Jump to content

hakela9

Korisnik
  • Broj objava

    32
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je hakela9 objavio

  1. Zahvaljujem na odgovoru,znači čekam rješenje!
  2. Molim nekog kompetentnog da mi objasni što znači "odbijen prijedlog za uknjižbu" Naime 01.03. 2019 sam podnio zahtjev za uknjižbu na svoje ime kuće i dvorišta kojeg je vlasnik 1/1 moj pokojni otac na temelju ugovora o doživotnom uzdržavanju,po kojem on ostavlja meni te nekretnine(uz klauzulu da Mama ostaje doživotni korisnik nekretnine). I to je sve verificirano na ostavinskoj raspravi,tj, nekretninna iz ugovora nije ni bila dijelom rasprave jer sam priložio ugovor o doživotnom uzdržavanju,te ju je javna bilježnica isključila iz ostavine. I prije ostavinske rasprave sam podnio zahtjev za uknjžbom u sudu,ali i još nisam dobio nikakvo riješenje,ali uvidom u zemljišne knjige na internetu a preko posjedovnog broja i broja čestice da piše: " Zaprimljeno 01.03.2019.g. pod brojem Z-1111/2019 ZABILJEŽBA, ODBIJENI PRIJEDLOG ZA UKNJIŽBU, prava vlasništva Marko Markić na čest. broj 4444/3 ove k.o Zaprimljeno 01.03.2019.g. pod brojem Z-4444/2019 ZABILJEŽBA, ODBIJENI PRIJEDLOG ZA UKNJIŽBU, prava vlasništva Markić Marko na čest. broj 4444/4 ove k.o.
  3. Hvala na iscrpnom odgovoru, da dopunim tražene informacije ,ona je 08/1972 godine i provela je u borbenom sektoru sve te tri godine rata tako da ja to pitam informativno da zna ima li osnove nečem se nadati jer nema dana staža osim ratnog(udaja i 4 djece su bili prioritet a ne staž) i interesuje me još kolika je ta minimalna braniteljska mirovina,i dali se ona uvećava za neki postotak zavisno od broja dana provedenih u ratu. Konkretno koliko bi ona imala cca mirovinu nebitna je sad extra točnost, "onako od prilike"?? LP
  4. Poštovani, molio bih nekoga od savjetodavaca na ovom forumu da mi napišu dali moja supruga ima ili nema pravo na mirovinu po novom zakonu i kad ??? Naime ona nema niti dana radnog staža osim učestvovanja u DR u trajanju od 3 godine i par dana. Dali ona ima pravo na ikakvu mirovinu po navršetku 60 godina života obzirom da nema potrebnih min.15 godina staža osim ratnog??? LP
  5. dobio sam tri papira naredbu o određivanju mjera opreza, tj 12 satno oduzimanje vozačke drugi papir je zapisnik o ispitivanju prisutnosti alkohola i treći papir je: obavijest počinitelju prekršaja član 199 st.2 kažnjivo po članu 199 st.8 zspc-a itd da će se za počinjeni prekršaj protiv mene podnijeti optužni prijedlog
  6. Zaustavili me slučajno i napuhao 2,19 minus 10 2,09, uredno bez natezanja i opiranja priveden u postaju na otrežnjenje,zatražio sam liječničku pomoć jer imam problema sa PTSP-jem,i uredno sa hitnom transportiran na psihijatriju. Inače ne pijem niti izlzim po birtijama i ovo mi je prvi prekršaj vezan za alkohol, a nikad nisam imao prometnu niti teži prekršaj osim u 25 godina unazad par puta prekoračio brzinu od 10-20 km preko. oduzeli mi vozačku na 12 sati, koju sam uredno podignuo sutradan. Molim Vas informaciju koliko cca da se nadam kazne i oduzimanje vozačke??? Hvala unaprijed
  7. i usklađivanje mirovina je vrlo bitna stvar,svake godine po 1-2% je velika stvar,a i to su nam ukinuli!!!!
  8. Obzirom koliko nas je pomrlo u zadnje tri godine ,stvarno je vrlo amoralno na ovakav način vraćat uzeto,jedini smo mi kad god je trebalo bili prvi za smanjivat,kako bi se pomoglo izlasku iz krize,sad kad se nekakve naznake vide izlaska iz krize,daj te im sa počekom od godine dana tri sledeće godine po 3,33%,znači i na taj način pokušavaju ukrast sve ono od nesretnika(sretnika)koji u tom periodu umremo, vrlo ružno, nemojte ni vraćat ništa,imam 4 djece,brinut će se oni o meni,bitno da ste se vi natovarili!!!
  9. evo napisao sam im na Vladin fb zid,pa možda administratori prenese do pravih vladara... https://www.facebook.com/wwwvladahr/posts/1120268621425533?notif_t=like&notif_id=1479906608204133
  10. Kad ste si Vi dali truda, dajte nam tu napišite šprancu i adrese na koje trebano slati iste,i moje je mišljenje da što nas je više ,bit će i prije i bolje obavljenjo ono što nas ionako sleduje,to nije obećanje ludom radovanje, to je zakon koji sad treba biti ispoštovan!!! Unaprijed hvala!
  11. Poštovani,do prošlog mjeseca sin mi je uredno primao dječiji doplatak,uvećan za 500 kn kao treće dijete,ali su obustavili isplatu za ovu školsku godinu,jer je on 5-a godina medicinske škole,i službenica mi kaže da on ne može dobit doplatak jer ta 5-a godina kao nije srednja škola,što me je iznenadilo,dali je ona u pravu,ili se tu nešto može napravit?? Uredno je dobio potvrdu od svoje škole da pohađa normalnu 5-u godinu Srednje Medicinske škole,i za mene je to glupo da on ide u srednu školu,a HZZO mu to ne priznaje!?!?
  12. pa tko je ovde lud,zašto ponovo slati obrazce,imaju sve uredno,pa i ako su odlučili smanjivat,zašto se jednostavno ne pošalje u ugovorima koliko nas sleduje i sve ok. Ali mora se napravit pomutnja da bi valjda 5-10% korisnika koji ne saznaju da je novi natječaj,ostalo bez stipendija,perfidno zamišljeno!
  13. dali je otvoren natječaj za stipendije za školsku 2013/14 ako nije kad će biti, dali netko zna, na stranicama Ministarstva Branitelja nema ništa?
  14. Molim nekog tko zna kako teče postupak kod podizanja tužbe protiv RH, Državnom javnom odvjetništvu radi naknade štete zbog neobjavljivanja ponude za otkup dionica od malih dioničara,kada je postala većinski vlasnik Đakovštine,a ,a to je morala zakonski ponudit svim malim dioničarima, a isto nije učinila! U međuvremenu se desilo da je Đakovština stjecajem okolnosti propala i njihove dionice su sad bezvrijedne. Udruga radnika-dioničara Đakovštine je sve to obavila,ali nas koji nismo radnici,nisu učlanili u udrugu i mi smo prisiljeni sami da se borimo,stoga Vas molim da mi pojasnite proces podizanja tužbe za spomenuti propust RH i naknadu štete! Unaprijed zahvaljujem!
  15. dali netko zna kad će biti otvoren natječaj za stipendije 2012/13???
  16. Dali netko zna što je sa natječajem za stipendije 2012/13 Zaklade "Hrvatska za djecu" ????
  17. Danas sam zvao ured i rečeno mi je da počinju zaprimati dokumentaciju od ponedjeljka(09.08.) za besplatne udžbenike za sledeću školsku godinu(djeca HRVI,poginulih i nestalih branitelja). naime danas su dobili dopis da su odobrena sretstva za tu namjenu i da mogu počet sa zaprimanjem zahtjeva.
  18. Mene interesuje da mi netko kaže od pravnih stručnjaka,dali postoji način da se žali na to rezanje mirovine,ako nećemo dobit nikakvo rješenje o istom smanjivanju za 10%?? I dali je taj postupak 10-postotnog uzimanja bez rješenja pravno legalan??? Hvala!!
  19. Pa dobro ljudi,jel ima neko kakav prijedlog,jel ima neko od Vas muda da pokrene barem nekakav skup protesta,ili skup inata,samo da im pokažemo da smo još tu ,da smo živi,jako razočarani i ljuti. Nije tu u pitanju tih 10%,već način na koji nam se to uzima,pa zar smo mi jedini teret ovoj državi,koju smo MI stvorili,zar se nama prvima uzima,jesmo li mi pokrali i opljačkali ovu "Lijepu njihovu" DAJTE PRIJATELJI,KRENITE I JA I MOJA SUPRUGA I MOJIH ČETVORO DJECE IDEMO ISTOG TRENA PRED SABOR...
  20. Zahvaljujem svima na vrlo konstruktivnim prijedlozima ,iz kojih isčitavam da imam dva načina,od kojih mi se niti jedan niti drugi ne sviđa. Ovakve stvari mogu se dešavati samo u HR i sličnim "banana" državama,da ti netko PROVALI u TVOJ stan,policija na moju prijavu izađe i to samo konstatira i napravi zapisnik i uputi te da tražiš svoje pravo na sudu?!?!?!?!?!? HVALA SVIMA JOŠ JEDANPUT!!!
  21. Samo mi recite kakve su sankcije za mog prijatelja kojega ja ovlastim da upravo to uradi da dežura tamo i čeka da izađe, i jednostavno uđe unutra, jer ne zaboravite unutra su sve moje pokretnine, koje su vrijedne, tko će za to odgovarati ,ako uljez to proda ili otuđi??????
  22. Samovlasno smetanje, samopomoć,... bullshit. Čovjek je provalio u tuđi dom. Da smo pravna država policija bi ga odvela u lisicama. Stvarno se pitam jesam li ja luda ili u HR NEŠTO NE VALJA??? PA ON JE MENI PROVALIO U STAN,A JA SAD TREBAM BITI KAO' FINA??? POLICIJA JE DOŠLA danas na uviđaj i samo konstatirala stanje,napravila zapisnik i snalazite se sami,pa to nije normalno...
  23. znači da mi preostaju dva načina,jedan zakonski koji će me koštat živaca,vremena i novaca(a ni kriva ni dužna) i drugi način nekog platit da ih izbaci van i odmah uselit nekog unutra??? koliko to košta i ko to radi legalno, ili to moram na svoju ruku???
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija