Jump to content

vragolina

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je vragolina objavio

  1. Imam potpisan ugovor na određeno vrijeme, kako u u ugovoru piše "do povratka trenutno nenazočnog djelatnika". Htjela bih raskinuti ugovor, a ne znam imam li prava na to. U mom ugovoru, u članku o otkazu i otkaznim rokovima stoji: "Poslodavac i Stručnjakinja ovaj ugovor mogu otkazati sporazumno ili jednostrano na način opisan u Zakonu o radu i Pravilniku o radu Društva. U slučaju redovitog otkaza ovog ugovora, otkazni rokovi se izračunavaju sukladno Pravilniku o radu Društva." U pravilniku o radu stoji: "Ugovor o radu sklopljen na određeno vrijeme može se redovito otkazati samo ako je takva mogućnost otkazivanja predviđena tim ugovorom." Dali imam pravo dati otkaz? Naravno, uz otkazni rok predviđen pravilnikom Društva.
  2. Radim na ugovoru na određeno vrijeme. U ugovoru je trajanje ugovora označeno "do povratka trenutno nenazočnog djelatnika". Članak o otkazu kaže: "Poslodavac i zaposlenik ugovor mogu otkazati sporazumno ili jednostrano na način opisan u Zakonu o radu i Pravilniku društva. U slučaju redovnog otkaza ugovora, otkazni rokovi se izračunavaju sukladno Pravilnikom o radu". Pravilnik o radu nema posebne uvjete o otkazivanju ugovora za zaposlene na određeno. Zanima me, imam li pravo raskinuti ugovor na određeno prije povratka djelatnika kojeg zamjenjujem?
  3. U otkaznom sam roku i godišnji u cijelosti (22 dana) koristim u staroj firmi. Upravo je isplaćen regres svim zaposlenicima firme, osim meni. U internom pravilniku o radu nema nigdje stavka o isplati regresa, kao ni u mom ugovoru u radu, ali praksa je bila da svi zaposlenici svake godine dobiju regres. Imam li pravo na regres? Isto tako pravilnikom o radu su određene jubilarne nagrade, koja i mene u ovoj godini kači. Dali imam pravo na nju obzirom da odlazim iz firme sa 15.8.?
  4. Od 15.12.2007. – 23.03.2009 sam prvo na održavanju trudnoće, zatim na rodiljnom pa na roditeljskom dopustu. Dali imam pravo na povrat poreza ako su mi jedina primanja tijekom 2008. godine bile uplate HZZO-a, tj rodiljna naknada? Cijelo vrijeme sam plaćala stambeni kredit te policu životnog osiguranja, a imam i račune od bolnice...
  5. Od 15.12.2007. sam prvo na održavanju trudnoće, zatim na rodiljnom pa na roditeljskom dopustu. Na posao se vraćam 23.03.2009. u firmu u kojoj sam prije trudnoće radila 8 godina. Iz osobnih razloga planiram uzeti neplaćeni dopust od 01.09.2009. u trajanju 6 mjeseci. Koja su mi prava pri povratku na posao sa neplaćenog dopusta? Dali imam pravo na GO za 2010. godinu? U slučaju da ostanem ponovno trudna, koliko nakon povratka sa neplaćenog dopusta moram raditi da bi ostvarila pravo na rodiljnu naknadu u iznosu cijele plaće?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija