Jump to content

istina09

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Htjela sam samo javiti da sam dobila odgovor od odvjetnice. Ocigledno je se radilo o greski u sastavljanju troskovnika, sve je ok i rijeseno....kad ce sreca! Hvala na odgovorima i puno srece svima!
  2. samo za pojasnjenje: protivna strana je voljna platiti naknadu troskova parnice. Odvjetnica navodi u troskovniku uostalom zemljoknjizni postupak (koji je vec davno podmiren i koji je bio vodjen zasebno i kostao prema tarifi 36.000kn) i naplacuje ga u svoti od 300.000kn plus PDV. S time ce potpuno pojesti moj dio naknade vodjenja parnice (svotu koju bih ja inace ja dobila nakon oduzimanja svih troskova za odvjetnika)!
  3. Hvala na odgovoru!Poslala sam odvjetnici email (ja zivim u inozemstvu i to je bio dosadasnji nacin komunikacije) s molbom za pojasnjenje troskovnika glede stavke zemljoknjiznog postupka, prije nego sto joj posaljem punomoc da primi naknadu troskova od protivne strana parnice, koju je protivna strana voljna platiti. Jos nije odgovorila na moj email. Sto mi je ciniti ukoliko ignorise moj upit? Dali mi mora objasniti tu stavku troskovnika ili kako? Dali troskovnik u najgorem slucaju mogu poslati HOK-u? Naime,pitala sam u email-u kako mi moze postupak koji je prema odvjetnickoj tarifi 36.000kn (tri radnje u zk-postupku prema vrijednosti zabiljezbe u gruntovnoj) i koji je u cijelosti podmiren (imam uplatnice) odjednom ponovno obracunati u troskovniku,i to po cijeni od 100.000kn za svaku radnju, ukupno 300.000kn plus PDV! Nevjerojatno i vrlo bizarno!
  4. Hvala za odgovor! Nisam mogla sama brisati zabiljezbu jer u to vrijeme nisam imala pravomocnu presudu. Zabiljezba hipoteke je brisana nakon sto smo pokrenule zemljoknizni postupak,(brisana je na osnovi toga sto je trebala biti i onako brisana po sluzbenoj duznosti sto do tada nije bilo ucinjeno),a brisana je dok je glavna parnica jos bila u punom toku. Dakle,dva zasebna postupka.Dogovor je bio placanje i zemljoknjiznog postupka a i parnice po tarifi. Moje pitanje je dakle,za obracun zemljokniznog postupka se uzima vrijednost zabiljezene hipoteke iz gruntovne,zar ne?
  5. Postovani, molim za Vase misljenje: odvjetnica je mimo moje parnice koja je okoncana nedavno meni u korist, pokrenula zaseban zemljoknjizni postupak brisanja hipoteke iz gruntovne,koji je bio uspjesan. Vrijednost cijelokupne parnice je bila EUR 1.000.000, zabiljezena hipoteke u gruntovnoj je bila EUR 500.000.-. U troskovniku koju mi je dostavila, za zaseban zemljoknizni postupak uzima vrijednost cijelokupne parnice EUR 1.000.000.- umjesto vrijednost zabiljezene hipoteke EURa 500.000.- kao osnovu za obracun. Zemljoknizni postupak je vodjen kao absolutno zaseban postupak, iako na istom sudu. Molim za savjet i misljenje: na kojoj osnovi odvjetnica ima pravo obracunati obavljeni zemljoknizni postupak? Zar ne po vrijednosti zabiljezene hipoteke? Ili se tu varam? Jos nesto: za obavljenii zemljoknizni postupak sam joj platila 36.000 kn kada je bio okoncan, sada mi nakon uspjeha glavne parnice dostavlja dodatni racun za naplatu "cijelokupnog" iznosa za zemljoknizni postupak? Ne kuzim bas,mislila sam da smo se drukcije dogovorile...kako moze zemljoknjizni postupak sada odjednom da obracuna po tarifi za parnicki postupak,zar ne mora da obracuna po tarifi za zemljoknizni postupak? Molim za cijenjena misljenja,puno hvala!!
  6. Iz mog iskustva s mojom parnicom koja je trajala punih 12 godina i postala pravomocna prije mijesec dana, isplatu naknade troskova mozes traziti tek nakon pravomocnosti presude. Dakle, moras pricekati i vidjeti dali ce se protivna strana zaliti. Poslije toga,naknadu toskova mozes traziti putem tvoga odvjetnika. Koliko se sijecam ,moja odvjetnica je rekla da se u parnici mora specificirati za koje troskove se trazi naknada.To znaci presuda treba da tocno navede troskove koje ti protivna strana treba da nadoknadi.Tvoj odvjetnik je trebao traziti naknadu za ocevid. Sretno!
  7. Hvala puno za odgovor. Odvjetnica je od protivne strane zatrazila isplatu svote na ime naknade za rad odvjetnika pod prijetnjom ovrhe. Ja sam odvjetnici platila svaki put kada smo isle na rocista.Za svako rociste 29.900 KN. Nije trazila isplatu za sastavljenje podnesaka u to vrijeme,rekla mi je da ce se to naplatiti kasnije. Sud je priznao troskove za izlazenje na rocista,tuzbu,razne podnezke,zalbu itd. Tuzba i tri podneska su sastavljeni od starog odvjetnika i vrednovani su u iznosu od 400.000kn. Dali to znaci da ta svota pripada meni s obzirom da stari odvjetnik ne trazi isplatu,rekao da ne dugujem nista i zastara nastupila za njega? Do sada nisam razmisljala o tome jer nisam znala kako ce se zavrsiti parnica. Jos uvijek ne mogu vjerovati da je nocna mora napokon okoncana,i to meni u korist... Dali imam pravo na dio naknade za parnicke troskove koji bi pripadao starom odvjetniku da ga nisam odpustila 2001.godine, ili nemam? Dali odvjetnica ima pravo kolegijalno kontaktirati starog odvjetnika i reci mu sto se dogadja u tom pogledu? Ili cak zadrzati taj dio novca za sebe ? Puno hvala!
  8. Molim za odgovor za slijedece pitanje: moj otac je pokrenuo parnicki postupak 1997.godine,koji sam naslijedila kada je umro 2001.Ocevog odvjetnika sam iste godine odpustila jer nisam bila zadovoljna njegovim radom.Rekao mi je da mu nista ne dugujem ,a parnicu sam dala mojoj zadasnjoj odvjetnici. Kad ce sva sreca,parnica je rijesena meni u korist i presuda je postala pravomocna prije mijesec dana.Odvjetnica je poslala protivnoj strani racun za naknadu parnickih troskova (koje su priznate u presudi)u iznosu od 1.5 miliona kuna (!). Moje pitanje: odvjetnica naravno ima pravo na naknadu za njezin rad od 2001.godine.Kako da postupim sa naknadom za rad prijasneg odvjetnika koji je predao predmet i rekao da mu nista ne dugujem? Ili moja odvjetnica ima pravo na doticnu naknadu za rad prije 2001.godine? Hvala puno
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija