Jump to content

odakip

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je odakip objavio

  1. Za svako radno mjesto sistematizacijom je određena školska sprema i struka. I to je najnormalnije. Zamislite da privatna firma traži sistem-inženjera i zaposli tulipana bez završene osnovne škole? To je svakako nonsens, jer onda škola ni za što ne treba, a ni radno iskustvo ... Uglavnom, u banana-državama je moguće sve, za razliku od uljuđenih sredina gdje su to presedani a ne pravila. I to će biti tako dok god budemo "pučanstvo" umjesto "građanstva". Na žalost niko ništa pravno napisao nije
  2. Ispravak (djelomično) netočnog navoda. Upućuju se zaposlenici na službeni put (otvara im se putni nalog), prizna im se trošak prijevoza, ali ne i troškovi smještaja, kao niti dnevnice. Anybody to help?
  3. Pozdrav! Jedno pitanje, ako može. Novozaposlenima znanstvenim novacima na fakultetima (više) ne pripada naknada za službeno putovanje. Naime, obvezni su se školovati na magistarskim i poslijediplomskim studijima, školarinu u potpunosti plaća Ministarstvo. Kako splitsko Sveučilište u pravilu ne otvara studije za isto, potrebno je putovati u Zg. Do sada su troškove puta i dnevnice novaci naplaćivali iz (čini mi se) sredstava projekata, dok se sada (navodno) to ostavlja na VOLJU voditelja projekata!? Je li takva odredba zakonita i čija odredba to može biti (fakultetska, sveučilišna, ili od ministarstva)?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija