Jump to content

mccann

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Osobni podaci

  • Web stranica
    http://www.mccann.hr
  1. Je li ispravno za usluge spikiranja sačiniti ugovor o autorskom djelu i posljedično prema tome obračunati porez? Zašto neki porezni stručnjaci drže da je za spikiranje pravilnije imati ugovor o djelu i shodno tome obračunati porez?
  2. Ima li upravni organ kojem se podnosi zahtjev za izdavanje rješenja kojim se odobrava prikupljanje i pružanje humanitarne pomoći pravo da od podnositelja zahtjeva (odgovorne osobu u Udruzi) tražiti Uvjerenje o nekažnjavanju ili je po zakonu dovoljna samo izjava te odgovorne osobe o nekažnjavanju?
  3. Ima li pravo na otpremninu radnik kojem prestaje ugovor o radu (sklopljen 1990.)navršetkom 65 godina i 15 godina mirovinskog staža, a prema čl. 119. ZOR-a?
  4. Iako je Zakon decidiran tj. dopušta korištenje neiskorištenog g.o. iz prethodne godine do 30.6. tekuće godine, smije li društvo svojim Pravilnikom o radu propisati mogućnost primjene izuzetka i nakon 30.6. (npr. do 31.8.) zbog specifičnosti posla tog društva. Naime, većina je radnika potrebna baš u periodu travanj-svibanj-lipanj, pa kad bi svi koristili preostale dane baš u tom periodu, nastao bi problem za društvo.
  5. Poznaje li netko slučaj u našoj sudskoj praksi u kojem je oglašivač tužio agenciju (oglasnu, marketinšku, za tržišno komuniciranje) zbog naknade štete koju je oglašivač pretrpio uslijed kreiranja i realiziranja kampanje od strane angažirane agencije u okviru koje se porukom kršio neki zakon, Kodeks oglašavanja i tržišnog komuniciranja ili neki drugi propis, pa se npr. predmetna kampanja trebala prekinuti?
  6. je li ispravnije reći (napisati): a) službeni put će trajati 2 dana: 17-18.9.2009. ili b) službeni put će trajati 2 dana: 17-19.9.2009.? koje je označavanje perioda ispravnije?
  7. mccann

    Statut udruge

    Molim vas za savjet gdje mogu naći template Statuta udruge?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija