništa šta bi vas dalje moglo čekat. Evo ljutko vam je rekao.Policajci vas nisu zatekli za volanom- to je izuzetno važno, ali vi ste poslije sve napravili kao da ste vozili.
  15. pošto vam je rok žalbe 8 dana,vjerujem da je to prekršajni nalog ,probajte sačiniti zamolbu na dotičnu postaju da vam pretvore kaznu u Mjeru opreza,na što imate pravo kao svaki građanin ako niste u godini dana već iskoristili to pravo,mjere opreza se ne izdaju za prekršaje za koje ide kazneni bod,a pošto se ovdje radi o pojasu možete zatražit da vam se izda mjera opreza.
  16. A i tu kaznicu od par sto kuna lako pretvorite u rad za opće dobro.
  17. Ako putnik ima dva slomljena prsta slijedi TTO,a ne LTO,znači kaznena prijava.
  18. tu si u pravu,takovih mi prijatelja netreba,a ovo drugo za iskustvo,trebalo bi stavit na razmatranje kad čovjek okonča raspravu neka nam reče jel mu tvoj savjet pomogao ili nije.
  19. Dragi moj gospodine,koliko ja vidim vi nikome ne želite pomoć,već ovakvim ispadima liječite svoja negativna mišljenja o policiji,vi ste očigledno imali jako negativna iskustva sa policijom jer vi sve policajce stavljate u isti koš,po vama ama niti jedan nevalja niti zna radit i kaj je najbitnije nemaju pojma o zakonu,ali ga zato vi imate u malom prstu,nisam dugo ovdje,ima dosta članova koji se kuže u zakon i znaju šta govore,ali vi prelazite sve mjere,jeste li vi tu da stvarate nervozu među članovima ili vam je cilj da nitko ne dobi pravi odgovor,nego onaj koji vama paše.Ljudi traže pomoć i savjete,a koji god savjet da dobe po vama to nije tako.
  20. Gospodo moja draga,svaka ispostava HZZo-a ima svoju politiku.ja danas bio i tako ljepo su me odbili jer mi onaj postotak šta imam na rješenju za mirovinu PTSP profesionalno oboljenje 80% vojna 20% civilna,nevrijedi,to jest da na osnovu toga rješenja nemogu dobit oslobađanje participacije,RVI nemam,već da im moram donijet nekakav papir od IKE gdje piše postotak invaliditeta.E sad meni ništa nije više jasno,pa kakav je onda ovo invaliditet ako to njima nije dovoljno.A od IKe ja nisam dan danas dobio nikakvo riješenje,već privremeno rješenja o postotku invaliditeta od mirovinskog,te kad je postalo pravomoćno nakon 15 dana pokrenuli su umirovljenje.E sad bi ja po njihovom kako su oni meni rekli trebao pokrenut zahtjev za IKU i tražit od njih potvrdu gdje piše koliki mi je postotak invaliditeta. To je djelatnica HZZO-a u Karlovcu tako meni objasnila.E tko je sad ovdje lud.
  21. Ja bi molio gospođu koja je započela ovu temu da već jednom kaže,a već sam ju pitao i nije se izjasnila,dali na tom mjestu gdje vas je policajac kaznio ima više od tri kuće ili nema kuća,jer ovako to su samo nagađanja jeli naseljeno mjesto ili nije,ako ima kuća uopće nije sporan znak naseljenog mjesta,to nećete niti jednom žalbom pobit,policija šalje dopis hrvatskim cestama da na tom ili bilo kojem drugom području nema znaka naseljenog mjesta,policajac kad tako nešto uoči napiše službenu bilješlu i onda postaja koja je na tom području šalje dopis Hrvatskim cestama da na tom mjestu nema znaka naseljenog mjesta,a to što je administracija hrv.cesta spora i neučinkovita sa time nema policija ništa.Ne ovise oni o tome dali ima znaka ili nema već o činjeničnom stanju na terenu.Budite sigurni da oni nisu tamo stajali jer im se tako prohtjelo,već su tamo skoro svaki dan , i znaju jako dobro šta smiju a šta nesmiju. A po kazni koju ste dobili sve upućuje da je to bilo naselje.Gospodin ljutko voli se držat nekih definicija iz zakona,ali u praksi je stvar puno drugačija.Zakon može svatko pročitat,ali ga treba i razumjet.a isto tako znam šta policija smije a šta nesmije,što za dotičnog gospodina baš ne vjerujem jer previše vjeruje definicijama,a malo toga zna o policijskim postupcima. Jer ovo ne vodi nikuda,šta god se napiše,on to pobija,pa onda neka gospodin lijepo napiše gospođi žalbu i stvar riješena,jer vidim da nas tri neznamo šta je na stvari a on zna sve.
  22. Evo vam vrlo jednostavan odgovor,tko prvi ide u policijsko vozilo,obavlja razgovor i vrši alkotestiranje alkometrom u 90% slučajeva je krivac za nesreću,a kako je policajac obavio očevid i šta je ustanovio u to ne ulazim.
  23. Koliko je meni poznato da,ako je dobio poziv i za taj drugi slučaj,ja sam znao imati po 4-5 rasprava u istom danu kao svjedok,ali za svaki taj slučaj sam dobio poziv od suda,a ako nema poziva mislim da svjedok ima potpuno pravo tražiti da se pozove za taj drugi slučaj naknadno,ali naravno to bi se trebalo malo podrobnije u vezi toga raspitati na sudu.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija