Jump to content

ude

Korisnik
  • Broj objava

    2868
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  • Osvojio dana

    14

ude je na 28. veljače 2017 zadnji put osvojio dan.

Posjetitelji rado čitaju što ude objavi!

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. To znači da je tužitelj povukao tužbu, , i da se Vas ne tereti za ono što je u tužbi bilo bavedeno !
  2. Vaša odvjetnica se trebala usprotiviti i ne potpisati zapisnik , a vi također , jer nedostaje ono što ste govorili i nije Vam dopušteno da dadete svoj iskaz !
  3. Kupnja kuće bez svih dozvola i suglasnosti je rizičan posao . Kao prvo trebate provijeriti vlasništvo , pa krenuti u ured za urbanizam da provjerite da li je moguća gradnja na toj k.č. .Projekt može postojati , ali pitanje je dali se uklapa sa prostornim planom itd . Jedamput je jedan vještak rekao da kuća bez dozvole -nelegalna NE VRIJEDI NIŠTA . Jedna bezobrazno hrabra osoba na periferiji rijeke je cijelo prizemlje svoje kuće proširila na javni put u vlasništvu RH , pa sada vlasnici susjednih zemljišta i kuće nemaju pristup svojim nekretninama .Tu treba očekivati da institucije odrade svoj posao , i da bager riješi prostup nekretninama ostalih vlasnika .
  4. Bez rješenja o parcelaciji , bez geodetskog elaborata promijenjen je oblik i položaj , te površina k.č. bez sudjelovanja vlasnika k.č. , te pokušaj cijele imovine vremešnih vlasnika bez ikakve pravne osnove pripojiti susjednoj kj.č. osobi koja je zbog kriminala protjerana iz njemačke sa zabranom pristupa ?
  5. Sudac je bez uviđaja na licu njesta , u ovršnom postupku donio privremenu rušenja zida na posjedu ovršenika kojim su odijeljene nekretnine ovršenikove od nekretnina ovrhovoditelja , zid je star 48 godina -.Privremena mjera je donijeta prije pokretanja parničnog postupka i bez obavljenog uviđaja , samo na temelju neistinitog iskaza predlagatelja mjere ., a sve da bi uništio dokaz o provali na posjed ovršenika i nasilno mjenjao među , te u sklopu ZLOČINAČKOG UDRUŽENJA ostvario cilj da otme ČITAVU NEKRETNINU ovršenika na kojoj je izgrađena obiteljska kuća , 2 gospodarske zgrade i okućnicu koja služi objektu - Molim za kommentar takvig postupaka pred ovršnim sudom !
  6. Poštovani ! Dio te čestice na kojemu je septička još od prije rata i nitko nije postavljao nikakve zahtjeve , dapače građena je u krugu obitelji i uz suglasnost knjižnih vlasnika , znači da su još vaši prednici stekli pravo suvlasništva dosijelošću , te bi se to trebalo utvrditi sudskim putem . To pitanje bi se trebalo riješiti sporazumno razvrgnućem suvlasničke zajednice geometrijskom diobom tako da se septička jama ako ju samo vi koristite utvrdi kao posebna k.č. , da se izvrši parcelacija i namjena tog dijela k.č. kao jednostavna građevina - septička . U svakom slučaju vi i ranije vaši prednici jesu protekom vremena uz suglasnost rodbine postali suvlasnici tog dijela , novi vlasnici trebaju biti pismeno informirani od stručne osobe -odvjetnika kojemu trebate podastrijeti sve dokumente i dokaze o činjenicama . Tu može biti i situacija stjecanja prava vlasništva građenjem uz usmenu suglasnost ili čak usmene kupoprodaje tog dijela od strane prednika .Nekada su se usmeno dogovarale i zamjene .
  7. Definitivno nemate nikakvo pravo na tuđe vlasništvo i posjed ! Da bi stekli pravo na tuđu K.č. trebate ju kupiti , primiti u posjed uknjižiti ju , vršiti faktičnu vlast nad njom , pa tek tada može biti Vaša ! Pozdrav !
  8. Vi trebate ići u policijsku upravu po potvrdu kojom se utvrđuje da se desilo što ste prijavili , te u skladu sa potvrdom podnosite ODO kaznenu prijavu , i tada općinsko državno odvjetništvo podnosi optužni prijedlog -uvažava Vašu kaznenu prijavu ili vas odbija i upućuje da podignete privatnu tužbu , jer nema uvjeta za postupanje po službenoj dužnosti .!
  9. Poštovani da bi se mogli baviti vještačenjem potrebno je da dobijete suglasnost udruge stalnih sudskih vještaka , zatim treba Vas Sud uvrstiti na listu stalnih sudskih vještaka . Postoji EU pravna stečevina koja određuje uvjete da bi se mogao baviti vještvom . Npr . za mjerničnog vještaka može biti imenovana osoba koja ima završen fakultet za geodeziju, dakle određena je struka , obrazovanje itd . Vi trebate ispitati tko je na listama stalnih sudskih vještaka i dali svi udovoljavaju uvjetima u PGŽ iako se nije smjelo imenovane su osobe bez fakulteta za geodeziju što je bilo nedopustivo . Javnost ima pravo uvida u rješenja o sudskim vještacima . Pošaljite dopis predsjedniku suda sa upitom o nezadovoljstvu vrlo rijetkog angažiranja . Mene živo zanima kako netko ko nije ing. geodezije može dobiti vještačenje kada je to protuzakonito !
  10. Vi nemate pravo ući u tuđi posjed i uređivati ga . Na taj način ne možete steći pravo vlasništva . Zapušteno zemljište ne može postati Vaše bez da ga kupite , naslijedite ili nekim sporazumom steknete pravo vlasništva . Napušteno je ono zemljište koje se pismenom izjavom vlasnik odriče od prava vlasništva !
  11. Ako postupak o razvrgnuću suvlasničke zajednice nije pravomoćno okončan tj. netko je uložio žalbu tada sud donosi rješenje kojim se stranke upućuju u parnicu !
  12. 1. Trebate sklopiti sporazum o darovanju ! Prijenos je jednostavan ! 2. U ispravnom postupku , Vi podnosite prijedlog za ispravni postupak i formalno uknjiženi vlasnici daju izjavu da su oni formalno uknjiženi , da nisu u stvarnom posjedu i da nikada nisu vršili faktičnu vlast , a da su vaši prednici usmenom kupoprodajom stekli pravo vlasništva i posjed pred više od 20 godina ! Pozdrav
  13. Prijedlog nije odbijen , ali je sudac zahtjevao povlaćenje prijedloga bez obrazloženja! Podnositelj prijedloga je 100% invalid a prostorije suda su invalidu bile nedostupne , zakoniti zastupnik je povukao prijedlog .Pitanje je na koji drugi način je sudac mislio da se predmet riješi . ? ( dogovorom ?)dogovora U konkretnom slučaju radi se o neistinitoj uknjižbi suvlasnika , koji su uknjiženi bez pravnog osnova , nikada nisu vršili faktičnu vlast ,niti bili u posjedu citirane nekretnine nisu naslijedili niti kupili tu nekretninu , već je to naslijedio , vršio faktitčnu vlast i bio u posjedu jedino podnositelj zahtjeva i njegovi prednici , kojih danas više nema !
  14. Ručno vođena zemljišna knjiga i katastar imaju iste podatke . Kod prijenosa na novi način vođenja zemljišne knjige ispuštena je jedna k.č. dvorište i gospodarska zgrada koje je naslijeđeno 1/1. Podnijet je prijedlog za pojedinačni ispravni postupak .Sudac je tražio povlaćenje prijedloga i rješavanje tj. usklađenje na drugi način ! Koji ?
  15. ude

    Upravni spor

    ogledni primjer : prijedloga DORH-u za podnošenje zahtjeva za zaštitu zakonitosti protiv pravomoćne presude u upravnom sporu .
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija