Jump to content

KATE85

Korisnik
  • Broj objava

    137
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je KATE85 objavio

  1. Poštovani! mene zanima što se događa ako su na vlasničkom listu pokojne osobe - nije provedena ostavinska rasprava, a postoje njihovi udjeli u imanju; konkretno samo iza moje pokojne bake i djeda je provedena ostavinska, moj otac je to naslijedio, on je većinski vlasnik(66%), ali na vlasničkom listu su neke i umrle osobe, koje imaju vrlo male udjele u zemlji.. Što sad napraviti da moj otac i njihove dijelove prenese na sebe, da postane potpuni vlasnik? Unaprijed zahvaljujem!
  2. KATE85

    Posjed...

    Poštovani! Što znači "uživati u miru posjed"? Unaprijed zahvaljujem!
  3. Hvala na odgovoru! To su čestice zemlje koje su odavno kupljene i samo su upisane u katastru na mog oca, ali očev otac je to kupio i nije prenešeno na njega u gruntovnici, u gruntovnici je još na starom vlasniku i to je SVE pod plavom bojom... A u ratu su izgorjeli kupo-prodajni ugovori... Pozdrav!!
  4. Poštovani! Što znači ako se neka čestica u gruntovnici nalazi pod plavom bojom bez naznačene površine i piše ZK ULOŽAK(NIJE VERIFICIRAN)? HVALA VAM PUNO!
  5. Hvala na pomoći! To sam i mislila, a sigurna sam da je moj pokojni djed kupio te čestice...ali bila sam jako mala kad je on umro... Provjerit ću povijesne činjenice!
  6. Hvala vam na odgovoru! Sve sam ponovo pročitala, ali nije mi jasno ovo, ako je to moj djed kupio prije mnogo godina, zar to ne bi trebalo biti registrirano u povijesnom izvadtku čestica u gruntovnici vlasnika na kojima se nalaze čestice...? I tu bi trebao biti dokaz da su čestice kupljene? Hvala!
  7. Poštovani! Što je točno "vanknjižno vlasništvo"? Moj pokojni djed je kupovao zemlju prije puno godina(50-60),ali u ratu su kupoprodajni ugovori izgorili i te čestice zemlje upisane su u katastru kao moje, ali nisu u gruntovnici. U gruntovnici se vode još na starim vlasnicima, kako bi ja sad mogla dokazati da su te čestice zemlje moje? Hvala unaprijed!
  8. Poštovani! hvala na odgovoru! Sve sam razumjela! Ovdje se radi o nekretninama, zemlji, česticama zemlje, a ne o stanovima i kućama...
  9. Hvala na odgovoru! Nisam precizirala, nisam mislila na k.č. nego na suvlasničke udjele, npr, na vlastovnici piše ime i prezime prve osobe te npr broj(5/10), druga osoba(1/10), treća(3/10) udjela... Što točno znači prvi, a što drugi broj? Prva bi osoba u ovom primjeru bila većinski vlasnik? Ako je većinski vlasnik koja su njezina prava u odnsou na manjinske vlasnike? Hvala puno i pozdrav!
  10. KATE85

    Z.k. uložak

    Poštovani! Može li mi netko pojasniti što znače točno brojevi u z.k. ulošku npr.(5/21, 1/10), znam da su to suvlasnički udjeli, ali što točno znači prvi, a što drugi broj..? Jeli se u online zemljišnoj knjizi mogu vidjeti ostali suvlasnici? U online zemljišnoj knjizi primjetila sam da su neke čestice PLAVE BOJE, i piše Z.K. ULOŽAK nije verificiran.. Što to znači što bi trebalo napraviti? Hvala unaprijed!
  11. Poštovani! Hvama Vam na odgovoru...! Moji stari preci(pradjed i drugi..) naravno kupovali na temelju ugovora, ali u ratu moja obiteljska kuća je izgorila i kuporodajni ugovori su izgorjeli, a ono što nije izgorijelo je uništeno.... Naravno, tu su bili i dokumenti o katastarkim česticama, sve opisano, gdje se nalaze...svi dokumenti... I sve je uništeno, ali ja sam izvadila gruntovni i katastarski list, ali ne znam zašto iz grunotvnog lista moga oca, neke čestice se nalaze u katastru dubrovačke općine, zbog čega to? I što bi se moglo uraditi po pitanju uništenih kupo-prodajnih ugovora? Puno Vam zahvaljujem! Puno ste mi pomogli..!
  12. Poštovani¨! Kako se vanknjižno vlasništvo može riještiti da se čestice upišu u gruntovnicu, moželi se nešto pravom dosjelosti ako za to postoje uvjeti? Hvala puno i pozdrav!
  13. Ako netko zna točno informacija, molim pomoć u odgovoru!! Hvala puno!
  14. Poštovani! Molim Vas pomoć.... U katastarskom izvješću mog oca dosta nedostaje čestica iz gruntovnog lista, a u gruntovnom listu se nalaze neke čestice koje nisu u katastarskom izvješću... Ove čestice iz gruntovnog lista koje nisu u katastru mog oca, nalaze se u katastru općine Dubrovnik... Zašto se to dogodilo? Znam da je gruntovni list temelj dokaza vlasništva... Zašto se to dogodilo..? Kako izvaditi i gdje te koliko bi koštao izvadak povijesnih čestica zemlje... Izvadila sam grunovni list-tu se nalaze točno one čestice koje je moj otac naslijedio i koje se nalaze u Riješenju o naslijeđivanju... Hvala i puno pozdrava!
  15. Poštovana! Sa Vama se u potpunosti slažem, treba braniti svoje jer je to ipak netko prije Vas mukom trudom zaradio i očuvao da bi Vi to danas imali...! Sve u svemu kad uđemo u EU, riješit će se papirologija i smanjiti administracija koja danas prijeći da brzo i efikasno riješite papirologiju... Vi ste vlasnik u gruntovnici, to je najvažnije, Vi ste u prednosti, gruntovnica je osnovni dokument za dokazivanje vlasništva.. Na ovoj stranici Vam imaju svi zakoni, upoznajte se sa definicijama katastra i gruntovnice, a postoje zakoni i na www.poslovniforum.hr ....isto je sve jasno objašnjeno... Puno pozdrava! Sretno!
  16. Poštovani! Imam i ja čestica zemlje koje su na katastru, a nisu u gruntovnici.. Valjda se možemo nadat kad uđemo u EU da će se srediti zemljižno-knjižni odnosi... Pozdrav! :-)
  17. Hvala na odgovoru! :-)Imala je nekretninu u Austriji, može li moja majka imati problema ako ne potegne postupak? Hvala još jednom!
  18. Imala je imovinu u Austriji i bila je njihova državljanka, nije imala imovine u Hrvatskoj, što bi se dogodilo da moja majka ne napravi svu proceduru koju ste nabrojali? Hvala Vam puno!!
  19. Hvala na odgovoru! Ali, jedan primjer, moja baka je umrla u stranoj državi i moja mama je jedino dijete, bakin muž je umro... Ako je oporuka ili bez nje, mora li moja mama pokrenuti proces za ostavinskom raspravom ili će sud pozvati moju mamu? Hvala!
  20. Poštovani! Kad osoba umre, koliko treba proći vremena da bi se održala ostavinska rasprava? Hvala puno!
  21. Hvala! Znam da je to "muka ježova", tako je to kod nas... Koliko bi to koštalo? Pozdrav!
  22. Poštovani! U očevom katastarskom izvadtku postoje čestice koje se ne nalaze u gruntovnici, on je to naslijedio od svog oca i CIJELO naslijeđe(čestice) kupljene su prije jaaako puno godina, postoje i druge čestice koje se nalaze u gruntovnici a ne u katastarskom izvadtku... Znam da su od moji pradjedovi kupovali zemlju prije 100, 150 godina i nema kupoprodajnih ugovora.. Što ovo znači i što učiniti? Moj je otac jedini naslijednik.. Hvala puno!
  23. KATE85

    Prezime..

    Poštovani! Bili mogla imati kakave probleme sa dobitkom očevog nasljeđa ako dodam majčino djevojačko prezime? Hvala!
  24. KATE85

    Prezime..

    Poštovani! Kakva je procedura u dodavanju prezimena sa majčine strane, što se treba napraviti i koliko bi to koštalo? Hvala puno!¨!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija