Jump to content

lancelot_

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Kolega droit je u pravu. Ja mogu dodati iskustvo iz sporova upravo s Holdingom. S obzirom da je ovrha predložena u roku i zastare nema, platni nalog se održao. Vaš prigovor posebno u slučaju plaćanja je za Vas bio najgora opcija; bez obzira što trenutno nemate nepodmirenih obveza prema Holdingu. Troškovi ovrhe i parnice se moraju podmiriti i u većini slučajeva se presuđuje na način da sud utvrdi s koliko je tužitelj uspio u sporu u odnosu na tužbenih zahtjev. Ako nije bilo zastare i platni nalog se održao u cijelosti, za očekivati je da ćete podnositi i 100% parničnih i ovršnih troškova.
  2. I ja bi rado bacio oko na skriptu pa unaprijed zahvaljujem onome tko će imati volje poslati mi materijale
  3. Vrijednost branda je ovisna o brojnim čimbenicima i uglavnom nije mjerljiva knjigovodstvenim standardima. Potrebno je procijeniti koliko je dotični brand snažan na tržištu i od kolike je važnosti za kupca. U praksi, cijena takve firme je upravo onolika koliko je netko spreman platiti
  4. Firma X preuzima 100% poslovnog udjela firme Y. Poznato mi je da ugovor i predugovor moraju biti sklopljeni u obliku javnobilježničke isprave ili privatne isprave koju potvrđuje javni bilježnik. Postoji li negdje ogledni primjerak te privatne isprave (predugovor), odnosno koje elemente ona točno mora zadovoljavati? Prilikom preuzimanja ponekad se kao startni akt koristi pismo namjere. Pretpostavljam da taj akt nema pravnu snagu? Hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija