Jump to content

BOHOL

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ovo mi je vrlo simpa pa ću se ubacit.Davno nekad živil sam na Sigečici kraj jedne od onih trgovina 'Kruh i mljeko'.Cijeli kvart je mirisal po svježim žemljama, kiflicama i par vrsta onih kruhova, kakvi su već nekada bili, a bili su dobri. Vjerujem da je mnogi, pročitavši ovo, pomislio pa kako kruh divno miriši i što ovaj hoće.No vjerujem Veteranu da mu je ekipa i njihova furuna dodijala pogotovu ako je recimo na 1. katu a ovi odma dole. Evo nekoliko riješenja kako ja vidim (izvan struke je svakako): Tužbe i fiškalija nikako, zamorno, stresno a i skupo, tim više što pečenjara izgleda ima turbo uredne papire. Možete jednostavno, zajedno sa svojim istomišljenikom (iako ste mogli svi stanari iskamčit besplatan kruh svakodnevno), porazgovarat sa pekom , koji će vas , ako ima što u glavi, potkupit isto tako sa kruhom, burekom ili slično. Zbog mira i dobrosusjedskih odnosa. Dalje, ne držite prozore otvorene. Zimi se ionako hladi boravisni prostor, a ljeti klima zaludu radi. Dakle luftiranje (sve otvoriti 2 do 3 put na dan, 10 tak minuta). Ako se stvari razviju tako da s vremenom totalno popizdite, gurnite mu poveću lončanicu na ćelavu tikvu, ili ga pak prebijte sa ortakom. Doduše trebao bi vam i treći. Pekari imaju jake ruke i pazite da vas ne ščepa.Ako se odlučite za ovo potonje, hm, stvari bi mogle izbjeći kontroli i dobro se iskomplicirat. Nadam se da ste se nasmijali i da ćete to riješiti, makar se i preselili. Pozdrav.
  2. Zahvaljujem Bugy sa zakasnjenjem, dosta sam na putu. Dakle zatražih ispis i snimku iz katastra. To u rijeci traje 2 mj. Možda će biti problema jer je kuca u podnožju stijene polunatkrivena a zimi u visokom snijegu (kojeg je prije toliko godina bilo i mnogo više) i visokogorskim stablima. Ako na snimci ne bude tragova o već postojećem suterenu kuće, zatražit ću kod lokalnih nadležnih (mala općina) najbolji način i put legalizacije.
  3. Kupio sam vikendicu,cigla beton i pripadajucu zemlju u visokoj sumi. Neurbanizirano podrucje male opcine. Kuca je građena od oko 1968 pa 5 do 6 godina zavrsavana.Povrsine oko 40m2. Nekoliko(6) manjih razbacanih vikendica je na podrucju od oko 5 km. E sad gledam kako bih legalizirao istu. Teren sam uredno prepisao ali tragova o kuci nema ni u gruntu ni u katastru. Kuca nema nikakove G dozvole ali zacudo ima kucni broj (izdat od opcine tamo osamdesetih godina). Molim savjet glede istoga. Kako da uknjizim objekat. Naslo bi se i svjedoka da je gradnja poceta tamo onih prekretnih godina (1968).
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija