Jump to content

miaanama

Korisnik
  • Broj objava

    12
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je miaanama objavio

  1. Molim Vas da mi pokušate pomoći. Prijatelj je navršio 65 godina ali ima 476 dana u MORH-u i apsolutno je neupitan njegov status branitelja. Premda mu je ukradeno vrijeme provedeno u TO , ima ostatak i po njegovim saznanjima bi trebao imati 2 600 kn mjesečno ( što se meni čini premalo ) .... Moje pitanje se odnosi koji je najbrži i najjednostavniji put do zaslužene mirovine, KOME SE PRVO TREBA OBRATITI I DA TO NE BUDE PROTIVNO ZAKONU.
  2. Upravo me ta LOKALNA SAMOUPRAVA-SAMOVOLJA BRINE . ONI STANUJU NA ISTOJ ADRESI GDJE MI JE OBRT. TOČNO POVIŠE MOJE GLAVE. OBOJE SU SUCI I BOJIM SE DOSLOVNO SVEGA. TEK SAM MALO DOŠLA SEBI NAKON GUBITKA SINA I NEZAPOSLENA PORED VLASTITOG OBRTA !!!
  3. Otac odlazi u mirovinu i poslovni prostor daje meni da nastavim raditi ,potpisujem ugovor o najmu sa vlasnikom prostora koja je po struci sutkinja općinskog suda a suprug joj sudac županijskog. Ugovor je pravovaljan ovjeren u javnog bilježnika. Ali 02.10.2010. otvaram bolovanje. Između mene i oca dolazi do bezvezne svađe i on traži od mene da zatvorim obrt. Znam da sam trebala staviti obrt u stanje mirovanja ali imala sam obavezu prema klijentima koji su dolazili po svoje cipele. ( postolski obrt ), i otac mi to vrijeme "pomaže"... Međutim pravi problem je što je bolovanje bilo dugotrajno i on zaposli zeta. Nakon bolovanja (neplaćenog ) ?????,ostajem trudna i tako prolazi vrijeme ,a ja na poreznim prijavama NAGLAŠAVAM DA MI JE OBRT UKRADEN. Telefonom zovem vlasnici prostora i kulturno je molim da na miran način riješimo probleme. Prvi put pristaje,ali mnenja mišljenje i nikad mi se više ne javlja. Pišem dva puta preporučeno pisma sa istom namjerom ,bez rezultata. Prijavljujem cijeli slučaj por. upravi i oni počinju istragu. Odjednom ,nakon dva mjeseca me obavještavaju da postoji raskid ugovora o najmu i odlazim ga uzeti , bar fotokopije. No ,djelatnica pod. ispostave mi ga odbija dati . Govorim joj da je falisficiran naknadno donesen ,tj. zaprimljenih desetak. dana ranije ,a osim što nema mog potpisa i nije ovjeren ,ČITAM DA SAM RADILA SVEGA OSAM DANA U TOM PROSTORU !!! Mada imam račune iz svih godina na moj obrt i apsolutno sam 100 % u pravu ,bahato mi kaže da je tužim !!! Prije neki dan pozivaju me iz Općinskog dr. odvjetništva i 2 30 sata sam podrobno pojasnila situaciju...POJMA NEMAM KAKO SE TO MOŽE DOGODITI... Zet je uzeo i poticaj ,u vrijeme dok sam ja još bila i još uvijek jesam službeno sa obrtom u tom prostoru. Gospodin iz općine izdao je obrtnicu meni i njemu na isti prostor,a ZNAO JE DA ČINI KRIVIČNO DJELO ???
  4. Beba je uredno prijavljena i trenutno se nalazi u domu za djecu i majke u Riječi...problem jest što NITKO TOČNO NE ZNA ...navodno ,živi na račun države i nema pravo ,ali i djelatnice u domu su zbunjene . Problem jest što svako drugačije tumači zakon. Koga god pitamo,različite odgovore dobijamo ???? MOLIM VAŠE MIŠLJENJE I AKO NETKO DOISTA ZNA ...IPAK NIJE MALO ,1 600,00. + 400,00 KN DJEČJEG DOPLATKA ,A BEBA VEĆ IMA 5 MJESECI. Zvala sam i ministarstvo ...šaltanje sa telefona na telefon ?!?!?
  5. Predano je sve ,ali NITKO IZ CENTRA ZA SOCIJALNI SKRB ZAKON NE PRIMJENJUJE...Osim grofa ,psihologija u domu je nba svoju ruku tražila,zvala i zapravo činimo čudesa da bi mi kćerka dobila što je pripada.... zato nikome nije jasno kako i zašto... ako tko zna kakav zakon ,članak,stavak....po kojem bi je odbili , MOLIM DA MI HITNO NAPIŠE
  6. Poz .... već sam pokrenula jednu temu i ako sam zbucala ,tj. ,slične već postoje,SORRY !!! Radi se o toliko protuzakonitih manipulacija i stvarnog kršenja zakona a ja NIKAKO na zelenu granu i dočekam pravdu. Radi se o sljedećem. U vrijeme dok sam bila na bolovanju (02.10.200. god.),bez mog znanja moj zet (pomoću mog oca ) ,ulazi u prostor i počinje raditi. Vlasnica ne reagira jer smo godinama u tom prostoru radili moj otac ,suprug i ja. Ali, obzirom da je sutkinja po struci, trebalo joj je barem biti sumnjivo što se događa i obavjestit mene. Ugovor ovjeren u javnog bilježnika iz 2007. nismo raskinule . Suprug je isto sudac ,ali i neka ČUNKA ....tako da svi moji pokušaji ostaju samo pokušaji... Prilikom predaje porezne prijave ostavljam sve prazno,a na dnu navodim da je MOJ OBRT UKRADEN. Međutim ,nitko ne reagira. Pišem por. upravi i prijavljujem sve sudionike. 1- zeta 2-vlasnicu prostora 3- čovjeka iz općine koji je zetu izdao obrtnicu 4- porezne ispostave jer nisu reagirale godinama na moje por .prijave Interesantno je da sa kim god razgovarala ,dobijem različite informacije i TUMAČENJA ZAKONA.... Nakon nekog vremena dobijam odgovor od porezne uprave da su svi sudionici u redu te da su dobili potrebnu dokumentaciju....odlazim u poreznu i dotična gospođa koja me godinama vodila ,pokazuje načrčkan papir - RASKID UGOVORA , ALI FALISFICIRAN ... -BEZ MOG POTPISA !!!??? PO NJIHOVOM ISPADA DA SAM RADILA SVEGA OSAM DANA !?!? Posjedujem sve račune iz tih godina (nabave repromaterijala ,plaćanja struje ,komunalija ,mirovinskog ,telefona ...sve na moje ime . No,odlaskom u policiju oni traže RASKID koji mi djelatnica iz porezne ne da . Čak niti fotokopiju ! P.S. MOLIM VAS ,OBITELJ MI JE SLOMLJENA ,SA BLIZANKAMA IMAM OGROMNIH PROBLEMA...SUPRUG JE EPILEPTIČAR I OD KAD SMO OSTALI BEZ SINA (06.01.2013. - SINDROM IZNENADNE DOJENAČKE SMRTI ),SVE SE JOŠ ZAKOMPLICIRALO JER SAD IMA NAPADE SVAKODNEVNO,VEZU OBZIRA ŠTO REDOVNO PIJE TERAPIJU...BEZ SREDSTAVA IKAKVIH P.P.S MOLIM POMOZITE ,BAREM NEKIM PRIJEDLOZIMA ...NISAM VIŠE PAMETNA
  7. Pomozite... majka sam maloljetne kći koja je rodila 20.11.2013. sina,mog unuka. Obzirom da je zbog bjekstva od kuće (zaljubila se i zbogom pameti...),posljedice su takve kakve jesu. Bila joj je izrečena mjera dom u Bedekovčini ali svega je onamo bila dva dana ,sve ostalo vrijeme ( deset mjeseci) u bjegu ,tj. u Riječi kod dečka. Tada je imala 16 godina ,on 21 ....protivila sam se braku jer nije sposoban uzdržavati moju kćer ,kamoli unuka. Skrivao ju je od policije koji sam stalno zvala i govorila GDJE MI JE KĆI I SA KIM ...nikakve koristi. Javila mi je da je trudna ,dolazi doma,centar NE DOZVOLJAVA NJEN OSTANAK LOŠE MENE I OPET JE ODVODE U BEDEKOVČINU...usput,par krađa su sasvim dovoljne da joj izriču mjeru maloljetničkog zatvora ,no,rađa u Rijeci i dom POVRŠNO preuzima brigu. No ,nikako ja kao roditelj ne mogu doći do pravovaljanih razloga ZAŠTO NE DOBIJA PORODILJNI I DEČIJI DOPLATAK. Samohrana ,maloljetna ,dečko ne radi i postao je nasilan i ljubomoran...problema preko glave. Nije ga htjela upisati kao oca jer je uvidjela kakav je i da bi možda mogla ostati bez bebe...u stalnom strahu je. Socijalna skrb ne reagira ,ministarstvo isto .... MOLIM POMOĆ ZAHVALNA BAKA I MAJKA !!!
  8. sve je uredno predavano , no, na šalteru su gubili moje doznake čak tri puta , a što se tiče dugovanja , navodno je 180,00 kn duga kojeg bi mogli "kompezirati" , ali neće ... ali prema mojoj evidenciji , ja sam doprinose pretplatila , jer sam nastavila plaćati doprinose još 6 mjeseci iako sam bila na bolovanju ??? NISAM ZNALA A , sad odjednom to ! Međutim , imam sve uplatnice i to sam spremila da im odnesem ovaj tjedan , ali toliki haos vlada dolje ... neće da mi kažu gdje i kod koga da se obratim ... ma sve čine da odustanem i da me odbiju po svim člancima zakona ... upomoć !!!
  9. Pozdrav svima , sve već upitano u pitanju teme , ali da pojasnim... Obrtnik sam koji ima 40 god . 17 god staža , žensko , vlasnik i jedini uposlenik u obrtu , trenutno u mirovanju ( od prije 10 dana )... i do današnjeg dana nisam dobila ni kune bolovanja od HZZO , s tim detaljom da sam 3 PUTA NOSILA DOZNAKE JER SU IH GUBILI NA ŠALTERU ??? Koji je moj sljedeći korak ? Kome da se obratim , po zakonu netko mora biti odgovoran ? cca 20. 000,00 kn plus kamate ? - kolike kamate ?
  10. Malo sam pogledala po netu , i pronašla u sudskoj praksi ... Stupanjem na snagu odredaba čl. 20.a ZIP-a omogućeno je vjerovniku ostvarivanje prava u tom smislu u izvršnom postupku, čime je vjerovniku radi ekonomičnosti (da bi se izbjegle suvišne parnice) dana mogućnost da u izvršnom postupku ostvaruje i neka potraživanja koja nisu određena izvršnom ispravom. Samo je to smisao odredaba čl. 20a. ZIP-a i samo je to novost što je donosi odredba čl. 20.a, st. 2. ZIP-a. Ta odredba ne navodi pravo na zateznu kamatu (ni iz st. 1, ni iz st. 2), jer je ono utemeljeno drugim propisom što smo već naveli, nego samo vjerovniku pruža mogućnost bržeg i djelotvornijeg ostvarivanja njegova prava u izvršnom postupku koji se vodi radi naplate glavnog duga (u ovom je slučaju to iznos naknade parničnog troška). Pri tome ništa ne mijenja činjenica da je odredbom čl. 20.a, st. 2. ZIP-a određeno da se rješenjem o izvršenju određuje «naplata zatezne kamate na iznos određenih troškova po propisanoj stopi od dana donošenja izvršne isprave do naplate». Iako se u citiranim odlukama VSH upravo takva formulacija smatra temeljnim argumentom, s obzirom na sve navedeno treba samo dodati da je smisao citiranog sadržaja te odredbe (pomicanje početka toka kamata do dana donošenja izvršne isprave), slobodnije rečeno, sljedeći: Kad dužnik već nije dobrovoljno platio dužni iznos naknade parničnog troška te je time prisilio vjerovnika da ostvari svoje pravo pokretanjem još jednog (izvršnog) postupka za naplatu tog iznosa, tada treba spriječiti obezvrjeđivanje tog iznosa, premda i na štetu načela iz odredaba čl. 324. u vezi s čl. 277, st. 1. ZOO-a (zakašnjenje dužnika). To je iznimka od tog načela te ujedno i cijena rizika što ga dužnik preuzima kad ne postupi u skladu sa sudskom odlukom, ali vrijedi samo ako dođe do izvršnog postupka. ..... buni me što nigdi nema brojkom zagarantirano kolike kamate uračunaju . e da , nema ni iznosa parničnog troška ???
  11. Poz .... ! Molim da mi se točno napiše ( ako je to ikako moguće ) , kolike kamate godišnje zaračunava država prilikom isplate duga ? 2003. godine ostajem bez prava na dječiji doplatak , koji ne primam ni sad , no , postupkom koji je dovršen na Upravnom sudu - to prijašnje rješenje je pobijeno i Upravni donosi novo rješenje kojim mi ta prava priznaje . Sad slijedi isplata zaostataka od 2003 god. i prijepis rješenja je poslan iz Zagreba u područni HZZMO . Sada me samo zanima da me opet ne prevare , tj. , da mi uredno isplate SVE koliko trebaju . Čula sam da je 15% ta godišnja kamata , ali volila bi znati TOČNO !!! HVALA
  12. Molim nekog tko zna koje procedure me čekaju u dokazivanju nasljedstva ... Tetka od mog oca umrala je prije nekoliko godina bez nasljednika ( imala je sina i muža koji su umrli prije nje ) , a ona nema živućih rođaka osim mog oca i mene ( kćeri ). Kako smo nedavno doznali da je u njenom vlasništvu stara ruševna kuća ( koju bi ja volila obnoviti jer ima veliku vrijednost ),trenutno ne znamo kako pokrenuti postupak dokazivanja i prijenos vlasništva . Molim pomoć. unaprijed hvala p.s. Moram napomenuti da je očeva tetka umrla bez oporuke
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija