Jump to content

Ljepunice

Korisnik
 • Broj objava

  27
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Ruby ja održavam i koristim moj dio suvlasništva a susjed održava ostalo tj državno i svoje. Ja želim razvrgnuti suvlasništvo a neznam kako. Tužba ili?
 2. Matrix to je njegova opcija. Vjerojatno nezna postupak pa petlja. Što znači ovo "pretvorba"? I još jedno pitanje kako najjednostavnije razvrgnuti suvlasništvo s državom i susjedom? Kako razvrgnuti Čak i u slučaju da mi susjed ne želi potpisati razvrgnuće . Hvala
 3. Matrix to je njegova opcija. Vjerojatno nezna postupak pa petlja. Što znači ovo "pretvorba"? I još jedno pitanje kako najjednostavnije razvrgnuti suvlasništvo s državom i susjedom? Kako razvrgnuti Čak i u slučaju da mi susjed ne želi potpisati razvrgnuće . Hvala
 4. Poštovani nijedan Geodeta nema pravo rješenje. Molim vas za pomoć. Na parceli smo tri vlasnika. Ja 30/64 , društveno vlasništvo 17/64 i susjeda 17/64. Moj jedan dio zemljišta je građevinski i tu stoji legalizirana kuća a druga polovica je poljoprivredna parcela. Želim se odvojiti i imati svoje 1/1 te također želim ucrtati kuću. Geodeta ima neka rješenja ( da mi opcina pokloni moj dio) ali to bi značilo ponovno plaćanje poreza koji sam već jednom platila. Molim kako ću to riješiti. Nešto mi spominju zakon o građ. zemlj iz 1991. tj ako je tada općina bila vlasnik za mene je to olakotna situacija a ako nije prenaša se na državnu imovinu? Ja želim biti svoj na svome. Hvala
 5. Usmeno dogovoreno polovica a ugovor složen na cijelu parcelu. Moj opunomoćenik nije pazio na sadržaj ugovora pa je tako cijela parcela prenesena na mene. Ja bih to rado ispravila na najjednostavniji način. Radi se o poljoprivrednom zemljištu. Hvala
 6. Molim pomoć, nedavno sam saznala da sam umjesto pola ustvari kupila cijelu zemljisnu parcelu. Htjela bih višak vratiti a da nikoga ništa ne košta. Ima li neki bezbolni način da se ispravi greška .Hvala
 7. Molim odgovor. KOd poslovno uvjetovanog ugovora-višak radne snage, poslodavac mi je izračunao otpremninu i u otkaznom ugovoru naveo da se poziva na zadnji ugovor o radu iz 2009 a prije toga sam imala još dva ugovora koji su se djelom mijenjali. Znači moj početak rada kod poslodavca je 1998 godine. Kako ću znati jesam li dobila ispravan iznos otpremnine jer mi se čini da je tu neka muljaža, želi smanjiti broj godina za izračun otpremnine. Usmeno mi je rekao da se uvijek poziva na zadnji ugovor jer da su prijašnji ugovori stavljeni van snage danom potpisa novog ugovora. Je li to istina i može li to utjecati na iznosom otpremnine?
 8. Neobičan slučaj-pomagajte. Porezna uprava za prošlogodišnju prijavu poreza želi od mene da navedem još i porez na dohodak a vezano za podizanje životnog osiguranja. Napominjem nisam nikada koristila poreznu olakšicu po tom osiguranju. Molim ima li nešto tako u zakonu jer sam ja morala izvršiti otkup police tj. uzeti novce koji su me pripadali tog trenutka. Kako sam već na gubitku jer moram prekinuti osiguranje i uzeti daj šta daš, pa zar nije van svake pameti - već oporezovani novac na plaći još jednom oporezuju. Ako sam uplatila nečega 100 a dobila 70 šta tu nije jasno i šta se tu ima oporezovati? To je gubitak iz aviona vidljiv. Hvala.
 9. Hvala. Kak je sve to koma. A javni bilježnici ovjeravaju bez ikakvog pitanja upućenog strankama gdje bi se moglo puno ljudske gluposti spriječiti. Samo da je bilježnik pitao mog supruga ma bilo kakvo pitanje možda bi se ovaj zamislio nad tim darovanjem bez mojeg znanja. Hvala još jednom.
 10. Znači, u braku smo od 1988.god. stan darovan 1996.god. U darovnom ugovoru od tete navodi se kao razlog darivanja "jer me financijski pomaže".Kod otkupa stana na uplatnici jasno se vidi mužev potpis tj. on je uplatio našim novcem otkup.Naravno i pogreb smo mi snosili. Imam li neke šanse za povrat mojeg dijela jer moram i ovu djecu školovati. Hvala.
 11. 25 godina smo u braku imamo dvoje djece 21 i 16 god. Muž iz prvog braka ima jedno dijete starosti 30 god. Bez mojeg znanja muž je darova djetetu iz prvog braka, stan koji je bio 1/1 njegovo vlasništvo unatoč oporuci koju je sastavio i tamo naveo da taj stan ostavlja djetetu iz prvog braka. Jako sam povrijeđena i želim raskid tog darovnog ugovora tj. vraćanje na stanje prije darivanja. Molim Vas koji je način da taj stan bude ponovo u našem vlasništvu. Pa neka se čeka ostavinska gdje će biti predočena oporuka i po njoj se vršiti raspodjela.
 12. Molim za daljnji savjet jer smo zapeli na pola puta. Ostavinu smo pokrenuli iza bake ali se ispostavilo da ipak imaju neki nasljednici koji bi mogli polagati pravo na dio te neriješene 1/5 koja je na baki. Da li ja mogu prodati svoje dijelove tj. 4/5 nekome i da se taj novi vlasnik upiše kao suvlasnik moje bake. Znači umjesto mene u 4/5 biti će na vlasničkom izvadku netko n.n. i moja baka u 1/5. Silno mi treba novac pa ako neću napraviti štetu kupcu obustavila bi ostavinsku i išla u prodaju svog dijela i još nešto kako bi onda glasio kupoprodajni ugovor zbog poreza kojeg plaća kupac? Hvala unaprijed.
 13. Imam još jedno pitanje. Naganjavam tu ostavinsku ali mi rekoše da prvo imovina ide na prvog nasljednika koji također nije živ a to je moj otac. Znači prvo s bake na mog oca pa tek onda na mene. Koliko to sve traje?
×
×
 • Napravi novi...