Jump to content

ude

Korisnik
 • Broj objava

  2807
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  14

ude je zadnji put osvojio dan veljača 28 2017

ude objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

1 pratitelj

O ude

 • Rang
  Veteran

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. Poštovani ! Uputite izvanparničnom sudu prijedlog za razvrgnuće suvlasničke zajednice geometrijskom diobom , jer Vam suvlasnička zajednica više ne odgovara ,a česticu stvarno koristite kao 4 odvojena dijela tj svako svoj realni dio k.č. Prijedlog Vam treba sastaviti pravno educirana osoba . Prijedlogu treba priložiti kopiju katastarskog plana , vlasnički list i po mogućnosti Ured za urbanizam trebao bi vam dati potvrdu o namjeni zemljišta . Potrebno je vidjeti da li je moguća parcelacija navedene čestice .Sve se najlakše rriješava sporazumom ,na način da svako malo popusti u interesu bržeg rješenja . Pozdrav !
 2. Izvedene radove naručilac treba platiti . Izvođać može predložiti vještaka koji će izračunati vrijednost radova . To građevinska mafija i hoće ! Oni imaju u pričuvi korumpiranog vještaka koji radi za korumpiranog suca , vještaka i izvođača prevaranta .! Trebate biti pripreman da platite izvedene radove u skladu s pravilima struke ,po dogovorenim cijenama . Trebate pozvati izvođača da ispravi nedostatke , jer ćete u suprotnom predati drugom izvođaču da otkloni greške . Ugovor u pravilu mora biti sastavljen u pisanom obliku ,ali može se i usmeno ugovoriti određeni posao pred svjedokom .Iz izvedenih radova vidljivo je da je postojao usmeni dogovor , i sigurno je izvođač rekao za koju će cijenu izvesti te radove . Najbolje bi bilo da se dogovorite , jer parničenjem sa mafijom izvući ćete kraći kraj .
 3. To su prevare kao u bančinim ugovorima uglavci sa sitnim slovima koji puno znače !Takav postupak je prevara a ne diskriminacija !
 4. Kada imate broj čestice ,tada idete u gruntovnicu i zatražite uvid u zbirku isprava .U toj zbirci možete naći kupoprodajni ugovor ako postoji , rješenje o naslijeđivanju , sudska odluka ako je bilo parnice , te ugovor o dosmrtnom uzdržavanju ili doživotnom uzdržavanju ! Jednostavno zatražite dokumenat na temelju kojeg je došlo do prijenosa prava vlasništva i u kojim udjelima i sa kojeg vlasnika na kojeg ., kojeg datuma .Ima gruntovnica sa bezbroj krivotvorina . Ljudima su otimana zemljišta ,kuće , stanovi itd . Poznat mi je slučaj kada je osoba rođena 1947. dklopila ugovor o dosmrtnom uzdržavanju sa osobom koja je umrla 1947.i prepisala dio k.č. na sebe . Dakle tako daleko se ide . Putem tražilice pokušajte naći članak pod nazivom “ Afera gruntovnica " Pozdrav !
 5. Tu se može ustati tužbom za uznemiravanje posjeda i vlasništva -neovlaštenim prolazom i eventualno provozom .Uznemiravanje se sastoji u prolazu bez pravne osnove ( služnost i sl. ) od kada a traje još uvijek , uz uvrede i svojatanje vlasništva . Pozdrav !
 6. Poštovani !

  Vi bi trebali ustati tužbom radi uznemiravanja vlasništva ! Takva tužba ne zastarijeva . U prostornom planu stoji da  se na međi ne mogu graditi otvori . U tužbi ćete navesti kako je počelo i kada to uznemiravanje .Pretpostavljam da je uznemiravanje počelo izgradnjom otvora.Tužba za uznemiravanje  posjeda i vlasništva tj. onemogućavanje  normalnog korištenja. Međutim pitanje je do kuda seže Vaša terasa , da li do međe ,pa tada i susjed se može žaliti da i Vi njemu uznemiravate ,vlasništvo i posjed,ako je Vaša terasa udaljena od međe onoliko koliko predviđa Prostorni plan tada  nema straha  za Vas .

  Prema članku 100 ZV  na međi nisu dopušteni otvori , to je radi poštivanja susjedskih prava .

  Trebali bi sa dokumentacijom  posjetiti nekog odvjetnika da vas savjetuje kolike su Vam šanse da uspijete u sporu  sa” Tužbom za uznemiravanje posjeda i vlasništva !Konzultacije nisu skupe ,pa se radije konzultirajte nego samo se parničiti !

  Pozdrav !

 7. Poštovani ! U vlasničkom listu piše vjerojatno da ste Vi vlasnici 1/1 , tada pogledajte tko je posjednik u katastru ,.Tražite u gruntovnici da vam polažu glavnu knjigu za tu česticu i tražite presliku te stranice to košta 20 kuna , zatim idite u Županijski ured za urbanizam , sa kopijom katastarskog plana i napišite zahtjev da Vam se izda potvrda o namjeni te čestice , pa ako je prostornim planom izmijenjena namjena ,možete pokušati podnijeti zahtjev za zamjenu te čestice za drugu građevinsku česticu koja je sada u vlasništvu lokalne samouprave . U nekim lokalnim maoupravama to odobravaju.Može biti i situacija da je samo prostornim planom promijenjena namjena , a da vi niste izvlašteni .U takvom slučaju možete na lijepi način tražiti rješenje vašeg stambenog pitanja zamjenom K.č. Pre malo podataka ima da bi se moglo precizno odgovoriti .! Poštovana izmjene prostornog plana su uvijek date na uvid i javnu raspravu tako da taj razlog da niste osobno obaviješteni nije vam od pomoći. Ovog vam trenutka stoje na raspolaganju da zatražite zamjensko zemljište ili stambeni prostor. Pozdrav !
 8. Prijedlog za razvrgnuće suvlasničke zajednice predaje se ,Općinskom sudu mjesta gdje nekretnina leži. Prijedlog je najbolje da Vam sastavi pravno educirana osoba (odvjetnik) .U tu svrhu trebati imati izvod iz zemljišnih knjiga ,i povijesni izvadak iz zemljišnih knjiha , adrese svih suvlasnika , a za one koji čije adrese Vi ne znate pribaviti će odvjetnik putem PU ili će predložiti sudu da se osobama nepoznata boravišta postavi staratelj .Staratelja postavlja CZSS . Pozdrav !
 9. ude

  Dilema oko vlasništva

  Poštovani ! Tko se vodi u gruntovnici kao vlasnik ? Tko se vodi u katastru kao posjednik .? Ako se Vaši prednici vode u katastru kao posjednici ,pa ste Vi na temelju rješenja o nasljeđivanju također upisani kao posjednik , tada bi bogli tužbom za utvrđenje prava vlasništva dosijelošću dobiti presudu u Vašu korist ! Na tužbu ste trebali odgovoriti kako u pozivu za roćište piše ,jer ako niste dali odgovor na tužbu tada se smatra da se slažete sa tužbenim zahtjevom . Za takve parnice treba Vam odvjetnik ! Pozdrav !
 10. Poštovani ! Vi imate pravo razvrgnuća suvlasničke zajednice isplatom čl-51.st.3. ZV.Prijedlog za razvrgnuće rješava se u izvanparničnom postupku Općinskog suda mjest a gdje se nekretnina nalazi ! Nakon razvrgnuća suvlasničke zajednice rješenje se provede u zemljišnim knjigama i vi podnesete zahtjev uredu za katastar da također provede rješenje o pravu na posjed 1/1 na obje čestice ! Pozdrav !
 11. Poštovani ! U vlasničkom listu je vlasništvo izraženo u udjelima npr. Vi ste vlasnik 1/1 na k.č. površine čhv. x ili ste suvlasnik i vaš suvlasnički udio na toj čestici je 5/100 ili više .Uglavnom zbroj svih udjela suvlasnika mora biti 100/100. U gruntovnici vlasništvo je izraženo u udjelima . U katastru najčešće ili gotovo uvjek površina je izražena u m2 i ime posjednika k.č. ,a moguće je da na jednoj ćestici ima više posjednika. Imati pravo na posjed nije dokaz da ste vlasnik te k.č. !
 12. Poštovani ! Umrla osoba ne može biti stranka u postupku ! Časom smrti imovina umrle osobe prelazi na nasljednike ,ali i dugovi preminulog prelaze na nasljednike i to onih nasljednika koji se prihvate nasljedstva ali samo do visine nasljedstva koje svakom nasljedniku pripada . Nasljednici se mogu odreći svog nasljedstva davanjem izjave o odricanju od nasljedstva .Takva izjava je neopoziva . Pozdrav !
 13. Privatno se vlasništvo može expropirati uz pravičnu naknadu ,i to u slučaju kada je u pitanju opći interes ! Opći interes ne može biti potreba nekih drugih susjeda da prolaze preko tuđeg vlasništva i posjeda ! Kod izdavanja građevinske dozvole nadležni organ po službenoj dužnosti pazi da li gradilište ima osiguran prilazni put i to je uvjet za dobivanje građevinske dozvole . Oni koji trebaju prolaziti preko nečijeg posjeda trebaju sudskim putem ostvariti služnost puta (prolaza, prevoza ) također uz naknadu vlasniku ! Pozdrav !
 14. ude

  Tužba/protutužba miruje

  Poštovana ! Kada ste podnosili protutužbu sigurno ste naveli .poslovni broj predmeta na koji ulažete protutužbu . Nađite taj broj predmeta i provjerite u E-Predmetu putem interneta u kojoj je fazi rješavanje tog predmeta . Iz statusa predmeta moći ćete očitati koje su sve radnje poduzete . U koliko se ne možete snaći na internetu tada otiđite sa brojem predmeta na koji ste uložili protutužbu i kopijom protutužbe pa se raspitajte ili kao zainteresirana stranka tražite uvid u spis ! Pozdrav !
 15. Ako ste suvlasnik tada možete postati samovlasnik Vašeg suvlasničkog dijela : -geometrijskom diobom - ako su udjeli ostalih suvlasnika do 10% tada Vi imate pravo na razvrgnuće suvlasničke zajednice isplatom ,bez da dokazujete poseban interes čl.51.ZV. Najbolje je pokušati razvrgnuće suvlasničke zajednice sporazumom svih suvlasnika . Pozdrav !
×
×
 • Napravi novi...