Jump to content

legionar

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Sve je to u redu kako razmišljate,a dali bi tako i javno pričali,recimo na kakvom skupu,vi koji ste ostvarili svoja prava,koji imate ljepe mirovine,dali bi se bojali da vas uzmu na zub.Osobno nisam ostvario nikakvo pravo kao branitelj dragovoljac,dobio sam profesionalnu invalidsku bjednu mirovinu od 1890 kuna sa 30 godina staža,a pojedinci koji imaju 2,3,5 godina staža po 5000 tisuča kuna i sada se smiju.Dao bog da svima skinu mirovine na 2000 tisuče kuna pa da vidimo dali bi se onda udružili kao i 1990.Pričate o stranci branitelja,i da se osnuje stranka opet bi izbirali nekoga guzonju koji se okitio sa ordenjima a bio tko zna gdje,mi smo takav narod prodane duše i zato nam je tako a i neka je da vidimo koliko čemo i to trpjeti.Zašto partizančinama ne diraju njihova prava?
  2. u hrvatskim sumama kao sjekač.ne mješam ja komisije znam sto znači status hrvi,jer sam podnio tužbu na upravni sud i to sada čekam a i bio sam prije mjesec dana na vještačenju u osijeku radi utvrđivanj dali je bolest posljedica rata,sve to znam samo me zanima dali nakon šet mjeseci mogu podnijeti zahtjev za ponovnim vještačenjem u hzmo?
  3. dali to moje rješenje ide na reviziju u zagreb ili je to konačna odluka,mislim dali moram dobiti još kakvo rješenje od drugostupanjske komisije,obzirom da sam papire predao zato što se lječim od ptsp nemam nikakav omjer vojno-civilno nego samo invalidska profesionalno,dali ta komisija šalje papire na drugostupanjsko pa onda na tome rješenju piše što i kako i dali ja mogu nakon šest mjeseci praviti obnovu postupka
  4. dali mi može netko pojasniti ovo značenje,osiguraniku tom i tom kod kojegje zbog bolesti nastala profesionalna nesposobnost za rad priznaje se pravo na invalidsku mirovinu. u provedenom postupku je utvrđeno,da je prema nalazu i mišljenju ovlaštenog vještaka............,kod osiguranika zbog bolesti nastala profesionalna nesposobnost za rad,prema članku 34.stavku 1.zomoda je prema članku 116.zomo obavljena revizija i da je stručno povjerenstvo za reviziju dalo suglasnost na nalaz i mišljenje.na temelju navedenih činjenica utvrđeno je da je osiguranik ispunio uvjete za priznavanje prava na invalidsku mirovinu u smislu članka 52.-stavka 1.zomo
  5. Hvala svima na odgovorima!A što se tiče zašto bi bilo bolje za Državu da čovijek radi mislim da svi vi na ovome forumu znate,da je bolje Državi da čovijek privređuje i da plača doprinose nego da bude u mirovini i da troši iz Državnoga buđeta.
  6. Zašto bez veze trabunjate,a niste se zapitali zašto taj isti nebi išao u mirovinu.Moj je slučaj isto takav,ja imam 4 djece i sve ih trebam još iškolovati,i bojim se ako me umirove tj.da dobijem malu mirovinu,zašto meni poslodavac ako može nebi našao što mogu raditi,to je bolje za državu a vjerujem i da bi bilo bolje i za mene.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija