Jump to content

lee_chan

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. u jednom našem gradiću na obali, prošli tjedan sam dobio kaznu za parkiranje u iznosu od 100 HRK. situacija slijedeća : parkirao sam se na parking koji se naplaćuje, ali nisam bio na obilježenom parkingu već na "običnom" asfaltu , onako "po strani". na poleđini kazne koju sam dobio se ne navodi da to spada pod prekršaj. nadalje, koliko mi je poznato ustvani sud je parking kazne proglasio neustavnima, a kako na tom parkiralištu ne postoje dnevne parking karte najviše što me mogu teretiti je jedan sat parkiranja? pitanje, platiti ili baciti u smeće pa čekati eventualni poziv na sud?
  2. jesu li općinske, gradske, županijske i državne institucije dužne objaviti javni natječaj za svako radno mjesto? ili to mogu rješavati i internim natječajima?
  3. imam jedan problem ako netko moze pomoci radio sam cca 2 mjeseca za privatnika, prijavio me je ali nikada nije uplatio ni kune na racun u banci pa pretpostavljam da mi nije plaćao niti doprinose. poslodavac je u medjuvremenu nestao,iz ureda koji je bio u najmu su ga izbacili a on je iskljucio sve mobitele. kako da dodjem do svoje radne knjizice? jel mogu prijaviti gubitak? nebi mu htio slati inspekcije i slicno. jel postoji mogucnost da mi je proteklo onih 30 dana pa da sam izgubio pravo na zdravstveno osig?
  4. javili mi danas bivsi sustanari da mi je na adresu na kojoj sam prijavljen(ona na osobnoj) postar donio nekakvo rjesenje s prekrsajnog suda. ja sam u medjuvremenu promijenio adresu boravista(prijavo se na drugu PU, u drugoj zupaniji). i sada zovem sud. a on mi kazu da sam ja bio DUZAN sudu prijaviti promjenu adrese. jel me mogu sad kazniti i za to sto nisam? p.s. smatram to jednim velikim apsurdom, jer cemu onda prijava na policiju ako oni nisu uskladjeni sa sudom.
  5. ok, hvala na odgovoru. iz toga pretpostavljam da bi za svaku biljku koju zelim uzgajati za dekorativne svrhe trebao sam znati sadrzi li eventualno zakonom zabranjene tvari? gdje dobiti tu informaciju? ciji popis je mjerodavan? nekave UN organizacije? kako znati jeli neka biljka sadrzi psihoaktivne tvari zakonom zabranjene? da ju dam na kemijsku analizu? kako cu je dati na kemiijsku analizu ako postojio mogucnost da je ne smijem ni posjedavti, znaci samim cinom "provjere" sam vec u prekrsaju? kako je to zakonom definirano?
  6. e sad mi stvarno vise nista nije jasno.... ja nemam namjeru nista izvlaciti/extract, ja samo zelim za dekorativne svrhe uzgajati biljku koja izmedju ostalih nn kemijskih supstanci sadrzi i tvar koja je na popisu opojnih tvari. jel smijem il ne smijem? jel mogu biti optuzen za izdvajanje opojnih tvari samo zato jer posjedujem tu biljku?
  7. "Zakon kaže: Zabranjuje se uzgoj biljaka iz kojih se mogu dobiti opojne droge" ako sam dobro shvatio, po toj definiciji svaka biljka koja sadrzi nekakav kemijski spoj u svome sastavu koji je ilegalan, je ilegalna, iako se ne nalazi na popisu opojnih droga? caki iako se taj spoj ne moze sam po sebi extraktirati u opojnu drogu jer je to kemijski nemoguce?
  8. molio bih nekoga da mi odgovri na pitanje ako zna i ako mu se da ukratko, radi se o nedoumici vezanoj uz popis opojnih droga u RH. nasao sam site http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/338925.html s popisiom opojnih droga, tvari i biljaka prema zakonu objavljenom u nn 2004. nije mi jasna stvar, jel znaci da je neka biljka koja nije navedena na tom popisu legalna iako eventualno sadrzi neku od tvari koje se spominju u tom zakonu. da pojasnim s primjerom, npr biljka ili nekakav ekstrakt biljke imena "xy" nije naveden na popisu ilegalnih supstanci u zakonu ali prema kemijskom svojstvu sadrzi npr. "3-benzilmorfin" koji je naveden na tom popisu kao ilegalna psihoaktivna tvar. jeli u tom slucaju tu "xy" materiju legalno posjedovati, naruciti i slicno?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija