Jump to content

dy15

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je dy15 objavio

  1. Oprostite nisam sve napisala. Naime ukupna građevinska bruto površina građevine je 192,86 m2. Kuća je u izgradnji i unutar građevinske zone.
  2. da li postoji mogućnost da se oslobodim plaćanje naknade za prenamjenu zemljišta na temelju zakona o polj. zemljištu koje kaže da se oslobađa naknade pri gradnji stambenog objekta radi rješavanja stambenog pitanja, ako moja tročlana obitelj ima stan od 37 m2 (sa podrumom i balkonom). da li se smatra da imam rješeno stambeno pitanje? Lp.
  3. U zakonu o vlasništvu pronašla sam da se u slučaju ne udovoljavanja dužnostima koje proizlaze iz zajednice, suvlasnik može isključiti iz suvlasničke zajednice. Naime u mom ulazu imamo stanare koji već godinama ne plaćaju pričuvu, pa me zanima da li se na njima može primjeniti taj zakon i na koji način? Na koje dijelove zajedničkih prostorija (balkoni, sušila, stubišta, i dr.) se to može odnositi? Kakva je procedura da se to sprovede i tko to može napraviti? Zahvaljujem!
  4. Od oca sam nasljedila zemlju koju je on imao u posjedu, a dobio ju je sudskim putem kao nasljedstvo od majke. Vlasnički list nije imao. Na toj zemlji već godinama jedan mještanin sadi povrće, iako mu je i otac, a poslije njegove smrti i moj brat više puta govorio da ne obrađuje više tu zemlju jer ona pripada nama. Zanima me da li se taj čovjek može upisati kao vlasnik po pravu dosjelosti? Trenutno rješavamo vlasnički list za tu zemlju pa me zanima mogu li ja i na koji način zabraniti tom čovjeku da obrađuje moju zemlju? S poštovanjem, Dy15.
  5. Potreban mi je savjet u vezi kupovine dijela stana. Naime ja sam zainteresirna za kupnju sobe stana do moga i da je spojim sa svojim stanom. Stan od susjeda ostavinskom je raspravom podijeljen tako da je žena vlasnika dobila pola stana, a ostatak je podijeljen na pet dijelova. Zanima me na koji način se vrši prijepis u slučaju da vlasnica polovine stana prodaje svoj dio, a kako u slučaju da prodaju ostali nasljednici? Stan je 82 m2, a predmetna soba 16m2.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija