Jump to content

1mimi

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Dragi Cigo1, pozdrav i tebi! Tko kaže kao prvo da smo mi svi na državnom proračunu, a tko da mislimo da je u redu Vaša situacija? Kao drugo ,ako su svi u mojoj firmi dobili regres zar mislite da bih ja trebala šutjeti ako meni kažu da nemam pravo, a imam?! E pa zato što šutimo zato nam tak i je. Pozdrav!
  2. Pozdrav svima! E ovako- da li radnik koji je počeo raditi u 8.mjesecu 2008. ima pravo na isplatu regresa (po kolektivnom isplaćuju regres)nakon 6 mjeseci rada kada stječe i pravo na godišnji ili?
  3. Hvala vam na odgovorima! To znači da mogu dobiti raskid ugovora sutra, za 2 tjedna ili možda za 3 godine pa ti sad znaj, a još bolje je to što to nije privremeno povećanje posla nego trajno, a ispada da se tak u ugovor napisalo samo da bi se mogao sklopiti na određeno, a ne na neodređeno. A zbog čega? :tuzan: E to su već neke druge igre... Hvala još jednom.
  4. Evo mene opet! Pegula žao mi je što ti se to dogodilo,nažalost morat ću i ja nekako prihvatiti da bez obzira na zakone i njihovu dobru namjeru (kao štite radnika, bla, bla, bla) ima ljudi koji ih tumače na takve načine da boli glava , a o tim ljudima ovise naša radna mjesta. Evo ja opet imam pitanje- što ako u ugovoru piše: Radnik ima zasnovan radni odnos na određeno vrijeme. Radni odnos je zasnovan na temelju natječaja zbog povećanja obima posla. E šta sad to znači, kad ističe taj ugovor- da li po tome poslodavac može dati raskid ugovora bilo kad, ali opet pitam se na temelju čega? Hvala
  5. Pošto nema odgovora, podižem temu! Zanima me u slučaju da potpišem ugovor u kojem samo piše- radnik se prima na određeno vrijeme- što mogu dokazivati, osporavati ,ili što već, s obzirom da nije u skladu sa zakonom?
  6. Hvala rubens! A za koga takav ugovor ima prednosti, za poslodavca ili posloprimca? I da još me nešto zanima,a što ako u ugovoru piše samo radnik se prima na određeno vrijeme? Kak se to može protumačiti s obzirom da isto tako nije zakonit?
  7. Pozdrav svima! Evo i ja imam jedno pitanje u vezi ugovora o radu na određeno. Naime, da li je u skladu sa zakonom ugovor na određeno u kojem piše da je radnik primljen na radno mjesto zbog povećanja obujma posla ili slično, a bez naznake trajanja tog radnog odnosa bar okvirno (npr. najkasnije do...) ili je dovoljno npr. sve dok traje potreba za tim? Hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija