Jump to content

griblja

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Imam 54 godine i sina od tri godine.U mirovini sam i zanima me prava mog malog ako me zdravlje izda. Nisam u braku sa majkom djeteta i ne živimo na istoj adresi,ako je to šta bitno.
  2. Kakve papire moram napraviti da budem zakonsko zastupnik. Majka djeteta i ja nismo u braku,a ni na istoj adresi.
  3. Ako sam dobro razumio sin može biti oslobođen
  4. Uskoro prodajem svoj mali stan -23m ikupujem veći od 45m. Imam sina od dvije godine.a ja sm prešao pedesetu i želim odmah nakon kupnje darovati,prepisati na sina uz moje doživotno korištenje stana. Na prvi stan sam bio oslobođen poreza jer je bila prva nekretnina. Ali sam ga kasnije platio jer sam uredno imao podstanara,a nisam poznavao zakon. PITANJE- Hoću li biti oslobođen poreza od pet posto ako darujam sinu, ili sam oslobođen jer sam platio porez na prvi stan-što čisto sumjnjam. Nisam u braku.Majka djeteta je u blokadi na FINI pa se bojm za stan.
  5. Hvala na odgovoru. Majka je naslijedila mirovinu od muža, skupa ona i ja plaćamo sve troškove. Znači,pod hitno bi trebao napraviti ugovor o doživotnom uzdržavanju ?
  6. živim sa majkom,(otac umro prije sedam godina)i stan je prepisan na mamu. brat i sestra imaju svoje stanove i svoje obitelji. kako se dijeli stan,u slučaju majčine smrti(70 m). majka je 100% invalid,na mojim leđima je sve.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija