Jump to content

skos

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je skos objavio

  1. vještak u mirovinskom mi dao 50% vojne 50% civilne opče nesposobnosti te poslao na reviziju u zg mobms taborski vratijo da bolest ptsp ne dovodi u svezu čl.2 st.2 zophbdr te da se postupi po opčim propisima i evo dobijem privremeno riješenje opča nesposobnost 100% civilna mirovina bez vojnog dijela . dragovoljac 91-92 3gbr djelatna vojna osoba zapovjednik desetine 93-97 mup pričuvni policajac lječim se od ptsp 2007 imam 100% bolovanje kao posljedica sudjelovanja u domovinskom ratu dvije dnevne bolnice kontrola desetak psihologijskih testiranja dva kao i dva ratna puta od hv i mup . molim pomoč starih forumaša kako da dođem do vojnog dijela mirovine za koji smatram da mi je nepravedno uskračen dali žalbom,tužbom na upravni sud ili obnovom postupka čekam nakon ovog privremenog pravo riješenje pa da znam što mi je činiti unaprijed hvala pozdrav svim hrvatskim braniteljima ma gdje bili.
  2. Hvala svima na pomoči i dobronamjernim savjetima s ovim su me slomili do krajnjih granica ali neču se predati niti odustati od svojih prava terat ču do kraja makar mi to bilo zadnje što ču učiniti ako je netko slično prošao molim da podjeli iskustvo s nama hvala svima
  3. Kompa možda kod mene nema to u svezi čl.123 st. 1 toč.8 jer ja imam viještačenje lječničkog povjerenstva da se bolest priznaje kao neposredna posljedica u sudjelovanju u domovinskom ratu i vjerojatno se zato ne pozivaju na to. Imam i nalaz i mišljenje regionalnog centra za lječenje PTSP_a koje je tražilo lječničko povjerenstvo prilikom priznavanja bolesti kao posljedicom u ratu i 100% bolovanjem.Po tom bi onda oni mogli odbiti sve branitelje koji su počeli lječenje poslje onog roka 31.12.2005. godine ili ja možda griješim.
  4. dragovoljac ,3, gbr,91-92. pričuvni policajac 93-97 lječim se od 2007. imam ptsp 43.1 dnevnu bolnicu i sada idem ponovo na drugu pet nalaza psihijatra dva nalaza psihologa .riješenje lječničkog povjerenstva da je bolest posljedica sudjelovanja u ratu te 100% bolovanje.u ratnom putu 3 gbr piše između ostalog citiram imenovani na bojišnici doživijo neposredni kontakt s neprijateljem, te bijo izložen borbenim djelovanjima neprijateljskih zrakoplova, tenkova topništva, i pješačkog naoružanja, snajperskih hitaca kao i opasnostima od ranjavanja i pogibije, te bijo svijedokom pogibije stradavanja svojih suboraca .Za vrijeme boravka na bojišnici imenovani se nalazijo u egzistecionalno ugrožavajučim i psihotraumatskim situacijama.itd.Vještak na I.K.mi da 50 rat 50 opča nesposobnosti pošalje na reviziju ocijene invalidnosti Taborskom. Odgovor Taborskog glasi nismo suglasni s uzrokom invalidnosti u ocijeni ovlaštenog viještaka po odluci povjerenstva uzrok invalidnosti nije u svezi s čl.2 st.2 ZOPHBDR_a te se spis vrača na viještačenje po opčim propisima. Obrazloženje od psihički smetnji počeo se lječiti 12 godina po završetku ratnih operacija te se one ne mogu dovesti u svezu s čl.2 st.2 ZOPHBDR_a . Uzrok invalidnosti je 100% bolest koja nije u svezi čl.2 st.2 ZOPHBDR_a. molim pomoč šta da radim ubit ču se ispane da u ratu nisam bijo.
  5. E ebiga onda nama nesretnicima treba nova braniteljska udruga po neznam koja za nas nesvrstane kao ja jer kada je rat došao ja sam se u njega dragovoljno uključio da branim državu i rok nije prošao a sada kad ja molim državu da ona mene brani kažu rok je prošao 2005.
  6. Dali braniteljske udruge rade šta u svezi nas branitelja lječenih od ptsp nakon 2005 godine da vlada uputi u sabor izmjene zakona i ukine taj famozni rok za priznavanje statusa hrvi te na taj način izjednači prava nas branitelja a ne da nas dijele i stvaraju razlike među nama.Nisam ja birao kada ču se razbolit i sad ispane da je bolje prošao onaj koji se ranije razbolijo.
  7. Pitanje za znalce 14.01.2009. bijo sam na I.K. i vještak mi je rekao da da mi šalje dokumentaciju u ministarstvo branitelja na reviziju za braniteljsku mirovinu pa me zanima koliko se čeka odgovor tj. riješenje i dali postoji mogučnost da mi revizija prizna hrvi pošto mi je viještak tražijo žalbu koju sam uložijo na odbijenicu za hrvi koju sam dobijo zbog nepravovtemenog podnošenja rekao je da ja nisam hrvi dobijo ne zato što nisam bolestan nego iz pravnih razloga istek roka 2005. dalije iko nakon isteka roka 2005. dobijo hrvi molim tko zna nek odgovori neču mu ništa.
  8. Nisam bijo pripadnik specijalni postrojbi nego pričuvni policajac temeljne policije i nemam hrvi jer sam zahtjev podnijo nakon isteka roka 2005.A bolest sam i dobijo u 3 gbr obnašajuči zapovjednu dužnost 91-92 i dali se u tom slučaju ne uzima varijanta povoljnija za branitelja.Mislim da je teško sada reči šta je točno ostavilo teže posljedice po moje zdravlje hv ili mup ja osobno mislim hv ali tko sam ja da o tome sudim bit če kako oni kažu a oni uvjek vodu tjeraju na svoj mlin kao i mi na svoj.
  9. zašto misliš da je dvojbeno to dali če biti osnovica zapovjednik desetine kad u to vrijeme nije ni bilo činova nego samo zapovjedne dužnosti a poslje povratka iz bosne ja sam se skinuo.
  10. Bivši sam aktivni pripadnik 3 gbr kune od 06.09.1991.-27.05.1992.u ratnom putu mi piše da imenovani svo vrijeme ima status djelatne vojne osobe te je svo to vrijeme obnašao dužnost zapovjednika desetine.Od 13.10.1993.-01.07.1997.sam pripadnik mup na dužnosti pričuvni policajac. Lječim se od ptsp od 2007.godine f43.1 invalidska komisija mi je prije mjesec dana poslala papire za braniteljsku mirovinu na reviziju u ministarstvo branitelja.Imam status dragovoljca domovinskog rata pa me zanima dali odlaskom u mirovinu imam pravo na kakav čin ili mi se u izračun uzima osnovica zapovjednika desetine mislim da je 96.322 molim znalce s ovog foruma da mi odgovore pozdrav svim hrvatskim braniteljima gdje god bili.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija