Jump to content

novi_nadimak

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala, proučim navedeni zakon za svaki slučaj!
  2. Znaci smijemo staviti stupiće ili slično? Imamo neku ideju odraditi to sa nizom većih kamenih komada obzirom da kamenja imamo na bacanje. Samo nam se nameće pitanje da li smijemo ili ne smijemo baš nikakvu prepreku stavljati u ta 2 metra od ceste?
  3. U planu je pokriti prostor videonadzorom cim bude prilika (citaj financije dopuste) ali obzirom na iskustva s pojedincima nece biti neke pomoci. Ako netko stane na drvorišna vrata (zatvori ih) i telefonira i kada otvoris da izadjes s autom i stojis u autu on se ne mice, potrubis mu a on samo hladno spusti prozor i krene se derati da sta koji k...c trubim i sta ne vidim da je stao telefonirati ili jednako ladno objasni da je stao pisati (prije nego je ista stigao obaviti) ili "evo samo stao da pocistim auto / istresem mrvice / izbacim smece" nekako mislim da takvi nemaju dovoljno srama da bi ih natpis o kamerama ili kamere omeo u tome jer oni ionako misle da imaju pravo na to. Neki dan izlazimo iz dvorista autom ( ispred ulaza je preko 3.5 m nasega) i zena pod punim gasom se iskljucuje iz prometa i jos nama trubi jer kao "mi njoj iskacemo". Nekako mislim da tu nista osim fizickih prepreka ne pomaze. A ako uspijemo onemogućiti zaustavljanje riješili smo 90% problema i onda preostalih 10% (sam kolni prilaz) pokriti kamerama i paljenjem svjetla na prilazu uz pomoć ukopanog senzora za vozilo (kao semafori).
  4. Pozdrav, imamo slijedeći problem; zemljište je smješteno uz županijsku cestu i od strane županijske uprave za ceste je definirano da ogradni zid mora biti udaljen od kolnika minimalno 2 metra, što je prethodni vlasnik i ispoštovao prilikom gradnje ogradnog zida i zid je udaljen minimalno 2 m do nešto preko 3.5m na najširem dijelu (uz kolni ulaz) što ima smisla obzirom da je to taman prije zavoja i na taj način je povećana preglednost prilikom izlaska vozilom. Prostor izvan ogradnog zida je travnata površina s nekoliko stabala koja su odmah uz rub zida i to u najširem dijelu. Problem nastaje što je svima ta površina iznimno zgodna za zaustavljanje, pa se stalno zaustavljaju vozila dijelom na asfaltiranom dijelu prilaza dijelo na travnatom dijelu. Staju telefonirati, urinirati (neki ne barem potrude to obaviti na zidu ili stablo dok neki bez pardona to obave na dvorišna vrata), staju očistiti vozila i smeće bacaju vani pa tako stalno pronalazimo otpad, papire, boce, korištene kondome i drugo. Ako smo tamo i pokušamo ljude upozoriti da je to neograđeni dio dvorišta u pravilu dobijemo protunapad da zovemo policiju i da je to stvarno naše da bi ogradili a ne pustili izvan zida. Osim toga i cestari to doživljavaju kao javnu površinu pa su npr proljetos porezali stabla do debla iako je krošnja u cjelosti bila izvan gabarita ceste odnosno unutar tog neograđenog dijela zemljišta. Naravno, prilikom toga dvije grane su samo zapilili 2/3 i nisu ih skinuli do kraja pa je na nekom slijedećem jačem vjetru to popucalo i odvalilo se na cestu. Sva sreća pa nije nitko bio u prolazu ali da je došlo do neke štete vjerujem da bi se brzo našlo da su stabla privatna. Kakva su naša prava korištenja i raspolaganja tim dijelom zemljišta da na neki način onemogućimo zaustavljanje vozila, bez "ratovanja" sa županijskom upravom za ceste i sl, jer realno nama odgovara otvorenost prostora radi preglednosti prilikom izlaska vozilom jer se u glavnom nitko ne pridržava ograničenja od 60 km/h već uobičajeno voze i bitno brže nerijetko i duplo i više a policija nije zainteresirana za riješavanje ovog problema i prebacuju odgovornost na druge; ali to je neka druga priča i problem. Unaprijed zahvaljujem!
  5. Pozdrav svima! Muči me naplata potraživanja prema nekim našim klijentima. prije smo pokušavali sa javnim bilježnikom te odvjetnikom, koji nisu uspjeli ništa postići (neki već blokirani, a neki inače problematični klijenti izjavili su da smo nesavjesno obavljali svoj posao (računovodstvo) te tu je sve stao. Od svega uspjeli smo samo povećati svoje troškove jer niti jedna lipa nije naplaćena (radilo se i po nekoliko godina neplaćenih računa, u kojima su se naravno gomilali naši troškovi rada). Te smo se od tog novca jednostavno oprostili. sada smo u situaciji da imamo nekoliko klijenata kojima smo otkazali suradnju zbog neplaćanja (već su prije opominjani ali ništa od toga). dali postoji način da naplatimo ta potraživanja bez da si ponovo nagomilamo troškove odvjetnika i bilježnika a ne postignemo ništa? ispričavam se ukoliko ponavljam pitanje ali u postovima koje sam pročitao nisam naišao na odgovor. unaprijed hvala na pomoći.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija