Jump to content

Ivanabezzemlje

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala. Napomena glede zastare (moje mišljenje): Zastara teče iznova podnošenjem tužbe i svakom novom parničnom radnjom se ponovo prekida i teče iz nova - stoga mislim da npr. kad bi spis tako stajao na sudu 5 godina (opći zastarni rok) nastupila bi zastara. Nisam li u pravu? (vidi čl. 241. i 245./1. ZOO-a).
  2. A zanima me da li je sud uopće smio pozvati tužitelja da se izjasni o daljnjim dispozicijama - ima li to uporište u ZPP-u? Naime, time je tužitelja "probudio" iz "zimskog sna" koji je zatim svojim podneskom prekinuo tok zastare - time je sud na neki način oštetio tuženika.
  3. Na Općinskom sudu u Zagrebu, u jednom predmetu sud je na glavnoj raspravi zatražio od tužitelja da dostavi sudu neke isprave (koje su bile predložene kao dokaz) u roku od 15 dana, a kad ih tužitelj dostavi bit će zakazano novo ročište KAKO TUŽITELJ NIJE DOSTAVIO TE ISPRAVE SUDU, PREDMET JE STAJAO NA SUDU PUNE 3 GODINE !!!!!!!! Nakon 3 godine sud je rješenjem pozvao tužitelja da izvjesti sud o svojim daljnjim dispozicijama u tom predmetu. Tada je tužitelj konačno dostavio potrebne isprave. DA LI OVO IMA UPORIŠTE U ZPP-u? ZAR MOŽE NEKI PREDMET SAMO TAKO "VISJETI" NA SUDU BEZ IKAKVIH PARNIČNIH RADNJI? ZAR NIJE BILA MOGUĆA NEKA OBUSTAVA/PREKID/MIROVANJE BILO ŠTO?
  4. Hvala Juicy na odgovoru, ali mislim da nije dobar jer nije moguće da postoji suvlasništvo (pola-pola) na kući, a isključivo vlasništvo muža na zemljištu jer je to jedna nekretnina koja se sastoji od zemljišta i kuće. Može li mi netko drugi pomoći da li je moguće da sam stekla suvlasništvo izgradnjom kuće na njegovom zemljištu?
  5. Kad sam se udala za svog muža bili smo podstanari. Kako je on imao u svom vlasništvu jedno zemljište, kroz 9 godina braka smo zajedničkim ulaganjem izgradili kuću na tom zemljištu. Sad se razvodimo i ne znam što ću jer je nekretnina i dalje upisana na njegovo ime. Jesam li ja financiranjem građenja te kuće kroz našu bračnu stečevinu mogla steći suvlasništvo građenjem na njegovom zemljištu?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija