Jump to content

Lisca

Korisnik
  • Broj objava

    18
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Lisca objavio

  1. Odobrena mi je besplatna pravna pomoć u iznosu od 90 %. U petak sam kontaktirala nekoliko odvjetnika, svi po redu su me odbili kada su čuli da ima odobrenu bespl.prav.pomoć. Tzv. odvjetnica iz Zapruđa mi je rekla :"Jao, nemojte mene, ja sam jedina na ovom području. " Što da radim, istiće mi rok za pronalazak odvjetnika? U Zakonu piše da odvjetnik ne smije odbiti pružiti pomoć i da ga naravno imam pravo prijaviti nadležnim institucijama.
  2. Poanta je da smo se svima njima i obratili. Ono što oni rade nije ništa, ostavaljaju zlostavljača i dalje u obitelji.
  3. Rekao je da će ubiti prvo maloga, a onda i malu ako se nešto "napravi", tipa da sestra dobije skrbništvo. On je to stvarno i u stanju, kažem da je i meni na poslu radio gluposti, nitko mu ništa ne može. Sestra kamo god da ode, on će ju naći, ide raditi, on zna gdje, mali ide u školu, isto zna gdje. Zar ćemo se do kraja života osvrtati oko sebe i očekivati ga u žbunju? Kakva to prava zlostavljači kod nas imaju? Nitko im ništa ne može dok netko nije mrtav.
  4. Kako bih pokušala dobiti što veći broj valjanih i konkretnih informacija, stavila sam ovu temu i na kazneno pravo. Radi se o mojoj sestri, koja već 3 godine živi sa zlostavljačem. Zajedno imaju curicu od 2 godine, a ona i sina od 8. Žive u mom stanu, on ne radi već godinu dana jer ne želi. Nekoliko ga je puta prijavila policiji zbog zlostavljanja, jednom je prespavao u policiji i platio kaznu, drugi put je sve porekla iz straha. Dan danas ju maltretira, bude i tučnjave, a svaki dan joj prijeti da će pobiti nju, malu i maloga, pa mene i starce. Ima nadzor CZSS-a već gotovo godinu dana, pred njima se on pravi da je med i mlijeko, kad zatvore vrata sve po starom. Već sam se obratila i pravobraniteljici Jelavić, al pomaka nema jer se sestra boji, jer ga više ne prijavljuje na policiji (tako ju je uputila djelatnica Centra, jer da od toga nema ništa). Što je nažalost istina, uvjerila sam se i na svojoj koži, kada sam ga došla prijaviti da mi zove u firmu i priča gluposti i laži o meni, rekli su mi da se on ima pravo žaliti gdje god. Prije nekoliko dana joj je prijetio nožem, ona ne želi prijaviti jer kaže:OVAKO SMO BAREM SVI ŽIVI. Kaže da joj je pakao svako jutro djecu ostaviti s njim, isto tako se vraća doma sa grčem u želucu. Susjedi sve čuju i znaju. Recite mi, od kuda da krenemo, kome da se obratimo jer ako prijavimo policiji, kada oni odu iz stana, ona je gotova, zato i ne želi nikoga zvati. On ovdje nema nikoga, ne radi, nema gdje živjeti, al ipak manipulira sestrom i svima nama, a očito i djelatnicima Centra. Pomozite, očajni smo.
  5. Gdje nosim tužbu, na koji sud? Jel ima neka špranca po kojoj se piše? Da li mi to stvara dodatne troškove, odvjetnik i sl. ? Da li mogu tražiti iseljenje samo nevjenčanog supruga- zlostavljača? Hvala puno
  6. Prije 2 godine sam digla stam.kredit kako bih sestri, njenoj djeci i nevjenčanom suprugu kupila stan (budući da kao djelatnik banke imam povlaštenu kamatu). Dogovor je bio da će nakon 6 godina sestra preuzeti kredit ili ga u cijelosti isplatiti. Do tada ja plaćam dio kredita, a dio je trebala plaćati ona. Odvjetnik je sastavio ugovor u kojem je sve to stajalo, kao i to da sestra i njen muž preuzimaju plaćati režije tih 6 godina, kao i sve ostale troškove. Ugovor nikada nisu htjeli potpisati. Pokazalo se da je on zlostavljač, masu je puta bio prijavljen na policiji, nagomilao se dug za hrpu neplaćenih režija,stan je neodržavan i na rubu propasti. Bila sam na policiji da vidim kakva su mi prava da ga izbacim iz stana, kažu da to ne mogu (kako je to moguće ako sam vlasnik stana ja, a oni nisu zavedeni niti kao podstanari jer stanarinu ne plaćaju). Također, na koji način mogu riješiti plaćanje režija budući da oni ne pristaju na potpisivanje ugovora. Mogu li sama sastaviti neki ugovor o najmu i ovjeriti ga kod bilježnika? Koje solucije imam?
  7. E upravo me to zanima. Kakav to ugovor mora biti, napisao si Ugovor o najmu. Da li to možemo mi sami napisati i samo ovjeriti kod javnog bilježnika, ili treba angažirati odvjetnika za to?
  8. Prije godinu dana sam kupila stan u kojem živi moja sestra s nevjenčanim partnerom i dvoje djece. Nismo napravili nikakav ugovor jer ipak se radi o obitelji . Računi režija dolaze na moje ime jer sam ja kupac stana. Postoji li mogućnost prebacivanja računa na ime moje sestre, budući da ne postoji nikakav pisani dokaz da ona stanuje u tom stanu?
  9. Čula sam danas na radiju da će podizanje ovakve vrste tužbe o kojoj mi ovdje govorimo košatati nas 5000 kn zbog uzimanja odvjetnika. Dezinformacija?
  10. Zatrpajmo sud tužbama, možda i nešto bude od svega! Ja sam alarmirala cijelu ekipu i šire od toga.
  11. Evo svima, nađoh ga... http://www.jutarnji.hr/EPHResources/Images/2009/08/19/ustav.jpg
  12. Nisam spremila primjerak, ali ću skenirati sa posla, pa ti pošaljem tokom danas ili najkasnije sutra.
  13. Prije nekoliko dana je na internet stranicama Jutarnji.hr bio obrazac za podizanje tužbe, ja sam si par komada isprintala, ali ga više nema tamo. U prilogu je bio i primjerak ispunjavanja, po uzoru na Mesića, tako sam i ja ispunila, a i svi moji doma. Jedino čega me sad strah u ovoj državi je da mi to ne naplate, kao nekakvi troškovi podizanja tužbe, obrađivanje zahtjeva ili slična glupost kojoj su sposobni dosjetiti se ovi naši.
  14. Dobar dan, imam pitanje vezano uz novi nam krizni porez. Naime, u tisku smo bombardirani obavijestima da država, ukoliko se ocjeni da je taj novi Zakon protuustavan, neće vračati oduzet novac svima, već samo onima koji su podnijeli tužbu/ocjenu ustavnosti. U Jutarnjem je čak izašao i obrazac za Ustavni sud koji se ispuni. Mene zanima da li se to išta mora plaćati, ili se zahtjev jednostavno pošalje, bez ikakvih troškova? Hvala
  15. Hvala, očito je da sam krivo shvatila cijelu poantu i koncept stranice.
  16. Mislila sam da je ovo zaista portal na kojem sudjeluju stručnjaci sa ovog područja. Sada sam shvatila da nitko ne odgovara na pitanja, da Vam ažurnost i nije jača strana. Moje pitanje stoji već tjednima, nitko jedan odgovor nije ponudio. pa mi recite, čemu služi forum?
  17. Sredinom 10 mj. me djelatnica renomiranog beauty centra počastila jednim tretmanom. Budući da tamo odlazim već duže vrijeme, nisam sumnjala u njenu stručnost i profesionalnost. Međutim, uređajem mi je spalila dio kože na licu, ispod desnog oka, tu se razvila duboka rana, konačno je otpala i sada imam ožiljak jako crvene boje, velik oko 3 cm. Iako svaka 2 tjedna odlazim tamo na tretmane "koji će mi pomoći da to prođe", ne vidim nekog pomaka. A i već predugo to traje, da ne spominjem neugodnosti koje svakodnevno doživljavam od ljudi koji me ispituju šta mi je to, do totalnog pada samopouzdanja. Nikome nisam rekla što mi se dogodilo, jer smo "zasnovale" neki prešutni dogovor da će mi ona to riješiti (a sada postajem svjesna da neće ići samo tako). Ne bi htjela dati u novine, ali tražim savjet odjvetnika iz Zagreba da mi kaže što mogu poduzeti (tužba, zahtjev da mi plate rekonstrukciju, nadoknada štete ili sl.).
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija