Jump to content

gegac64

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je gegac64 objavio

  1. Hvala na odgovoru i životnom savjetu, Vaša agresija je simpatična ako se promatra s mojeg aspekta, ali mislim da bi bilo puno zgodnije da je uputite u stvarnom životu onoj osobi koja vas je povrijedila. Svoje zablude i greške radim sama, ispavljati ću ih sama ili uz pomoć terapeuta. Još jednom hvala.
  2. Suprug je uplatio lani u travnju vještačenje kako bi se utvrdilo koliko njegova prva supruga je uložila u kuću te kako bi se na temelju toga mogao pokušati riješiti postupak koji se vodi oko kuće. (referiram na topic ranije kada sam pisala o zahtjevima njegove prve supruge oko imovine - molim pogledajte). Zanima me u kojem roku se treba provesti vještačenje budući da je skoro godinu dana, novci su uplaćeni (imamo potvrdu) a nitko se ne javlja. Hvala
  3. Ukoliko mislite da su bakine psihičke smetnje bile takvog intenziteta da nije bila u stanju procijeniti ispravno prilikom sklapanja darovnog ugovora tražite psihijatrijsko vještačenje kojim treba utvrditi da li je baka u vrijeme sklapanja ugovora bila u stanju razumijeti ugovor kao i postupak.
  4. kada već pomažate bilo bi mi drago ako mi možete na mail, ili pp (iako ga ne vidim) preporučiti par odvjetnika u Zagrebu koji se bave obiteljskim pravom. Hvala!
  5. Bila bi zahvalna ako bi mogli pomoći. O čemu se radi, moj suprug se rastao prije osma godina, u braku je dvoje djece od kojih je starije sada punoljetno. Ima nekoliko spornih situacija ali je ona oko imovine najspornija. - moja svekrva je vlasnica zemlje i kuće, nasljedila je to od svojeg oca. Ta kuća je kada se prvo put ženio moj suprug bila sagrađena (cigla, zidovi, krovna konstrukcija). Nakon što se oženio uredili su kuću (instalacije, vrata, prozori, žbuka, namještaj) suprug i njegova prva žena. Za vrijeme rastave ona je navela da će otići iz kuće jer ima kuću svojih roditelja (jedinica je) međutim nije se iselila već živi još uvijek u toj kući. Povela je postupak kojim traži da joj pripadne dio kuće (vlasnički) kao i dio lokala gdje je obrt a koji je također u drugoj kući od svekrve koja je vlasnica nekretnine. Ono što je sporno je to da me zanima da li ona ima pravo na vlasništvo neke od tih nekretnina ili samo na isplatu procijenjene vrijednosti koju je uložila u kuću (i ( i amortizirala) jer vlasnik kuće nije niti njezin bivši muž nego svekrva koja joj je dozvolila da se prijavi na toj adresi pri udaji. - drugi problem je što moj suprug sve ove godine plaća sve režije za tu kuću (velične oko 200 kvadrata) iako stanuje kod mene ali je prijavljen tamo. Naime njezin odvjetnik tvrdi da on mora plaćati režije. Naš odvjetnik je za to rekao (što je mene ostavilo bez teksta) da ako on njoj dozvoli da plaća režije da to znači da joj priznaje vlasništvo. - svekrva koja je vlasnica kuće dozvolila joj je da za vrijeme braka bude prijavljena u toj kući, međutim po rastavi ne zna što napraviti da je odjavi jer svekrva misli da njoj bivša snaha obezvrijeđuje nekretninu svojim stanovanjem u njoj (jer se ne brine o njoj) a ujedno ne plaća njoj kao vlasnici najamninu. ODvjetnik od prve supruge mog moža navodi da ona ima pravo na vlasništvo kao i isplatu, podržava je u tim idejama kao i ideji da vrijednost njezinom ulaganja u tu kuću raste pa i udio veličine nekretnine što je dulje u njoj iako se ona ne brine o kući, ne plaća režije i nitko ne želi da je ona tamo ali se "šlepa na djecu" koja žive u toj kući. Znam da sam ugnjavila, puno hvala unaprijed.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija