Jump to content

Danijela25

Korisnik
  • Broj objava

    18
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav svima, da li osoba koja je bila direktor, a sada je brisana iz registra radi okončanog stečaja nad društvom, može odgovarati radi naknade štete koju je prouzročila vjerovnicima? Hvala!
  2. Mene isto zanima,da li netko može podijeliti iskustva?
  3. Lijep pozdrav, upisnina se plaća u ovim slučajevima: 1.do ispunjenja uvjeta za upis u imenik odvjetnika-ako se prekine radni odnos, isti se mora nastaviti u roku od mjesec dana od otkaza 2. nakon stjecanja uvjeta za upis u imenik-odmah po prestanku vježbeništva, ne smije se imati pauza niti dan Nadam se da sam pomogla. Sretno!
  4. Hvala. Da li se može žaliti na visinu osnovice poreza?
  5. Lijep pozdrav, molila bih pomoć. Poreznim rješenjem je odbijen zahtjev za oslobađanjem od plaćanja poreza na promet nekretnina jer je nekretnina otuđena u roku od 5 godina. Da li postoji ikakva mogućnost žalbe? Napominjem kako se radi o kupcu prve nekretnine kojom rješava svoje stambeno pitanje. Hvala.
  6. Lijep pozdrav. Da li netko zna kako upisati pravo vlasništva u zemljišne knjige ako ne posjeduje original ugovora? Naime, original se nalazi su spisu Ministarstva pravosuđa. Hvala.
  7. Upravo sam zvala Komoru, ja imam 6 dana prekida između dvije odvjetničke vježbe. Svatko tko ima više od mjesec dana prekida između dvije odvjetničke vježbe plaća upisninu od 5.000,00 eura. Dakle, ja ne plaćam. Nasreću Super ako je tako. Možda ima veze s tim kaje ova moja frendica već odvjetnica, samo što je bila odvjetnica u društvu a sada želi otvoriti svoj ured i na to joj je žena rekla da u slučaju i 1 dana prekida, plaća upisninu. Doduše, nema mi logike zakaj bi odvjetnica plaćala a vježbenik ne, logično bi bilo obratno, al da je bar tako kako tvrdiš Nažalost, ja mislim da ekipa u komori ni sama nije suglasna o mnogim stvarima, već u više navrata sam čula da daju različite informacije o istim problemima, a što je tu je To je sigurna i provjerena informacija. Međutim, nažalost, puno vježbenika ne zna da nakon stjecanja uvjeta za upis u imenik odvjetnika ne mogu npr.dati otkaz, raditi nešto drugo i onda se nakon nekog vremena odlučiti raditi kao odvjetnici. Ili pak imati pauzu nakon ispunjenja uvjeta za upis makar jedan dan nakon prestanka vježbe-otkaza. Ako ne žele platiti 5000 eura. Doista ne znam kako je kad odvjetnici prelaze iz jednog društva u samostalan ured, znam samo kako je regulirano vježbenicima. Razgovarala sam sa gđom. Krce iz Komore, tako da ako itko ima ikakovih sumnji, slobodno joj se obratite.
  8. Tako je, u imenik odvjetnika se treba upisivati direktno iz vježbeništva. Ne smije biti niti dan pauze. Međutim, za vrijeme trajanja trogodišnjeg vježbeništva se tolerira max. 30 dana pauze.
  9. Upravo sam zvala Komoru, ja imam 6 dana prekida između dvije odvjetničke vježbe. Svatko tko ima više od mjesec dana prekida između dvije odvjetničke vježbe plaća upisninu od 5.000,00 eura. Dakle, ja ne plaćam. Nasreću
  10. Zahvaljujem na oba odgovora, sad su mi stvari puno jasnije
  11. Kolegice i kolege, molila bih savjet. Naime, nedavno sam položila pravosudni ispit i ujedno dobila ponudu od sadašnjeg šefa da se upišem kao odvjetnik. Dakle, ostala bih u sadašnjem uredu kao samostalan odvjetnik, te bih primala mjesečni paušalni iznos plaće. Imala bih osiguran i dio stranaka. Zanima me kolika je otprilike plaća odvjetnika koji rade na takav način? Hvala Vam.
  12. Eto, prošao i taj dan, pa da vratim dug Legalisu Komisiju smo saznali prvi dan pismenog, i mene je dopala prva, lakša. Marković-korektan, pita standardna pitanja i ne gnjavi puno, sva pitanja su već objavljena, može se i kiksati. Brežanski-predobra, nije niti pogledala presude, jednostavna, pomaže, također standardna pitanja. Voli Vedriš-Klarić. Trgovačko i nasljedno pita vrlo malo. Bošnjaković-ne pita ovrhu, niti nikakve cake, samo ZPP i vrlo malo obiteljskog. Kos-nije puno komentirao presude, čak nije pitao niti pretragu, podjednako je pitao KP i KPP, ali ništa komplicirano, može se isto malo kiksati. Gagro-sve već rečeno, legenda. Uglavnom, u našoj grupi su svi prošli. Nažalost, kolege koji su imali drugu komisiju su svi pali, osim jednog dečka, svaka mu čast! Sve u svemu, prošlo je ugodno Hvala ovim putem kolegama na objavljenim pitanjima
  13. Molila bih kolege da objave pitanja od Hamarić i Remenarić! Unaprijed zahvaljujem!
  14. Molila bih kolege ako imaju ikakva pitanja ili saznanja o dotičnom ispitivaču, da podijele s nama. Unaprijed zahvaljujem!
  15. Prijateljica mi je jučer položila:-) Uglavnom,njoj su rekli prvi dan pismene zadaće tko će joj biti u komisiji i svi su ostali isti,osim Novosela kojeg je zamijenio Čule. S tim da su nju i prije nazvali i rekli joj komisiju, jer je ona već 10. imala prvi pismeni. Kandidati su bili raspoređeni po dvoje u kabinete i sve je bilo isto kao i do sad što se tiče ispitivanja, standardno. Nije trajalo kraće. I svi su,navodno, bili ok. Nije imala ni jednog novog ispitivača, jer je Bošnjaković bio u drugoj komisiji. Eto,nadam se da sam nešto pomogla:-) Sretno nam svima!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija