Jump to content

sninety

Korisnik
  • Broj objava

    17
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Postignuća

  1. U 8. mjesecu mi završava radni odnos temeljem Ugovora na određeno. Riječ je o zamjeni do povratka osobe koju mijenjam. Poslodavac mi ne želi priznati cijeli godišnji odmor, nego se vodi razmjerom 1/12 puta broj mjeseci. Prije mjesec dana se nije znalo o povratku osobe koju mijenjam i tada je donešena odluka prema kojoj imam 30 dana godišnjeg odmora za ovu godinu (obavijest na oglasnoj ploči kod poslodavca). Rješenje o godišnjem odmoru nemam, jer poslodavac nema običaj uručiti ga djelatnicima. U neprekidnom sam radnom odnosu od 2010. godine. do danas. Da li imam pravo na cijeli godišnji u ovoj godini? Pošto poslodavac trenutno ima problema i ne može me poslati na godišnji (nema tko raditi) kako bih ga iskoristio do kraja Ugovora da li imam pravo zatražiti plaćanje neiskorištenog godišnjeg odmora ukoliko mi ga poslodavac ne omogući? Čini mi se da poslodavac nije upoznat s prošlogodišnjim izmjenama ZOR-a, prema kojima se stečeni G.O. može iskoristiti samo kod poslodavaca gdje je to pravo i stečeno - poslodavac mi je rekao da će mi ispisati potvrdu o preostalim neiskorištenim danima godišnjeg odmora kako bih godišnji koristio negdje drugdje. O prestanku radnog odnosa odn. isteku Ugovora sam saznao usmenim putem. Ništa još nisam dobio napismeno. Što je sa otkaznim rokom u ovom slučaju - on je inače definiran ZOR-om i iznosi mjesec dana? Da li poslodavac u ovom slučaju mora dati otkaz Ugovora na određeno mjesec dana prije kako bi omogućio otkazni rok? Hvala!
  2. Oprostite ali nisam razumio ovaj dio. Kako mislite nema kazne u prekršajnom nalogu?
  3. Dobio sam obavezan prekršajni nalog s ukupno izrečenom kaznom u iznosu od 1.000,00 KN i to po dvije točke ZOSPC: 1) čl. 236. st. 1. - vožnja biciklom noću bez propisanih uređaja i opreme (svjetla na prednjoj i stražnjoj strani) - 700,00 KN 2) čl. 113. st. 2. - vožnja biciklom noću bez reflektirajućeg prsluka ili refl. bic. odjeće - 300,00 KN Koliko se razumijem kazna za vožnju biciklom noću bez svjetla iznosi 300,00 KN prema čl. 101. ZOSPC. Rekao bih da je u Prekršajnom nalogu korišten krivi članak po kojemu je izrečen i krivi iznos. Inače sam i vozač automobila, pa mi je policajac na licu mjesta htio izdati OPOMENU (izvršio je provjeru putem radio stanice o nečinjenju prometnih prekršaja u posljednjih godinu dana). U trenutku kada sam počeo potpisivati opomenu policajac se predomislio istrgnuo mi opomenu, rekao da će ju stornirati i poslati sve poštom na moju adresu. Nisam uspio potpisati do kraja. Namjeravam se žaliti, samo mi nije jasno kako (da li tražiti poništenje cijelog naloga, umanjenje kazne ili opomenu na koju sam imao pravo i koju je prvotno nesporno policajac htio dati). Molim vas pomoć.
  4. Da li osoba koja je daje ime nekom projektu ostvaruje prilikom davanja imena neku vrstu autorskog prava. Po mojim saznanjima to nije autorski rad, pa bih htio u prigovoru koji sastavljam to i istaknuti. Hvala lijepa!
  5. neformalna grupa je tijekom 2009. radila posao uz UGOVOR O AUTORSKOM DJELU. izvršen je porezni nadzor prigodom izvršenja posla. kako poreznik nije smio ući u privatni posjed obavio je razgovor s predstavnikom grupe izvan posjeda koji mu je pokazao ugovor na kojemu su sadržani članovi grupe koji su obavljali posao. kako porez na dohodak nakon izvršenja posla nije plaćen pozvani su članovi grupe na razgovor. međutim, dvije osobe koje su navedene u tom ugovoru nemaju veze s tim poslom i nisu bili na licu mjesta, ali ih porezna tereti, jer su, jednostavno, navedeni u ugovoru. da li je predstavnik grupe (i jedini potpisnik tog ugovora) učinio prekršaj ili kazneno djelo? da li podnijeti kaznenu prijavu i za šta kako bi se taj slučaj sankcionirao? thx!
  6. neformalna grupa je tijekom 2009. radila posao uz UGOVOR O AUTORSKOM DJELU. izvršen je porezni nadzor prigodom izvršenja posla. kako poreznik nije smio ući u privatni posjed obavio je razgovor s predstavnikom grupe koji mu je pokazao ugovor na kojemu su sadržani članovi grupe koji su obavljali posao. kako porez na dohodak nakon izvršenja posla nije plaćen pozvani su članovi grupe na razgovor. međutim, dvije osobe koje su navedene u tom ugovoru nemaju veze s tim poslom i nisu bili na licu mjesta, ali ih porezna tereti, jer su, jednostavno, navedeni u ugovoru. da li je predstavnik grupe (i jedini potpisnik tog ugovora) učinio prekršaj ili kazneno djelo? da li podnijeti kaznenu prijavu i za šta kako bi se taj slučaj sankcionirao? thx!
  7. Da li je moguće spriječiti uporabu žiga na temelju podnesene prijave žiga? Postupak registracije je u tijeku i traje već gotovo 4 mjeseca, a žig se neovlašteno naveliko koristi i time se nanosi šteta. Znam da je žig uvjetno zaštićen od datuma podnošenja prijave. Da li čekati završetak postupka registracije, pa onda tražiti naknadu štete i spriječiti daljnje korištenje ili već sada imam pravo spriječiti korištenje žiga? Hvala!
  8. Nisam nasao do sada na forumu sličan problem. Oprostite ako se ponavljam. Imam ugovor na određeno (do 02.10. o.g.). Od 08.04.2009. sam na neplaćenom dopustu. Do 08.04.2009. sam iskoristio cijeli godisnji odmor iz prosle godine. Do 08.04.2009. sam u neprekidnom radnom odnosu 2 godine. Da li imam pravo na godisnji odmor i koliko u ovoj godini? Hvala!
  9. Poštivam! Danas je u trgovinu gdje sam kupio lap dostavnom službom stigao lap sa servisa iz m-sana. Po evidenciji ovlaštenog servisa oni su ga popravili 44. dan i poslali 45. dan, a on je stigao 46. dan - oni su ga zaprimili 23.02. No, lap je 19.02. zaprimljen u trgovini gdje je i kupljen, te poslan m-sanovim kamionom sutradan 20.02. o čemu postoje i pismene potvrde. Dobio sam savjet od odvjetnika da ne uzimam taj lap, jer je mojih 45 dana prošlo, predao mu potvrdu iz trgovine sa datumom 19.02. (prijem robe za slanje na servis), jamstvo i račun. On namjerava trgovini poslati opomenu pred tužbu uz zadržavanje prava za naknadu štete koja je prouzročena nepoštivanjem Zakona o obveznim odnosima. Da li je trgovina u ovom slučaju odgovorna (meni su usmeno priznali odgovornost, ali direktor ne želi snositi posljedice) i mislite li da će vrijeme biti bačeno uzalud? Ukoliko prihvatim popravljeni laptop, da li bi se trebala obnoviti cijela garancija s obzirom da je zamijenjena matična ploča (u m-sanu to ne prihvaćaju)? Hvala!!!
  10. Poštivam! 01.07.2007. sam potpisao ugovor na određeno (3 mjeseca). 01.10.2007. sam potpisao ugovor na određeno (1 godina). 01.10.2008. sam potpisao ugovor na određeno (1 godina). Ne radi se o nikakvoj zamjeni. Ugovor ima određen kraj trajanja. Da li i kada stječem pravo na ugovor na neodređeno i da li 4. ugovor (kada istekne treći koji važi do 01.10.2009.) smije biti na 1 godinu s obzirom da bi to ukupno bilo 3 godine i 3 mjeseca neprekidnog radnog staža? Hvala!
  11. Iz inata ne želim platit kaznu, pa me zanima da li je ona uistinu i utemeljena. Dobio sam, naime, kaznu od gradskog poduzeća koje naplaćuje parking u iznosu od 60,00kn zbog neplaćenog parkinga. Moje vozilo je uočeno u 17:38, a kazna stavljena u 18:02h. Cijena jednog sata parkiranja je 3,00kn, a parkiranje se naplaćuje do 19:00h. Zašto nisam platio parkiranje? Nisam obraćao pozornost na ulazu na tu (nazovimo) livadu da se tu ustvari naplaćuje parking i stvarno nisam očekivao naplatu. Da ne bi bilo zabune, nije zelena, nego samo blato i šut (kamenje) i nema nikakvih obilježja na tlu. Da li je to propisno označeno parkirno mjesto? Mala napomena: odlučio sam se protivit jer mi u sjedištu tog poduzeća, ne žele pružiti mogućnost prigovora, naplatiti taj sat parkiranja, nego potražuju 30,00kn. Hvala!
  12. Isprika petpetici, zahvala ljutku. Učinit ću tako. Inače, za sve moraliste - imam uistinu pravi razlog zašto sam prošao tom jednosmjernom. Misleći da je taj razlog usvojio i dotični gospodin iz murije (jer je odavao takav dojam), vidno sam se šokirao dobivši jučer na kućnu adresu prekršajni nalog koji je do mene putovao točno 5 i pol mjeseci. Danas, kada sam pribraniji, otkrio sam grešku. Hvala lijepa, pozdrav!!!
  13. Mislite na prostatluk ili prostakluk? Gospodine, zar ne bismo ovdje trebali argumentirano raspravljati? Evo, ja Vam odgovorno i iz iskustva tvrdim da je hrv. policija prepuna polupismenih i nepismenih ljudi. Slutim da ste Vi ili netko Vama blizak u policiji, no to nikako ne abolira sav šljam koji se sakrio u toj instituciji. Ako ste se Vi tu identificirali, oprostite, ništa osobno.
  14. Očito sam bio nejasan. Automobil jeste zaustavljen izlazeći iz jednosmjerne. Međutim, ta jednosmjerna se nigdje ne spominje. Stječe se dojam iz naloga da je navedena ulica jednosmjerna, a nije. Svačeg ima u našoj muriji.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija