Jump to content

Benjamin

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Benjamin objavio

  1. Neznam dali se zezaš ili stvarno neznaš ali, eto kad tako misliš, otiđi u bilo koli pet shop i pitaj da ti daju hranu za papagaje, možda imaju i čistu konoplju, a ako ne onda sigurno imaju mješavinu u kojoj je i sjeme konoplje... Pogledaj: http://www.semekorp.com/proizvodi/hrana-za-ukrasne-ptice/ ili evo i čiste: http://www.carpista.com/shop/index.php?cPath=46&osCsid=c82c64a7d8f3382233d5c295858229e4
  2. Ljutko: Ok, ali ajde molim te odgovori mi onda na pitanje, ako ja idem u trgovinu, kupim paket hrane za kanarince (konoplje), izvadim šaku sjemenki, kutiju ostavim doma, izađem van i sjednem na klupu da hranim golubove. Dali sam napravio prekršaj ili krivično djelo???
  3. O vidim da se razvila bogata diskusija, zanimljivo... Pročitao sam sve postove i došao do sljedećeg zaključka. Dakle ako nema razlike između sjemenki industrijske i indijske konoplje, a sjemenke se prodaju u svakoj drugoj trgovini, i mogu se kupiti BEZ ikakve dozvole, po tome bi bilo logično da nisu zabranjene, OSIM u slučaju ako se nepobitno dovedu u vezu s uzgojem ili prodajom marihuane. npr. ako neko ima posađenu travu, a nađu mu i sjemenke onda bi bilo logično da mu one trebaju za uzgoj, pa bi bilo prekršajno kažnjivo. Ali ako osoba posjeduje samo sjemenke, to onda nikako ne može biti kažnjivo djelo... npr. situacija 1.: Dali bi starijeg čovjeka koji sjedi na klupi i sjemenkama hrani golubove mogli kazniti -> nebi jer nema smisla pošto ih ima za kupiti u dučanu i služe tome. situacija 2.: na istoj toj klupi sjede tri dugokosa klinca i kod jednog pronađu sjemenke. Dali bi to mogli kazniti??? hhhhmmmm... Naravno da nebi, ali nekako mi intuicija govori da bi bilo problema. I šta bi tu mogli sada zaključiti, je li došlo do diskriminacije???? U svakom slučaju, mislim da samo posjedovanje sjemenki nemože biti kažnjivo, niti prekršajno ako se sjemenke ne dovode u direktnu vezu sa uzgojem/posjedovanjem/prodajom marihuane. p.s. poruka "Ljutku": "pusti ti mene (a mislim da nas ima ovdje vise) na miru i uvjerenju da je svatko sa jointom u ustima narkic" ...u najebali smo onda, pošto je sadašnji predsjednik amerike, kako ti kažeš, jedan običan narkić... Jer znaš i on je znao zapaliti... I šta ćemo mi sada kad on poludi u svom tom narkomanskom ludilu i počne bacat atomske bombe.
  4. "vas prijatelj je diler i sud ce ga osuditi kao punukrvnog dilera!" hmmmm... neznam dali si ironičan ili to želiš biti, ali ako je to istina onda mislim da Hrvatska može slobodno stisnut ruku zemljama kao što su, ...ma sve one zemnje gdje ti odsječu ruku ili te pošalju na 20-ak godina u čorku zbor travice ili nešto sl. Čudno mi je to jer znam da ako, npr. imaš zasađenu travu a ona ne sadrži thc, odnosno ispod neke zakonom određene količine takva "trava" ne prolazi na sudu. Možda sam u krivu ali mislim da je tako, ako netko zna neka objasni, hvala. Pa prema tome, ako niti sjemenke ne sadrže THC-a, zašto bi se nekog zbog toga osudilo???
  5. Pozdrav, zanima me ako itko zna kako je po hrvatskom zakonu rješeno posjedovanje sjemenja kanabisa. Dali je kažnjivo posjedovati isključivo sjemenke kanabisa (manja količina), ako je kakve su sankcije??? Pitam jer je moj prijatelj zatečen sa 17 sjemenki nakon jednog koncerta (nije imao ništa drugo). Dakle samo i isključivo sjemenke bez ijedne mrvice marihuane. Dali može očekivati kaznu i kakvu??? Molio bi ako itko zna i članke ili stavke u zakonu (ako postoje) za posjedovanje sjemenja. Hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija