Jump to content

martina558

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Dakle prema mojim saznajima, koliko sam shvatila, novinar ne smije pisati o osobi niti objavljivati sliku bez njenog dopuštenja. Ipak, postoje li neke iznimke? Što je s javnim osobama i kada javna osoba piše o nekome tko nije? A što je s maloljetnim osobama? Svjedok sam jednog takvog slučaja objavljivanja teksta i slike bez ikakve obavijsti i upita. Također, kod pokušaja demantiranja, cijela izjava je totalno izokrenuta na štetu osobe. Molim vas da mi netko to pojasni.
  2. Kakve su sankcije za osobu prijavljenu za maltretiranje preko interneta i mobitela (vulgarne i uznemirujuće poruke te pokoja prijetnja) ?
  3. Članak 214. (1) Punoljetna osoba koja izvanbračno živi s maloljetnom osobom koja je navršila četrnaest godina života a nije navršila šesnaest godina života, kaznit će se kaznom zatvora od šest mjeseci do tri godine. Znači da osoba sa 16 ili više godina smije živjeti izvanbračan život.
  4. Zanima me da li je legalna veza šesnaestogodišnjakinje i tridesetogodišnjaka, koja traje već više od godinu dana, a uključuje i spolni čin uz pristanak maloljetnice? Nadalje, da li novine smiju objaviti nečije ime i sliku i pisati u tom kontekstu, bez dopuštenja te osobe? Unaprijed zahvalna.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija