Jump to content

Iluminate

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani cigo1, zahvaljujem na vašem savjetu...nadamo se da će poslodavac stvarno uvidjeti da se radi o podmetanju i sve zbog toga da moj prijatelj ne bi napredovao jer oni "pikiraju" na bolje radno mjesto...hvala,još jednom
  2. Poštovani svi..molim vas za hitni savjet..kolega već 3 godine radi u skladištu limarije ( unutar trgovine limom ima 2 skladista od kojeg on i kolega rade u jednom a ostalih 4 kolege u drugom skladištu ).Uvijek je sve bilo uredu što se tiče međuljudskih odnosa do sada ( 02.02.10.) kada su mog prijatelja dvojica ( jedan je njegov kolega iz skladišta i jedan iz drugog skladišta)kolega optužili da potkrada firmu odnosno da odnosi materijal iz firme i da prodaje lokalnim limarima.Želim reći da je rađena inventura ( 30-31.12.2009.) na kraju godine i sve je štimalo.Prije neki dan ta dvojica su optužila mog prijatelja za krađu potkrijepivši svoju optužbu snimkom ( na snimci se vidi datum 15.12.2009. oko 13h ) sa privatne videokamere koju su sakrili u skladište gdje moj prijatelj radi.Na snimci se vidi da on iznosi materijal izvan skladišta i ništa drugo,ne vidi se kamo ga nosi itd. Inače u njegovom opisu posla je da iznosi materijal iz skladišta kad dođe kamion u nabavu znaci naručeni dio materijala natovari u kamion koji to dalje odvozi.Iz pouzdanih izvora saznali smo da su lokalnim limarima poznata ova dvojica,koja su optužila mog prijatelja za krađu,po preprodaji limarskih materijala.Inače moj prijatelj se ističe u firmi kao vrijedan,odgovoran i pouzdan djelatnik i bilo je govora čak o promaknuću na više radno mjesto da bi se sada ovo dogodilo.Pošto se radi o inozemnoj firmi regionalni direktor pozvao je vlasnika da dođe u Hrvatsku i pomogne da se sve riješi ali nas je strah da bi ni kriv ni dužan nastradao.Molim vas savjet kako da se pravno zaštiti i što može napraviti u svezi svega ovog. Unaprijed zahvaljujem svima..
  3. Jos jedanput zahvaljujem Utjerivacuzakona. Najgore je to sto sad kad bi i htjeli "istjerati pravdu",zakomplicirali bi sebi zivot a i djetetu takodjer. Zato bolje sutimo i zahvaljujemo Bogu da se nije dogodilo nista gore.Da smo negdje u Americi mozda bi to bilo malo drugacije...!
  4. Zahvaljujem Utjerivacuzakona na odgovoru. Nakon par dana smo saznali da je djecak razbio bocicu a ne moja djevojcica ( koja je stajala kraj njega ).Da ne bi doslo do sukoba izmedju roditelja sve su tete smislile, da zataskaju stvar.Ovo je zastrasujuce ali stvarno.
  5. Postovani svi! Molim vas za savjet..naime,moja djevojcica ima 2g. i 8mj. i ide u privatni vrtic ( starija jaslicka grupa ).Prije nekog vremena ravnateljica je pokrenula projekt "otvorena vrata"( misli se doslovno na vrata svih vrtickih skupina).Radi se o tome da su djeca iz starije vrticke,mladje vrticke i starije jaslicke grupe zajedno u 4 prostorije u kojima se naleze "centi za igru".Radi se o centrima koji sadrzavaju materijale poput stakla,metala,keramike i alate poput pravih pilica ,cekice i cavle.Dakle radi se o opasnim materijalima.Prije neki dan moja se djevojcica igrala sa dvije staklene bocice,odnosno udarala je jednu od drugu ( kazu tete-citiram "proizvodila glazbu") dok bocice nisu pukle u rucicama dok je teta stajala kraj nje ( nemogu to vjerovati).Staklo se pokupilo ali dijete se tetama obratilo nakon pola sata da je boli trbuh.Kad su pogledale ispod majice vidjeli su da je komad stakla upao u majicu i isjekao je po trbuhu.Krvavu majicu su skinule i nasprejale sa Bivacinom.Tada sam primila od tete poziv koja mi je to sve ispricala ali s takvim tonom da je ustvari dijete ispalo krivo a ne one koje su stajale kraj nje i sve to gledale.Teta je rekla da nije nista i da se ne sekiram a to sto je moje dijete isjeceno staklom po trbuhu trebala bi izgleda zaboraviti ili neznam sta..Moje pitanje je da li su djeca u vezi toga zasticena zakonom i da li ovdje postoji pravna osnova za tuzbu jer ovo sto se dogadja je katastrofa...
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija