Jump to content

hardworker

Korisnik
  • Broj objava

    43
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Pozdrav,evo situacije: Kupujem auto u Zg,i sve je super,potpisujemo ugovor,i po povratku u provinciju saznajem da sam pod ovrhom.U međuvremenu,prodavatelj šalje MUP-u primjerak ugovora,kako bi se zaštitio od eventualnih kazni koje bi možda mogle iskrsnuti do prijenosa vlasništva.Sad,kako je to svježe,još nisam provjerio mogu li registrirati ili ne.Porez na promet jos nije plaćen.Pitanje glasi:Možemo li sad zaključiti novi ugovor na treću osobu,bez poslijedica po prodavatelja ili kupca? Obzirom na činjenicu da je jedan primjerak poslan MUP-u,prodavatelj smatra da može sebi stvoriti probleme,jer je dva puta prodao isto vozilo.Trebamo li raditi nekakav raskid ugovora i koliko to može koštati,ako bi morali,i koji je vremenski rok? Unaprijed zahvalan.
  2. Poštovani Molim da mi kažete kad imamo pravo na ponovljeni postupak,ili premještanje postojećeg slučaja u drugi grad. Radi se o zemljšnom sporu o kojem sam već pisao na ovom forumu. Unaprijed zahvalan, Hardworker.
  3. Ne, žalile su se obje strane. I usput, može li sud zapovjediti rušenje kuće koja je nedavno legalizirana?
  4. Dižem temu iz pepela Molim vas da mi kažete imam li pravo na ponovljeni postupak,ili premještanje postojećeg na drugi sud, u drugom gradu? Hvala unaprijed.
  5. Coruptionbuster je profil kakvog je teško naći..Jako cijenim ljude koji se znaju ovako lipo izraziti.Čitali smo ga tri puta u ovom postu,složili se i oduševili.
  6. Sivko,skidan kapu za ovo..a i G man je tehnički odličan
  7. Teško mi je shvatiti da je tako jer se radilo o optužbi koja nikad nije dokazana,i od koje je tužiteljstvo odustalo..Ne čini mi se baš fer,pogotovo obzirom na okolnosti,broj proteklih godina,i činjenicu da se tako nešto nikad prije ni kasnije nije dogodilo..Zdrav razum mi govori da nije korektno,jer jedno sutra će čovjeka ni kriva ni dužna izložiti neugodnosti,možda na oči djece i obitelji..
  8. Hmm..nije mi prijatelj baš oduševljen..ali,ako je tako,tako je..hvala na svemu još jedanput..
  9. Ok,hvala za odgovore..A od koga da traži makar i djelimično brisanje iz policijske evidencije?I šta bi zapravo znacilo to da će biti obrisan dio koji treba? Znači li da je čovjek na ovaj način zauvijek obilježen? Još jednom hvala za odgovore.
  10. Poštovani Molim vas za jedno objašnjenje na koje nisam naišao čitajući ostale postove.Naime,moj prijatelj je bio kazneno gonjen još 2003. i to zbog kaznenog djela zloporabe opojnih droga (čl.173 st.2)KZ. Nekoliko godina kasnije (2008.),Županijski sud odustaje od daljnjeg progona,i donosi rješenje o obustavi postupka. Radi se o tom da se zatekao u krivo vrijeme na krivom mjestu,ali to je nebitno u ovom što me zanima. Već po samom događaju,u novinama je izašao članak sa punim imenom i prezimenom mog prijatelja,i još jednog sudionika nevesele zgode. I tako,život se nastavlja,ali pri svakoj rutinskoj kontroli (najčešće u prometu) razvidno je da je njegovo ime u nekoj evidenciji (redoviti pretresi,uzaludna zadržavanja,policijski službenik mu sam kaže kako o njemu ima podatke iz optužnice,itd..),unatoč tome što nije bio osuđen,kako za navedeno,tako ni za ijedno drugo kazneno djelo.Moja pitanja su slijedeća: 1.Ako je u kaznenoj evidenciji (ili bilo kojoj evidenciji) ,može li se i kako postići brisanje iz iste? 2.Kako reagirati vezano uz objavu novinskog članka,koji ga također dovodi u nezavidan položaj,jer je članak moguće pročitati na internetu,u arhivi tih novina,dakle kako postići da se to spriječi? 3.Pretpostavljam da je spomenuto rješenje postalo pravomoćno po isteku žalbenog roka,ali ne znam da li je potrebno otići u Sud koji je donio rješenje,i zahtjevati pečat punomoćnosti? Postovi koje sam do sad pročitao su se svi odnosili na već osuđene osobe (Zakon o rehabilitaciji,brisanje iz evidencije ).Ukoliko postoji netko upućen u ove teme,molm vas za odgovor.Unaprijed zahvalan,pozdrav...
  11. Hvala vam Hurus Ipak,kako sami kažete,to je GOTOVO nemoguće,s naglaskom na "gotovo." Moram vam reći da je danas to lako provjeriti preko aplikacije E-građani,a uvidom u istu,nema uplate,oni su samo navedeni kao obveznici uplate doprinosa.Istini za volju,ovo što vi navodite se jednom i dogodilo,u prošloj firmi,ali samo za jedan kraći vremenski period,i to je bilo razvidno po uplati drugog stupca obveznog osiguranja. Nisam išao u Poreznu,ni na Mirovinsko,jer me prvo zanima kako će sve proći na Hzz.A da ni jednu plaću nisam dobio na banku,ni ja ni kolege,također je istina,nemam razloga lagati. Zapravo,u prošloj firmi,u tri godine dvije plaće,i to kao individualne uplate,pa ih banka nije ni uzela u obzir. Eto,hvala još jednom,i pozdrav.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija