Jump to content

ladyM

Korisnik
  • Broj objava

    35
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Treća radnja služi samo za skupljanje bodova.
  2. Pisala sam radnju iz upravnog prava i bila je presuda u pitanju.Upravni spor između tužiteljice-fizičke osobe i Hzzz-oa.
  3. Još nešto.Da li mi netko može pomoći i reći kako sa posebnim dijelom kaznenog zakona?Uči se definicija djela,ili se dobije na kartici zakonski opis ili kako već?Hvala.
  4. Kolege, pisanje presuda zaista nije bauk.Uz temeljito iščitavanje špranci nauči se struktura presude i način na koji se piše.Pretpostavlja se i temeljno znanje grane prava.I to je to.Nije uvjet za prolaz ako se krivo presudi,samo dobro obrazložite kaznu(zašto ste baš tako presudili). Moj savjet.Ne slušajte nikoga što priča,uzdajte se u sebe.
  5. Kolege, da li netko zna odgovor na 62 pitanje iz Kaznenog prava-neodređene vrijednosti kao zakonsko obilježje kaznenog djela?
  6. Jel to informacija iz Ministarstva?
  7. U rješenju na molbu za nastavak ispita odbili su me iz razloga što se ne radi o teškoj kroničnoj bolesti.Iz toga proizlazi da uvažavaju molbu jedino u tom slučaju.Ako te odbiju imaš pravo na prigovor,a odbiju li ga, pravo na tužbu Upravnom sudu.U tom slučaju vračaju te na početak i ponovo pišeš pismene radnje.Rok od 4 mjeseca za prijavu ispita teče od dana kada si odbijena rješenjem,budući da se računa da si tog dana pala na usmenom.Užas.
  8. O da!Prošla sam kroz to nedavno.I ja sam bila bolesna.Zakon kaže u slučaju bolesti ili drugog opravdanog razloga...,no bila sam odbijena.Na prigovor sam dobila rješenje nakon mjesec dana(ZUp kaže 8 dana je rok za rješenje po prigovoru).Odbili su me.Nije se radilo o teškoj kroničnoj bolesti(to je razlog doslovce)Sve contra legem.
  9. Kolege, da li netko ima pitanja koja dolaze iz Zakona o izvršenju kazne zakona? Ako ima, molila bi da ih objavi.
  10. Pa gdje se spominje žrtva u Zkp-u 97? Nisam to registrirala.Hvala
  11. Danas sam pisala presudu.Jučer davanje mita iz nadležnosti Uskoka, a danas lagana presuda naknade štete.Naravno da je treba napisati jako dobro, ali za sitnije stvari milslim da će nam oprostiti jer se od nas n očekuje da bude besprijekorna.
  12. Do danas mi nije stigla ni jedna presuda. Zar se kolegijalnost poljuljala?
  13. Razlika je samo u tome što je taj kolega bio gotov za tri sata, a meni(i drugima)jedva je bilo dovoljno vremena.
  14. ladyM

    Presude

    Kolege, koji su pisali pismeni dio ispita,molila bi da pomognu i napišu kaz.djela za kaznene presude i predmet spora za radne i građanske. Hvala.
  15. Sada mi je kolegica rekla da je usmeni za rok u veljači tek krajem ožujka ili početkom travnja. Zar nije kao prije neposredno nakon pismenog djela ispita? Može li tko zna odgovoriti?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija