Jump to content

Vanja32

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Dobila sam u nasljeđe od bake i mog oca zemljište koje se sastoji od puno malih čestica, koje su posvuda razbacane, male su tako da se na tome nemože ništa graditi. Kako je riječ o nekadašnjim pašnjacima a sada je to šuma da se dalje nemože ni doć do toga pješice a još manje s sredstvom za prijevoz. Od tih čestica nemam nikakve koristi. Budući da je to sad šuma da li se to zemljište može prenamijeniti u šumu pa da darujem šumariji ili da idem u prodaju čestica. Unaprijed zahvalna na odgovoru!
  2. Molim pomoć za pisanje prigovora, naime vizila sam 88km/h odnosno 78 s umanjenom razlikom, ograničenje je bilo 50.Dobila sam obavezni prekršajni nalog i 1000 kn za uplatiti. Kao prvo bih se žalila i molila da prekršajni nalog preinače u opomenu radi toga jer nemam prekršaja do sad , drugo sumljam u brzinu jer je snimano neposredno prije velikog zavoja i sumljam da sam sa 88 km/h mogla ući u zavoj od 90%.
  3. Molim odgovore i eventualnu pomoć. Sudar na križanju cesta s prilazom koji se spaja s dvorištem. Nepostoje znakovi opasnosti niti upozorenja iako bi trebali postojati. Policija je napisala izvještaj da se radi o križanju cesta iste važnosti - što u ovom slučaju nije riječ. Da li postoji žalba na policijski zapisnik ili molba da se ponovo napravi isti? Radi toga što je očito napravljeno krivo. Hvala!
  4. Kupujem stan, pa imam nekoliko pitanja. 1. Koje sve dokumente moram provjeriti i gdje, osim vlasničkog lista da bih bila sigurna u vjerodostojnost tj sigurna u izjave o vlasništvu stana? 2. Nakon kupnje stana trebala bih platiti porez radi toga što mi nije prva nekretnina, a) imamo sestra i ja na1/2 vikendicu na moru tj staru kuću koju nam je ostavilo pradjed, baka i pokojni otac, b) kuću u kojij živi majka i koju prodajemo pa će majka kupiti manji stan, ja ću stan kupiti nakon prodaje kuće. Nakon navedenog me zanima da li moram platiti porez na nekretninu - budući da si ja tek sada namjeravam kupiti nekretninu- stan da mogu živjeti u njoj. Hvala na odgovoru!
  5. Kupujem stan, pa imam nekoliko pitanja. 1. Koje dokumente moram provjeriti i gdje, osim vlasničkog lista da bih bila sigurna u vjerodostojnost tj sigurna u izjave o vlasništvu stana? 2. Nakon kupnje stana trebala bih platiti porez radi toga što mi nije prva nekretnina, a) imamo sestra i ja na1/2 vikendicu na moru tj staru kuću koju nam je ostavilo pradjed, baka i pokojni otac, b) kuću u kojij živi majka i koju prodajemo pa će majka kupiti manji stan, ja ću stan kupiti nakon prodaje kuće. Nakon navedenog me zanima da li moram platiti porez na nekretninu - budući da si ja tek sada namjeravam kupiti nekretninu- stan da mogu živjeti u njoj. Hvala na odgovoru!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija