Jump to content

Ivanexsjp

Korisnik
 • Broj objava

  55
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

Sve što je Ivanexsjp objavio

 1. Radi se o dosmrtnom uzdržavanju, tj ugovor je o dosmrtnom uzdržavanju.
 2. Hvala na odgovoru. Na vlasničkom listu katastra vlasnik nekretnine više nije baka 1/1 već unuk, a u odjeljku Napomena navedeno je: osobna uslužnost-pravo plodouživanja uz ugovor o dosmrtnom uzdržavanju i ugovor o osnivanju prava služnosti plodouživanja. Vezano uz gornje: dali kod pokretanja u ostavinskom postupku ili parnici (ako sam dobro razumio) nakon smrti u ovom slučaju bake, za dobivanje nužnog dijela treba u obzir uzeti stanje nekretnine prije odnosno poslije vezanog događaja? Odnosno postoji li mogućnost da sadašnji vlasnik u toj parnici navede da je on dogradio, izradio, povećao vrijednost iste nekretnine te na ime toga još traži da nasljednici nužnog dijela moraju nešto uplatiti? Dali netko možda zna ima li za područje međimurja Čakovec i okolica osim kompetentnih pravnika i neko savjetovanje možda manje skupo ili besplatno.
 3. Tražim pomoć, majka udovica i vlasnica kuće i dvorišta u cijelini, bez znanja kćerke darovala u cijelini isto, unuku od sina uz osobnu uslužnost-pravo plodouživanja uz ugovor o dosmrtnom uzdržavanju i ugovor o osnivanju prava služnosti plodouživanja. Na općinskom sudu već sve rješeno i uknjiženo, bez obavjesti i/ili dogovora s kćeri o poduzetom. Dali postoji nekakva mogućnost osporavanja ovakve odluke odnosno prava na nužni dio. Majka je još uvijek živa.
 4. U kolovozu 2004 god. sukladno DPU, uz sve tada potrebne suglasnosti, uz projektnu dokumentaciju podnjet je zahtjev za izgradnju kuće sa dvije etaže, ukupne površine 95 m kvadratnih, na parceli u mjestu Betiga ko Vodnjan, u uredu u Puli. Do 2007 godine nema odgovora o potvrdi ili odbacivanju projekta, niti usmenog niti pismenog, osim usmene prepuruke službenika da je to sve u redu te da se može početi sa izgradnjom. Uplačen je komunalni doprinos i pristojba za izdavanje građevinske dozvole. U međuvremenu sve se seli na nivo općine to jest u ured u Vodnjanu gdje također ne dobivamo nikakvo pisano rješenje. Te 2007. god počinjemo sa izgradnjom sukladno projektu osim što se dulja stranica objekta nije okrenula sjever-jug nego istok-zapad, ali su se poštivali svi gabariti tj duljine,širina i visina. Ove godine službenik u Vodnjanu veli, 31.07.2007. godine donešene su izmjene DPU-a za tu općinu i oni bi nama dali građevinsku dozvolu tj odobrili projekt (pazi protok vremena), ali sada takav objekat, znači tzv kuča za povremeni boravak sa dvije etaže mora biti udaljen od susjedne parcele min 4 m, a ne kao po starom DPU 3 m, te nam objekat spada u bespravnu izgradnju i trebaga legalizirati uz uplatu nekih 15.000,00 kuna ili više, bez obzira što smo u međuvremenu uplatili komunalnu naknadu, i gro drugih taksi i sl, te platili mjernika koji je opet sukladno nekom zakonu morao izmjeriti i ucrtati dio dvorišta kojega smo se odrekli u širini 80 cm i ukupnoj dužini prema ulici zbog preuske ceste, što su u ulici bili dužni svi napraviti. Da ironija bude još i veća uredno već godinu dana šalju uplatnice za odvoz smeća, iako isto moramo nositi u kontejnere stacionirane u obližnjem turističkom naselju, te naplatu komunalne naknade za stambeni objekat koji postoji na gore spomenutoj lokaciji. Čak postoji i mogučnost priključka na električnu mrežu što bi u našem slučaju iznosilo nekih 36.000,00, koliko su platili i okolni sujedi. Dali da prešutimo i platimo legalizaciju, dali pokušamo nešto sudskim putem ili postoji nešto treće? Kroz sve te godine u sujedstvu niknule su i kuće, vile i apartmani većinom državljana slovenije, koji baš i ne zadovoljavaju kriterije iz tih DPU. Možda zvati novinare?
 5. Možda i nije, ali propisi distributera u mojoj županiji sasvim su drugađiji od propisa susjednih, od cijene, izvedbe dimnjaka, kontrola itd. Pa sam htio čuti eventualna iskustva drugih.
 6. Siguran? budući da je službenik distributera kazao da ako je već zatvoreno mora se određenim zračnicima osigurati strujanje zraka da ne bi došlo do nakupljanja plina prilikom eventualnog curenja istog.
 7. Pozdrav, ima li ko iskustva ili zna dali se cijev plinovoda koja prolazi kroz stan smije djelomično sakriti, odnosno zatvoriti knaufom tj spuštenim stropom?
 8. Pozdrav, imali tko iskustva ili je upoznat sa visinom carine i poreza kod uvoza robe kupljene u sloveniji, njihove proizvodnje, npr. kučanski aparati?
 9. Sretan i blagoslovljen božić, sretna i uspješnija nova 2012, uz obilje zdravlja, sreće i veselja!!!
 10. " Da bi zatvorila poglavlje o oporezivanju, Hrvatska je odustala i od zahtjeva koji se tiču branitelja i Crkve. Povukla je zahtjev da branitelji s višim stupnjem invaliditeta i nakon ulaska u EU ostanu oslobođeni plaćanja PDV-a na automobile, kao i zahtjev da vjerske zajednice budu oslobođene plaćanja PDV-a. U pregovaračkom poglavlju Socijalna politika i zapošljavanje EU "podsjeća" Hrvatsku da se nastavi usklađivanje povlaštenih mirovina sa općim mirovinama." Večernji list ponedjeljak 19. rujna 2011. Prava istina o EU.
 11. već 10 g imamo u kući instalirani plinski bojler sa zatvorenom komorom izgaranja, koji nije spojen na dimnjak već je fasadni tj postoji cijev koja kroz otvor u zidu odvodi produkte gorenja. dali isti moram sada sukladno nekim propisima spajati na dimnjak ili za isti izraditi poseban dimnjak?
 12. vlasnik sam kuće, dvorišta i pripadajučih gospodarskih objekata, koje je u osnovi izgrađeno u razdoblju 1950-1960 godina, na istima postoje struja, plin, voda i kanalizacija. za iste objekte koji su uredno zavedeni u gruntovnici i katastru ja ne posjedujem nikakvu građevinsku dozvolu, dali za iste sukladno novom zakonu o postupanju sa nezakonito izgrađenim zgradama, moram isto legalizirati?
 13. ma ne govori ti o rvi nego o pravu na oslobođenje od plačanja participacije, koje pravo imaju i branitelji sa oštećenjem organizma od 30 i više % bez obzira na status rvi. nine ajde mi se javi putem e-maila.
 14. - RVI (neovisno o stupnju oštečenja organizma dakle svi RVI)
 15. a koji imaju samo invalidsku mirovinu iz osnove oboljenja npr 60% zadobiveno u ratu, a 40% iz mirnodobskih okolnosti?
 16. I ja bio u Volksbanci u Varaždinu, može mirovina preko njih ali kredit nemože. Pitala me po kojoj sam osnovi u invalidskoj mirovini, kazao joj po PTSP, e onda nemože, uz objašnjenje nije do banke nego osiguravatelj kredita u tom slučaju "Croatia Osiguranje" ne želi osiguravati takve kredite.
 17. Nemaš više prava na dopunsko zdrastveno osiguranje čiji trošak pokriva državni proračun(tvz besplatno) već samo pravo na oslobođenje od plačanja participacije.http://www.hvidra-zagreb.hr/images/stories/dokument/ParticipacijaHRVI.pdf
 18. nebi znao, ali ja sam u svojoj PU varaždinskoj imao punu podršku kolegica u kadrovskoj, više nego pravnice pa sam na mnoga pitanja dobio odgovore kao o pravima koja me sljede. Ja sam bio na bolovanju 100%, do rješenja o pravu na mirovinu, oni u HZZO nisu dalje htjeli držati me na bolovanju, a HZMO još nije donio konačno rješenje o mirovini, moja lječnica mi je prekinula bolovanje, a matična PU me vratila na tvz skrb taj čl 97, bio doma oko 1 mj, dok nisam primio rješenje o mirovini. To je ujedno bila i zadnja plaća u MUP-u.
 19. to ti oni šalju kadrovskoj, nakon proteka žalbenog roka.
 20. Evo kako su to riješili pravosudni policajci u Lepoglavi http://www.lepoglava.net/vijesti/politika/1435-umirovljenici-pravosua-i-mup-a-pravdu-trae-od-ustavnog-suda.html
 21. Ne plačaš ako si vozilo kupio uz korištenje povlastice oslobođenja od poreza prilikom kupnje istog.
 22. Sve kaj te pripada ko da si u radnom odnosu, božičnica, regres, dječji darovi pa čak i naknada za civilno odijelo ako si po rešenju u krim-u.
×
×
 • Napravi novi...