Jump to content

Nirvana23

Korisnik
  • Broj objava

    16
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Nirvana23 objavio

  1. Nirvana23

    cjenik

    Pozz, da li netko zna čime je reguliran izgled cjenika za kafiće, jel ima neki pravilnik? i da li se može na cjenik napisati npr "do isteka zaliha"..ili je to negde zabranjeno?
  2. Pozdrav, molim za savjet. Inspektorat traži od direktora firme kod koje su došli u inspekciju da popuni obrazac - a traže ga podatke tipa "da li zna pisati", "broj malodobne djece", " "obiteljske prilike" "da li je odlikovan", "nadimak" i slično, što po zdravoj logici nema nikakve veze s predmetom inspekcije. Da li treba dati te podatke, ili može odbiti kao nesvrsishodno? Molim Vas - hitno!
  3. Pitanje - da li radnica čija je maloljetna kćer (16 godina) rodila dijete i koja je rješenjem Centra za socijalnu skrb imenovana skrbnicom djeteta, ima pravo na rodiljni dopust? Unaprijed hvala
  4. Poštovani, jel netko zna kakav je stav državnog inspektorata ukoliko na memorandumima odnosno poslovnim papirima trgovačkog društva isto izostavi članove uprave?(iako ima tvrtku i sve ostale podatke).. striktno po zakonu za nepoštivanje čl. 21. ZTD bi bila kazna oko 50000 kn, a da li se to onda jednom naplati ili....
  5. Poštovani, jel netko zna kakav je stav državnog inspektorata ukoliko na memorandumima odnosno poslovnim papirima trgovačkog društva isto izostavi članove uprave?(iako ima tvrtku i sve ostale podatke).. striktno po zakonu za nepoštivanje čl. 21. ZTD bi bila kazna oko 50000 kn, a da li se to onda jednom naplati ili....
  6. da, i mene zanima ako ima itko kakvu informaciju vezano za te seminare za polaganje pravosudnog ispita.. prijave, termini, uvjeti, sve...?
  7. Pitanjce - 1. da li trudnica koja koristi rodiljni dopust ostvaruje pravo na godišnji odmor? i ako se vratila s rodiljnog dopusta, da li ostvaruje pravo na godišnji za prethodnu godinu u kojoj je bila na rodiljnom? 2. da li je zakonski moguće premjestiti majku djeteta s poteškoćama u razvoju, koja radi pola radnog vremena, na drugo mjesto rada, primjerice 4 km ili 15 km dalje od sadašnjeg, u drugu prodavaonicu istog poslodavca naravno.. ako nije dopušteno, a radnica loše radi, te se čak sumnja da nanosi štetu poslodavcu, što je poslodavcu činiti s obzirom da joj ne smije dati otkaz?... Unaprijed Vam hvala!
  8. Molim vas za savjet, doneseno je rješenje o ovrsi na temelju vjerodostojne isprave, protiv osobe za koju nam je HZMO izdao potvrdu da je zaposlena kao pomorac u inozemstvu. Da li je moguće doći do njegovog poslodavca radi pljenidbe 1/3 plaće, možda preko Lučke kapetanije? ili je to unaprijed izgubljeni slučaj (nema pokretnina niti nekretnina)..?
  9. Tko zastupa zadrugu ako je upravitelj spriječen radi toga što je na bolovanju...? ( a nigdje u nijednom aktu ne piše tko bi to bio)
  10. dakle, radnik nije član uprave niti ima veze sa upravljačkom strukturom društva, ali bi imao određene beneficije i neka slična prava i obveze kao menadžer koji jest član uprave...te bi se eventualno na njega odnosile i određene odluke uprave o trajnoj preraspodjeli radnog vremena..da li se to može i na koji način..?Je li stvarno tako jednostavno kako se čini ili.. Unaprijed zahvaljujem!
  11. brzo pitanjce.. da li je moguće da jedan radnik s istim poslodavcem sklopi dva ugovora o radu ili jedan ugovor o radu, a za dva radna mjesta?..i meni zvuči nejasno pa zato pitam.. Hvala unaprijed!
  12. Molim za savjet u slijedećem slučaju: Firma bi željela višak svojih radnika ili premjestiti na drugo radno mjesto ili ih premjestiti u svoju sestrinsku firmu (unutar iste poslovne grupacije su).. koji pravni akti su potrebni? Otkaz s ponudom izmjenjenog ugovora ili odluka o premještaju.. i da li ako se premjeste u ovu sestrinsku firmu treba novi ugovor o radu/aneks ili je dovoljna potpisana suglasnost radnika i radničkog vijeća..? Unaprijed hvala
  13. Pozdrav ljudi, treba mi nekoliko informacija.. Da li udruga sa svojim članovima može sklopiti ugovore o međusobnim pravima i obvezama, ali preciznije negoli je određeno u statutu? u smislu da ako član u ime udruge obavlja određeni posao/umjetnički izražaj, da se obveže svojoj udruzi za obavljanje istog sa paznjom, a u suprotnom da može odgovarat za štetu itd, pa da li se može odredit neki paušal il stvarno nastala šteta..? Također me zanima o kakvom se točno ugovoru radi (vrsta ugovora) kojeg mogu sklopiti udruga i treća osoba, a faktično se tiče kontinuiranog umjetničkog izražavanja njenih članova kroz jedan određeni vremenski period?.. s time da bi ugovor bio naplatan, ali taj prihod koji udruga ostvari bi se utrošio isključivo za obavljanje i unapređenje djelatnosti kojima se ostvaruju njezini ciljevi utvrđeni statutom, odnosno podmirili bi se troškovi ili na odgovarajući način nagradili članovi i druge osobe itd u skladu sa zakonom....
  14. Komplikacije u trudnoći idu na teret HZZO, znaci sve po starom kako je i bilo, to se vodi kao bolovanje. Međutim, ako je trudnoća uredna, ali je posao koji radnica obavlja po odluci liječnika štetan za njeno zdravlje ili zdravlje djeteta, poslodavac je mora premjestiti na druge poslove, a ako ne moze, mora joj odobriti plaćeni dopust do daljnjega koji ide na njegov teret.. to je po novom Pravilniku o uvjetima i postupku ostvarivanja prava na stanku za dojenje djeteta i prava na trudnički ili dojenački dopust s pravom na naknadu plaće i Zakonu o rodiljnim i roditeljskim potporama, ali Ustavni sud je u procesu da odluči o pokretanju postupka ocjene ustavnosti tih akata..
  15. Diplomirala sam pravo u roku na Pravnom fakultetu u Zagrebu u prosincu 2008. Želim raditi u Varaždinu, odnosno Varaždinskoj županiji u struci, a prvenstveno me zanima vježbeništvo u nekom odvjetničkom uredu ili kod javnog bilježnika..Govorim engleski i njemački aktivno, francuski pasivno, imam položen vozački ispit i jako sam motivirana za rad i jedva cekam da pocnem. Molim zainteresirane da mi se jave na e-mail kako bi im mogla poslati životopis: gin124ger@yahoo.com
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija