Jump to content

ercegovina

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je ercegovina objavio

  1. Molim Duru ili Mrljavca za pomoć. HVO , dragovoljac i veteran dom.rata 91-96 god.,prošao sva bojišta od Stoca do B.Luke, 80% RVI, čin poručnika, Mirovina po Ugovoru 30% prof. čitavih 440 kn. žalba odbijena ,tužio nisam jer sam mislio tražit pogoršanje stanja . Sada mi kažu da pripadnici HVO-a nemogu tražiti pogoršanje stanja!!!( naredba iz ministarstva). dali je to pravno moguće?
  2. kao pripadnik hvo-a 91-96,RVI 80% , čin poručnika,po onom sramotnom Ugovoru dobio sam mirovinu cijelih 440 kn.30% prof. žalio sam se ali sam odbijen po kratkom postupku.nažalost nisam tužio jer su mi rekli da mogu tražit novu ocjenu po osnovu pogoršanja stanja, koje je stvarno. Zovem mirovinsko da pitam za proceduru, kad tamo hladan tuš:naredba iz ministarstva da za HVO nema pogoršanja stanja . točnije što si jamio ,jamio. Molim nekog pravnika da mi odgovori da li je to utemeljeno na Zakonu jer po meni je to čista diskriminacija.
  3. prijatelju , odbijenicu dobiješ i na teško ranjavanje ako nije na prvoj crti, tj. u neposrednom pružanju oružanog otpora. mislim da ti žalba "ne pije vode",jer ugovor je takav kakav je, a pravili su ga naši "stručnjaci " samo s ciljem da ograniče broj korisnika. poslije imaš pravo tužbe ali moraš imati opunomoćenika u Hrvatskoj. Moje laičko mišljenje je dabi tužba imala osnove jer je puno pripadnika hvo-a stradalo u obrani suvereniteta RH samo na osnovu Oluje.
  4. za umjerenog Prvi put sam na forumu,a mislim da znam dosta o problematici HVO-a pa ću pokušat reći nešto korisno za umjerenog. ja sam također dobio 30% profesionalnu nesposobnost ,5 godina rata , čin poručnika, status dragovoljca, u BiH 80 % RVI. trenutno čekam mirovinu od nevjerojatnih 300- 500 kn. kako? jednostavno. priznaju nam samo ranjavanje, ne i ozljede, povrede, ptsp i druge bolesti. dakle na lakše ranjavanje dobiješ 30 % prof..To ti je uz sve obračune manje od minimalne pa ti daju minimalnu mirovinu od nekih 1750 kn ,od toga ti odbiju invalidnost u BiH ( koju ti ne priznaju ) u mom slučaju 1300 kn, u tvom oko 900kn,pa ostane meni 400, tebi oko 900kn. To nema ni u crtanim filmovima.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija