Jump to content

tban

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani, Zanima me kad moj otac meni daruje kuču s pripadajučim zemljištem darovnim ugovorom, tako da ja tu kuću mogu prepisati na sebe u zemljišnjim knjigama, kako se on može zaštititi da dok je živ ima pravo živiti u toj kući? Drugo, postoji li mogučnost da se tim darovnim ugovorom regulira da ja budem jedini vlasnik pošto sam u braku, tako da u slučaju razvoda moja supruga nema nikakvo pravo na tu kuću! Treče, ovim darovnim ugovorom nakon smrti mog oca, a ja sam stvani vlasnik jer sam se uknjižio na kuću dok je otac bio živ, ima li moja sestra pravo po nasljedstvu na nužni dio te kuće? Unaprijed se zahvaljujem za odgovor!
  2. Poštovani, Zanima me kad moj otac meni daruje kuču s pripadajučim zemljištem darovnim ugovorom, tako da ja tu kuću mogu prepisati na sebe u zemljišnjim knjigama, kako se on može zaštititi da dok je živ ima pravo živiti u toj kući? Drugo, postoji li mogučnost da se tim darovnim ugovorom regulira da ja budem jedini vlasnik pošto sam u braku, tako da u slučaju razvoda moja supruga nema nikakvo pravo na tu kuću! Treče, ovim darovnim ugovorom nakon smrti mog oca, a ja sam stvani vlasnik jer sam se uknjižio na kuću dok je otac bio živ, ima li moja sestra pravo po nasljedstvu na nužni dio te kuće? Unaprijed se zahvaljujem za odgovor!
  3. Molim pomoć, hitno! Zanima me zna li netko kako tumačit ovaj zakon o ugost. djelatnosti čl. 13 stavak 2. a to je da kiosk ne može bit postavljen na na udaljenosti manjoj od 100 m od postoječeg objekta u građevini.. Dali se ovo odnosi ako je na istoj čestici ili ne, i dali ovo važi za pomorsko dobro i javnu gradsku površinu!? Molim ako itko zna nešto o ovom, ako je imao ovaj problem. Članak 13. (1) Predstavničko tijelo određuje prostore na kojima mogu biti ugostiteljski objekti u kiosku, kontejneru, nepokretnom vozilu i priključnom vozilu, šatoru, na klupi, kolicima i sličnim napravama opremljenim za pružanje ugostiteljskih usluga, u skladu s prostornim planom. (2) Prostori iz stavka 1. ovoga članka ne mogu biti na udaljenosti manjoj od 100 m od postojećega ugostiteljskog objekta u građevini, zasebnom dijelu građevine, ili poslovnom prostoru u kojem se obavlja druga djelatnost, osim ukoliko se ne radi o održavanju manifestacija, sajmova, prigodnih priredbi i sl. (3) Predstavničko tijelo može propisati vanjski izgled ugostiteljskih objekata iz stavka 1. ovoga članka vodeći računa o lokalnim ambijentalnim obilježjima. (4) Iznimno od odredbe stavka 1. i 3. ovoga članka, ugostitelj može odrediti prostor i vanjski izgled ugostiteljskog objekta iz stavka 1. ovoga članka, bez ograničenja iz stavka 2. ovoga članka, ukoliko se on nalazi u sklopu ugostiteljskog objekta iz skupine »Hoteli« koji se kategorizira zvjezdicama i kampova iz skupine »Kampovi i druge vrste ugostiteljskih objekata za smještaj« koji se kategoriziraju i ukoliko takvo određivanje ne podliježe primjeni posebnih propisa.
  4. Molim pomoć od nekog tko zna odgovor na moj problem! Moj dijed umro je prije 24godine i nije ostavio oporuku. Moj otac ima brata koji živi u Australiji i ne misli više dolazit ovamo, kad je sud zvao djecu nakon smrti djeda,dvije seste su se odrekle u korist brače, tako da sad moj tata i stric imaju po 2/6, a dvije seste koje se nisu odrekle imaju po 1/6 dijela imovine. Problem je u tome što moj stric nije u jako dobrom zdravstvenom stanju i neče dolazit u RH, kako i na koji način moj otac može s svoje dvije sestre podijelit imovinu koju imaju,a nemaju jer ne zna se čije je što,tako da i ovaj brat u Australiji dobije svoj dio ???
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija