Jump to content

Franc

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Zakon o policijskim poslovima i ovlastima NN 76/09 Članak 70. Poligrafskom ispitivanju ne smije se podvrgnuti: 1. osoba koja je pod utjecajem alkohola, opojnih droga ili drugih psihoaktivnih tvari, 2. osoba koja ima ozbiljna srčana oboljenja, 3. osoba u stresnom stanju, 4. osoba koja uzima lijekove za smirenje, 5. osoba koja pokazuje vidljive znakove duševne bolesti ili poremećenosti, 6. osoba koja osjeća intenzivnu fizičku bol, 7. trudnica i rodilja, 8. dijete.
  2. Rođak mi ima veći iznos na štednoj knjižici u Njemačkoj. Nije nikad radio tamo niti imao boravak tj. ima štednju kao nerezident. Sada bi zatvorio štednju i prebacio novac u Hrvatsku. Na koji način je to najlakše i najbolje učiniti? Da li je potrebno da ide u Njemačku zatvoriti račun ili to može iz Hrvatske preko neke od banaka?
  3. Nisam vozio svoj auto nego sam nekoliko tjedana radio kao dostavljač pizze pa sam vozio dostavu sa vozilom pizzerie da si zaradim za plaćanje studentskog smještaja.
  4. Policija mi je ljetos izdala prekršajni nalog zbog prekoračenja brzine za 20 km/h u naselju(čl. 53. st.6.) 500kn+100 kn za troškove. Žalio sam se na kaznu pozivajući se na to da sam redoviti student, da nisam dosada prekršajno kažnjavan i da nemam prihoda. Prigovoru sam priložio potvrdu s faksa i potvrdu iz porezne. Sud mi je odbio prigovor i kao razlog naveo da nije potkrijepljen odgovarajućim dokazima temeljem kojih bi izrečenu novčanu kaznu mogao preinačiti ili ublažiti i gotovo. Nikakvo podrobnije pojašnjenje. Što sam još trebao priložiti da mi uvaže prigovor?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija