Jump to content

burek

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Do sada nisam plaćao RTV pretplatu. Prije desetak dana me na hodniku zgrade zaskočio kontrolor HTV-a. Rekao sam mu da ne posjedujem televizijski ni radijski prijemnik ali ga nisam pustio u stan da to provjeri. Što mogu dalje očekivati? On od podataka ima samo prezima na vratima i kasliću . Hvala na odgovoru.
  2. Moja obitelj više od 40 godina koristi prostoriju veličine 25 kvadrata koja je sastavni dio okućnice drugog vlasnika. Prostorija se nekad koristila kao štala, a zadnjih dvadesetak godina se ne koristi. Pravi vlasnik nema ništa protiv da ja malo uredim prostoriju za povremeno korištenje. Htio bih sastaviti nakakav dokumnet ( izjavu ? ) sa kolim bi mi pravi vlasnik potvrdio da nema nikakvih potraživanja prema navedenoj prostoriji da bih je mogao urediti. Kakav dokument bih trebao sastaviti i što unijeti u njega, treba li ga ovjeriti kod javnog bilježnika, u kojoj formi ga napraviti, gdje pronaći obrazac ( ako postoji ) ? Zamolio bih za odgovor na ova pitanja.
  3. molim mišljenje: Majka mi je umrla. Otac od 1995 godine živi u sa drugom ženom. Nisu vjenčani i imaju usmeni dogovor što se tiče imovine da ni on ni ona neće tražiti ništa od partnerove imovine. Otac je vlasnik stana koji je kupoprodajnim ugovorom otkupio 1996 godine na osnovu stanarskog prava. U tom stanu na osnovu stanarskog prava od 1985. godine smo živjeli i imali prijavljeno prebivalište otac, pokojna majka i ja. Otac misli darovnim ugovorom stan prepisati meni. U slučaju ( ili kad se to dogodi ) očeve smrti ima li njegova partnerica pravo osporavati darovni ugovor i tražiti svoj nužni dio u navedenom stanu ? Napominjem da očeva partnerice nema i nikad nije imala prijavljeno ni boravište ni prebivalište u tom stanu kao i da nema nikakvih "papirnatih" dokaza da ona tu stanuje dio godine ( ostatak godine žive u njemom apartmanu ). Unaprijed hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija